Šta je novo?

Potrebno mishljenje o problemu...

Typhoon.X

Čuven
Učlanjen(a)
08.04.2004
Poena
650
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 3700X | AC Liquid Freezer II 360
Matična ploča
X570 Aorus Elite
RAM
2x16GB G.Skill TridentZ Neo 3600Mhz 16-19-19-39
GPU
GIGABYTE GeForce GTX 1080 Ti Gaming OC 11G
Storage
A-Data SX8200 Pro 512GB | Crucial P1 1TB | Seagate ST1000VX000 | WDC WD20EARX
Zvuk
FX-AUDIO DAC-X6 | Sennheiser HD518
PSU
CM V1200 Platinum
Kućište
NZXT H710
Monitor
DeLL G3223D
Miš & tastatura
Corsair K70 RGB Mk.2 (MX Brown) | Logitech G502 Lightspeed
Ostale periferije
MikroTik hAP ax3
Laptop
Dell Latitude 5400
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S23 Ultra
Pametni uređaji
Huawei Watch 3 Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
... dakle problem se sastoji iz sledeceg...

Ploca je Epox 8RDA+, nece da se probudi, tj postuje na diagnostic displeju na ploci samo FF i ostane tu, shto ce reci da ni ne pocne da inicijalizuje device-ove... Ja tipujem na BIOS, ali ako je neko imao slicno iskustvo, dobro bi mi doshao neki predlog kako da reshim situaciju...

Pozdrav :wave:

I ja mislim da je Bios , jer je i moja ploca imala iste ismpoteme (doduse Asus A7n8X 😉 )
Mislim da je jedini spas da je poneses negdje na neki programator pa da ti on flesuje ponovo Bios...
Poz...

Probaj da zamenis memoriju... Meni se to desilo kada sam uparijo NCP i PQI... Kada sam izvadio jedan modul sve je radilo ok... Ako imas 2 modula izbaci jedan pa probaj...

Mogu da budu i elektroliti,proveri da se neki nije mozda naduo.

Poslednja izmena:
Typhoon.X je napisao(la):
... dakle problem se sastoji iz sledeceg...

Ploca je Epox 8RDA+, nece da se probudi, tj postuje na diagnostic displeju na ploci samo FF i ostane tu, shto ce reci da ni ne pocne da inicijalizuje device-ove... Ja tipujem na BIOS, ali ako je neko imao slicno iskustvo, dobro bi mi doshao neki predlog kako da reshim situaciju...

Pozdrav :wave:
Slican problem sam imao, ali je u pitanju bilo napajanje. Nesto je crklo, da li 5V ili 3V vise se ne secam.

Imao sam Epox 8RDA3+ i dva puta sam imao isti problem. Sistem je najnormalnije radio par meseci, prime95 sam vrteo 2 dana i sve je bilo ok. Dok se jedno vece komp nije resetovao. Zatim se ponovo resetovao, i treci put nije hteo da se upali, a na ploci je stajalo FF. Odnesem u servis, kazu ploca riknula, zamene mi novu. Medjutim, posle mesec-dva, ista stvar se dogodi. I opet su mi zamenili plocu....

Nazad
Vrh Dno