Šta je novo?

Pouzdan a 'jeftin' DVD-RW..?!

SBSL

Slavan
Učlanjen(a)
17.12.2004
Poena
319
Doslo je vreme da moj (2 god star) rezac ASUS zamenim.. najvise zato sto je na 'samo' 4x.. pa me sad zanima koji modele preporucujete.. Da ne bude preskup..
Ne mora da podrzava dual-layer... Samo da je na 8x i to je to...

POzdr@W... :banana:

NEC 3540A je dobro provereno resenje.
Sada su skoro svi rezaci u granicama 40+ eura.
Skoro jer ima Plextor-a koji svoje rezace ceni cak 2.5 puta vise
nego konkurencija.

Ako neko moze da mi da neki koristan link, gde uzeti i tako to.. Naravno na teritoriji BG-a.. Posto za BG idem ovih dana! (na privat da ne bude reklama)

Hvala...

I ja mogu da preporucim Benq-a 1640, kosta oko 4000din po gradu (mozda malo ispod), kvalitet rezanja sasvim solidan, ali kao citac neprevazidjen. Ako ga ne nadjes, svaki Nec/Pioneer kojih ima svuda ce ti vrsiti posao.

Evo stigli i Plextor PX716AL, skuplji za 20-25e... :) Zanimljivost je slot mehanizam.

kupi plextor nema to jeftino da dobro prijatelju.
Jeste da je plextor 2x skuplji i da gledano sve specifikacije ne pravdava sredstva jel je 20% bolji al ako nisi fanatik rezanja ( shto mi se chini da jesi jel 4x nije josh toliko da mora da se menja ) plextor je za duze staze majka mara. Mada oni samsunzi su dobri al ih nema kod nas.

Ima vishe memorije pa dok rezes ne opterecuje racunar uopshte, brz je i pouzdan, kvalitetnija izrada, i onaj rad sa vratancima kad vrzo krenu al se uspore pred zatvaranje :) i shto je bitno ne crkne posle 500 rezanja.

svako ima prava na svoje mishljenje al je chinjenica da sam na plextoru naretao 15.ooo diskova i niti jednom nije napravio problem.
Ako ne menjas rezac sa svakim poboljsanjem tj dizanjem brzine plextor je majka rezaca kod nas. A ako menjash cesto onda kupi najjeftiniji. Za godinu dana necesh naprziti ni 1000 diskova a kupicesh noviji model.

Ma naravno, svako neka misli sta hoce........
Ja mislim da bi sa dva NEC-a (koliko kosta plextor, ili koliko je do skoro kostao)
Narezao bez problema makar 30% diskova vise, da ne pricam o ustedi vremena
ako rezes 2 diska odjednom (ako naravno imas za to mogucnosti).
Poz

to3a je napisao(la):
i shto je bitno ne crkne posle 500 rezanja.

Benq 1610 >2000 diskova
Benq 1640 >1500 diskova
NEC 3520 trenutno se rezu na njemu, savrseno
Uskoro i NEC 4550A...

I da, ti Benq rezaci i dalje veselo rezu kod drugova u masinama... Toliko o kvalitetu...

A Plextor... Pa, kao sto Tarmi rece, bacices 25-50 eura na ime...

Vrh Dno