Dakle, prijatelj je kupio digitalnu video kameru i sada ima nameru da kupi konfiguraciju koja ce zadovoljiti njegove potrebe za kucnu (neprofesionalnu) upotrebu kamere, a to su prebacivanje video snimaka u divX i neka osnovna obrada. U planu mu je sledeca konfiguracija:
Gigabyte GA-7VAXP
AMD Athlon XP 2100+
512 MB DDR 333
80 GB Maxtor 7200rpm
GF4 MX440, 64MB, TV-out
Napajanje 300W
Sve ostalo je standardno i manje bitno.
Prvo me interesuje dali ce pomenuta graficka zadovoljiti njegove potrebe. U kombinaciji je jos i ATI Radeon 9000, ali covek nebi pucao 50 Evra vise ako bas ne mora. Drugo pitanje se odnosi na napajanje. Ukoliko uzme ATI Radeon 9000, dali mu je potrebno jace napajanje (recimo 350 W), jer sam cuo da ova kartica vuce struju kao luda.
Dobrodosli su i svi saveti od ljudi sa iskustvom, oko ostalih komponenti. Napominjem, namena je kucna upotreba digitalne video kamere (fire wire).
Gigabyte GA-7VAXP
AMD Athlon XP 2100+
512 MB DDR 333
80 GB Maxtor 7200rpm
GF4 MX440, 64MB, TV-out
Napajanje 300W
Sve ostalo je standardno i manje bitno.
Prvo me interesuje dali ce pomenuta graficka zadovoljiti njegove potrebe. U kombinaciji je jos i ATI Radeon 9000, ali covek nebi pucao 50 Evra vise ako bas ne mora. Drugo pitanje se odnosi na napajanje. Ukoliko uzme ATI Radeon 9000, dali mu je potrebno jace napajanje (recimo 350 W), jer sam cuo da ova kartica vuce struju kao luda.
Dobrodosli su i svi saveti od ljudi sa iskustvom, oko ostalih komponenti. Napominjem, namena je kucna upotreba digitalne video kamere (fire wire).