Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Imam ga ja. Radi pristojno, do sada mi je puklo 3 diska, ali to je verovatno bilo do kvaliteta medija. Nervira me sto mu tokom snimanja bar 3-4 puta padne cache na nulu, ali to je mozda i do moje ploce koja je pocela polako da crkava, moracu da je menjam uskoro.
Sve u svemu, nemam neke konkretne zamerke ako te je to interesovalo.
to je verovatno polovna masina .. i misljenje zavisi od para .... hdd nije neki ... cd rezac bi trebo da je odlican ... dvd citac je nepoznat ... kolicina memorije je u redu mada brzinu nisi pomenuo ... ploca i graficka su dovoljno dobre a modem zadovoljavajuc ....
ispravka ... dvd citac mi je nepoznat ... ja nista mnogo nisam cuo o njemu ... ne znaci da je los ... moze biti i dobar ... mada sam generalno cuo da dosta crkavaju ... nemam informacija kako cita i dal podrzava pi/pif sken ...
ja sam ga kupio pre par dana. jos uve nisam rezao DVD-jeve, ali desilo mi se da Verbatim Crystal CDr (stari par meseci, ako to ima neke veze) nece da reze na vise od 4 brzine. sta vise daje samo tu opciju, cak ne mozes da ih rezes ni na manjoj brzini. updateovao sam firmware, ali problem je ostao.
Nero test kaze da on rzvija 40 brzina...
zvao sam radnju i rekli su mi da je do medije. sta misilite?
w!
Ja jos uvek nisam narezao ni jedan CD na njemu, tako da ne znam da li bi pravio probleme. Probaj sa nekim drugim tipom CD-ova, pa utvrdi da li ce opet praviti isti problem.
ja mislim da proveris u kom modu ti radi ...pio/dma ... ali pre svega da uzmes noviju verziju Nera ... i naravno da ga ako je na istoj grani kao hdd ... stavis posebnim kablom na secondary master ...
sve sam to odradio. nero je up-to-date, sam je na grani, ukljucen DMA...
nista nije pomoglo...
probacu sa nekim drugim diskovima (preporuka?), pa vam javljam kako radi.
hvala na savetima.
w!
jos uvek ih nisam probao.
najcudnije mi je sto nero test uredno pokazuje da rezac radi na 40, kao sto bi i trebalo da bude. ne prijavljuje nikakve greske...
probao sam sa drugim Verbatim cd-rom (beli, zaboravih oznaku) i tu mi je dao da rezem na 32 brzine.
da li da obrisem ovaj nero (full package ver. 6.6.014) i da instaliram onaj koji sam dobio uz DVD rezac (Nero express)? il' da vracam DVD u radnju?
w!
Pa ako ti drugi Verbatim reze lepo, onda jednostavno promeni medije. Verovatno u BIOS-u nema podatke o toj vrsti diska, pa default-uje na bezbednu vrednost.
danas sam odradio test sa DVD-jevima 4 razlicita proizvodjaca sa razlicitim brzinama rezanja.
ASUS se na ovom polju pokazao fantasticno. Verbatim na 16 brzina reze za 5 minuta. Data verifikacija uspesna. cudna stvar se desila sa Memorex diskovima (8x). njih je 'ladno rezao na 12x!?
sto se CD-R diskova tice, Memorex (52x) mi je dozvolio da rezem na 32x. izgleda da je ovaj DVD rezac prilicno skoro napravljen, a diskovi koji se kod nas prodaju malo zastareli (ili loseg kvaliteta), te on ne dozvoljava rezanje na brzinama predvidjenim u karakteristikama CD-romova. to je jedini logican zakljucak koji smo ja i moje kolege uspeli da donesemo. ispada da ce vreme ovog DVD rezaca i kompatibilnost sa svim medijima tek doci.
w!