Šta je novo?

Pouzdan hard

DKphoto

Slavan
Učlanjen(a)
26.06.2008
Poena
319
Koji je siguran hard disk na nasem trzistu? onako da bez imalo pomisli na gubljenje podataka prebacujem iste na njega...da li mozda neki eksterni (mnogi su se zalili na WD) ili neki interni ali da je zaista onako bez problema?

koju vrstu (interni eksterni, prenosni) savetujete za drzanje arhive fotografija?

Ne postoji 100% siguran hard disk.
Ako ti je nešto ultra bitno drži ga na 2 harda.

Poslednja izmena:
Upravo kao sto kaze peja, ako ti je nesto bitno drzi na bar 2 mesta.
Ja sam to resio tako sto imam eksterni hard od 1.5TB na kojem drzim samo bekap fotki,
bekap radim recimo jednom nedeljno ili posle ozbiljnijeg snimanja, pomocu nekog programceta koji apdejtuje foto folder sa externog harda foto folderom sa internog harda, pa su mi ujedno bekapovani i lajtrum katalozi i sve sto mi treba.

I to na 2 harda, jednom internom i jednom eksternom! Jedino to ti je sigurno!

Što se internog tiče, gledaj da bude 5400rpm i obaška aktivno hlađen za maksimalni vek...

Upravo kao sto kaze peja, ako ti je nesto bitno drzi na bar 2 mesta.
Ja sam to resio tako sto imam eksterni hard od 1.5TB na kojem drzim samo bekap fotki,
bekap radim recimo jednom nedeljno ili posle ozbiljnijeg snimanja, pomocu nekog programceta koji apdejtuje foto folder sa externog harda foto folderom sa internog harda, pa su mi ujedno bekapovani i lajtrum katalozi i sve sto mi treba.

eee pa tako i ja nesto razmisljam, imam vec jedan u fioci, al se cesto gubi, nece da se prepozna iz prvog puta nekada itd...ja koristim capture one umesto lr jer se bar nekako konfornije osecam u njemu :p tako da bi isto voleo backup da odradim fotki oanko kako ih ja slazem (fotkanje-prebacivanje-formatiranje-fotkanje...) koji je program u pitanju?
PS. imam fotografije na 2 mesta na lapu i na eksternom koji se zapucava pa ga se bojim, ali prostora nikada dosta...

wd blek .

poz,
iskreno mislim da tako nesto ne postoji:( postoje hdd-ovi sa manjim % vracenih u odnosu na prodatu kolicinu. to treba sada istraziti koji je taj proizvodjac:)

Koliko god da je mali procenat riknulih hardova u odnosu na prodate, ja opet ne bih smeo da rizikujem da drzim podatke na samo jednom mestu. Druga stvar su filmovi, programi i igrice koje mozes da skines sa neta u svakom trenutku, za to me boli uvo, al' moje fotke npr ne smem da ostavim tek tako. Tako da sve zavisi koliko ti je nesto bitno :)

Vrh Dno