-nema dva izlaza/ulaza (ne znam kad je sta) na monitoru

drugar mi je rekao da treba na dvdju da namestim aux i da ostavim ovako povezanim kako su sad i da bi dvd sam trebalo sve to da prepozna itd, medjutim ako moj dvd ne moze da sluzi kao pojacalo sve to pada u vodu, ne? i cemu zapravo tacno sluzi aux? jel to onda kao pojacalo sta xP
i ja pozadi imam beli crveni, vcr audio in i tv audio in tako da je meni na dvdju upalje opcija vcr. kad bi ona dva kabla za zvuk stavio u tv audio in samo bi morao da promenim na dvd tv mode (ili sta vec)
doduse oni mi nisu jasni bas mnogo. msm kakve veze ima vcr i tv xP prvo sto ja nemam vcr vec samo za disc xP
zapravo meni vise treba 5.1 zbog filmova jer ali je fora sto su mi zvucnici orjentisani kao da mi je monitor ekran pa znaci da bi moglo da kupim tv karticu, spojim je sa dvdjem i cao. mada ne znam zasto bi bila losija slika?
zatim:
-da postoji jedan za antenu ali mislim da je to za radio : P
-taj crveni i beli mogu da iskoristim samo u slucaju da npr nemam ove ostalte zvucnike pa da ocu da imam zvuk sa tv-a.
-za ovaj zuti, predpostavljam da je to ona fora kao za sony kec npr kad povezujes sa tvom

beli zuti i crveni. mada nikad nisam znao do sad chemu sluze

-s-video i dalje ne kapiram kakvu ulogu ima kad se vec moze preko ovog zutog da se poveze ali dobro. mada sam sad nesto procitao i valjda je bolja slika ako tv moze da primi te signale mada nisam siguran.
-scart ok
i da, dalje su zicani ulazi za zvucnike.
pa tako sam i mislio. ne zanima me bas kako sad koja iglica ide i sta salje, ali da znam ovo osnovno kako se koristi i da znam da se snadjem sa drugim stvarima, i da znam posle nekom isto tako da pomognem
evo ti izlazi na mom kompu koje imam. ne znam cemu sve sluze ovi okrugli. znam da obicno imaju samo 3. zvuk, mikrofon i kamerica, ali ja imam jos 3. pise na centar front ili slicno kao da npr mogu da utaknem vise zvucnika i da napravim neko ozvucenje ali izgleda samo za one koji imaju dzekove od 3.5
i pogledaj dole vidis kao npr s-video izlaz ali pise nesto v-out (video xP) mozda mogu nesto da uradim sa tim. uz komp sam dobio inace neki kabl koji verovatno ide u taj crni, a dalje ima 3 nastavka (plavi, crveni i zeleni) kao za one bolje televizore. mozda to mogu da iskoristim pa da dobijem neko sliku? : P
http://i45.tinypic.com/w19x52.jpg
hvala ti.