Šta je novo?

Potrebno misljenje o konfiguraciji

gr-off

Slavan
Učlanjen(a)
23.06.2007
Poena
301
(*) MB SocketAM2 nForce 570,DFI Infinity NF570SLI-M2/G PCIe/DDDR2/FSB2000/SATA2/RAID/GLAN/21394/SB
(*) CPU SocketAM2, AMD Athlon64 X2 6000+ BOX,Dual core(125W)
(*) Memorija DIMM DDR2 1GB, 800MHz Kingston
(*) HDD SATA2 7200 500GB WD Caviar 5000AAKS 16MB 3 godine
(*) DVD+/-RW Pioneer DVR-112, 18X DVD RW w/12X DVD-Ram,Black,10xDVD-RDual Layer,+R Double Layer,
(*) FDD 1,44Mb NEC Black
(*) VGA GeForce 8800 GTS Leadtek PCI-e 320MB/DDR3/Dual Dual-link/ DVI/HDTV/ 320-bit
(*) Kuciste ATX Midi Tower 350W Chieftec DG-01B-D-U,Black,w/Door,w/USB,dragon se
(*) Tastatura ps/2 US Logitech Internet 350 Keyboard, Black,Multim
(*) Kabl Audio za CD Rom (29cm)
(*) UPS 800VA / 480W Mustek PowerMust pro W/CD
(*) Monitor TFT 20" Samsung 203B 8ms, 300cd/m2, 600:1, 160/160 DVI Black/Silver

NAPOMENA:
- Memorija 1GB x 2 kom.
- Kuciste mi se svidja, ali je na 350W. Zamenicu napajanje po vasoj preporuci.
- CPU je 6000+ na 125W. Sta mislite o 5000+ na 65W? Manje trosi, ali mislim da nije velika razlika u brzini.
- Graficka? Neka druga?
- UPS. Dobar ili los? Neki drugi?
- Monitor. Samsung 20'' ili MAG 22''?

Sve sugestije i preporuke dobrodosle. Cena nije bitna. Ipak, ne kupujem komp svakog dana.

Hvala.

Dobra je.
CPU ne moras da menjas.
Uzmi jace napajanje obavezno jer neces moci ni da ga upalis sa tim.
Memaru 2Gb obavezno. Greota je da te memorija koci a 1Gb ce te opasno kociti.
Ja bih ti preporucio da uzmes 2xHDD-a umesto jednog od 500Gb. (2x250 ili 1x160 + 1x320)
Sve ostalo je OK.
Aj u zdravlje.

Memorije definitivno 2gb a kad ti lova već nije problem uzmi gts-a sa 640mb-a.

Hvala na brzim odgovorima.
Sta mislite o monitoru? Kompjuter prvenstveno koristim
za Photoshop, 3D Stdio Max, WebDesign... (grafika, uglavnom)
Ponekad i za igre, naravno:D
Da li neko ima iskustva sa pripremom za stampu i monitorima?
Koji je najbolji za ovu svrhu, ali najmanje 20'' dijagonala?
Da li verno prikazuje boje?

Po pitanju monitora:
Ako zelis da se iole ozbiljno bavis DTPom, uzmi nesto sa PVA matricom - Samsung 971P je najjeftiniji koji sam ja video. Nije 20" vec 19", ali je bolji izbor od bilo kog TN+film monitora, koji imaju nekoliko ozbiljnih mana (o kojima je vec bilo reci) koje ih cine nepodesnim za rad sa grafikom.
971P, za razliku od svakog TN+film displeja, ima crnu koja je zaista crna, boje koje se mogu kalibrisati kako treba, savrsene uglove, odlicno reseno postolje (mozes postaviti ekran u bukvalno svaki zamislivi polozaj)... i izgleda erotski pride :D

Poslednja izmena:
Memorije definitivno 2gb a kad ti lova već nije problem uzmi gts-a sa 640mb-a.
Sta cemu GTS sa 640MB to je po meni samo bacanje repa ,znaci razlika je oko 120jura ,a skoro da se graficke i ne razlikuju ,jedino ak ooces neke abnormalne rezolucije (ali moj savet uzmi 8800GTS 320MB kao sto si i napisao .....I jace napajanje kao sto je CHIEFTECH 550w (a ako planiras neko budzenje u bliskoj buducnosti onda 650w ili neki OC(overklok)
P.S.Umesto da das 10 000 za 8800gts640MB bolje taj kes daj za 4GB ram-a ,sto se tice ostatka kompa EXTRA -(gledaj da uzmes GEIL memoriju ,naravno ni kingston uopste nije los )
POZDRAV :D

Poslednja izmena:
Pa, da. Ne treba mi jaca graficka (za sada). Mozda se kasnije odlucim za SLI, ali ne verujem. Znaci, ovo moze da prodje? Kakva je ova Infinity ploca?

@GatZ
Monitor je stvarno perverzan. Odlican izgled. Predlozi mi neki slican od 20'' ili 22''.
Nije bitna cena.

Uf, imam negde Samsungov katalog, postovacu tacne oznake sutra. Video sam nekoliko modela sa PVA panelima preko 19" u Samsung plazi (ako se tako zove) na Bulevaru Kralja Aleksandra, mozda bi bilo najbolje da pogledas uzivo tamo.

Vrh Dno