Šta je novo?

Pouzdan wipe podataka sto hitnije

jorgovan

Čuven
Učlanjen(a)
13.03.2002
Poena
825
Potrreban mi je program kojim mogu wipeovati podatke sa harda tako da ih recovery programi ne mogu vratiti. Pozeljno je da je besplatan. Inace prilicno mi je hitno.

webroot window washer.
ali nije besplatan.
ima trial na sajtu, ali nisam isprobavao koja su mu ogranicenja.
http://www.webroot.com/

Ne odgovara mi onaj program.

Probaj Blowfish Advanced. Besplatan je i moze da wipuje fajlove i prazan prostor na vise nacina.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Probaj Blowfish Advanced. Besplatan je i moze da wipuje fajlove i prazan prostor na vise nacina.

Skino sam ga i probao, ali nesto mi tu nije u redu.

Ovaj program je poceo da mi brise neobrisane fajlove. Srecom da sam ga zaustavio. Znaci potreban mi je program koji mogu da pustim da mi odradi drajvove tako da posle ako npr pustim getdataback ne mogu da izvucem brisane stvari.

Poslednja izmena od urednika:
Cekaj, ti hoces da ti on obrise kompletan sadrzaj diska? Onda odradi quick format (start > run > format D: /q), pa onda u Blowfishu Tools > Clear Empty Disc Space.

Poslednja izmena:
Cekaj, ti hoces da ti on obrise kompletan sadrzaj diska? Onda odradi quick format (start > run > format D: /q), pa onda u Blowfishu Tools > Clear Empty Disc Space.

Evo pustio sam ga da radi. Koliko je ovakva metoda pouzdana i da li se nakon nje ipak mozda mogu izvuci podaci?

Zavrsilo mi se brisanje sa Blowfish Advanced CS i podace se ne mogu povratiti, ali GDB i dalje uspeva da nadje imena i stukturu brisanih fajlova, a to mi je itekako skakljivo.

Ocigledno je da program za brisanje nije prebrisao mft (ili kako se vec zove mesto gde se beleze podaci o polozaju fajlova). Ima li mogucnosti da uradim wipe i ovoga, a da ne upropastim ostale podatke?

Poslednja izmena od urednika:
Kabuto je napisao(la):
Zero level format?

Otpada otpada kao nepouzdana. A i ipak tu ima dosta vrednih podataka na tih 220gb.

Sada sam radio defragment sa nadom da ce se tom prilikom koliko toliko prepisati mft, ali nisto od toga getdataback ih i dalje nalazi.

Zna li neko kako da wipujem ove podatke zaista mi je bitno?

Hard Disk Scrubber, jos bolje Kil Disc (gorenavedeni), samo sto ce tion taj hard od 200gb brisati nedelju dana.

milos1985 je napisao(la):
Ocigledno je da program za brisanje nije prebrisao mft (ili kako se vec zove mesto gde se beleze podaci o polozaju fajlova). Ima li mogucnosti da uradim wipe i ovoga, a da ne upropastim ostale podatke?

Jesi li probao seljacku metodu?

Obrises particije, restart racunara, kreiras nove drugacije particije (po velicini i broju), formatiras....

Poslednja izmena:
teletabis je napisao(la):
Jesi li probao seljacku metodu?

Obrises particije, restart racunara, kreiras nove drugacije particije (po velicini i broju), formatiras....

Ali radi se o tome da imam dosta podataka na hardu i da to ne smem da radim.

Kako se taj Eraser podesava da ne unisti sve fajlove nego samo obrisane ?

Lepo bratac. Desni klik na flle i erase ili erase all unused space na particiji koju hoćeš. Mali jednostavan, a teško da ćeš vratiti podatke posle njega. Koristio sam ga sam u jednom prolazu za brisanje fajlova, a imaš i pravu stvar sa max 35 prolaza.Ali trajeeeeee....

...samo jos par / verovatno glupih / pitanja :
1. da li on time oslobadja disk /da li pravi vise mesta na disku / - bez obzira sto se radi na "unused space" ....
2. ako ga koristim da mi ocisti samo "unused space" - to znaci da nikako ne moze da mi obrise nesto sto ne zelim /tj sto i nije prethodno bilo obrisano ?
hvala na strpljenju , pozdrav

1. ne

2. ne brise nista kad radi u tom rezimu.

Danas ponovo koristio program, pa svratio do ove teme... reko ne skodi a mzoda koristi 😀

Nazad
Vrh Dno