Šta je novo?

Pouzdani diskovi

momsab je napisao(la):
Lukija, verujem da znaš osobu od koje sam dobio spomenuti CD 8)

:confused: :eye: :confused: :what:

Dobri su Memorex diskovi.
Kupljeni u Bugarskoj gde je izbor mnogo bolji nego kod nas a i cene.

Lukija je napisao(la):
Jel' ovako izgleda?

Imam neke slične (nemaju natpis Pastel, ostalo je isto), koji se odazivaju na Taiyo Yuden - i loši su. Ako ti nešto znači, kad pogledaš donju površinu (zelenu) - vidi se da je snimak "razmazan". To mi se nikako ne sviđa, jer se čak i na lošem Princu dešavo skoro pa nikad.

Uzeo sam ja 50 komada nekih Verbatim koloraca (bez Pastel), odozdo su plavi, Pa cu javiti kako su se pokazali. To sam uzeo sa drugarom po pola, on ih je koristio kada je snimao filmove i kaze da nisu losi. Ja cu videti tek, mada meni nije preterano bitno posto sam ih uzeo da nasnimim filmove, a cena bila dzabaka (25 din/kom).

Ako vec preporucujete TDK diskove, recite koja je razlika izmedju :
TDK Speed-X
TDK Metallic
TDK D-view
i onog od 800Mb ??
Prva 2 su ista cena, dok su ovi D-view u boji malo jeftiniji.
Ako niko ne zna pokusacu ih istestirati ja pa javiti.

Uzeo sam 2 komada Pastel Verbatim (TY), 30din komad. Jedan sam rezao na 24x a drugi na 40x. Diskovi su radili bez problema taj dan. Sutradan sam probao i recimo kada ubacim, pisac se muci da ga prepozna i na kraju ga prepozna a nekada prepozna odmah iz cuga. Citanje je besprekorno. Sve u svemu - koliko para toliko i muzike a ove diskove cu da zaobidjem.

'Ajde da malo proširimo diskusiju. Da li je neko koristio Primedisc 48x? Iznenada sam nabasao na njih, a nisu ni skupi, tako da se nameću kao dobra solucija za masivni storage, tipa filmovi i igrice. Uvozi ih ona firma iz Subotice, a veleprodaju imaju i u BG-u.

Postoji dobar link :

http://club.cdfreaks.com/forumdisplay.php?forumid=77

Lukija je napisao(la):
Postoji dobar link :

http://club.cdfreaks.com/forumdisplay.php?forumid=77

Hvala za dobar link, nego sta si na kraju odabrao od diskova?
Jesi li nasao negde neke "zlatne" diskove? Interesuje me jer je vec krajnje vreme da bekapujem neke vazne stvari, na dobar disk.

A zasto se neko iz bench tima nebi setio da uradi jedan MEGA test svih diskova (i serija istih proizvidjaca) i da se vec jednom utvrdi koji su diskovi kvalitetniji a koji nisu. I da se sve to nareze na nekoliko najpopularnijih modela rezaca kojih ima na nasem trzistu , a mogli bi
i da testiraju ponudu dvd+r i dvd-r diskova kao i cd-rw i dvd-rw diskove, tj. kao sto rekoh jedan veliki MEGA test da se uradi......

Uzeo sam jedan TDK Metallic, deluje solidno, nista spektakularno, mislim da ih pravi Ritek. Sto se gold tice - nisam nasao! Kod nas se vrti samo Verbatim, SmartBuy, Princo, i sta ja znam. Evo jos jedan dobar link :

http://www.fabiankeil.de/c1-scans-mit-cd-doctor.html

Pogledaj samo one original TY E-Quality !!!

Imam Philips iz '94 rezan na x1 evo ga dan danas 9 godina kasnije radi ko da je juce narezan ali takvih dikova vise nema (zlatna podloga)

Nazad
Vrh Dno