Šta je novo?

Potrebni top CPU kuleri na zajam za test

Iz nekog razloga na fejsu nema nekih hw fan-grupa, onaj lik trubadur (ili kako vec, ona perverznjacina sa engleskim akcentom sto je postavljao na Youtubu 4 X GTX480 setup) krenu pa puknu, i obicno ne skupe vise od par hiljada fanova.

Pomno pratim temu. Da znam šta da kupim kada mi ovo igranje sa vodom dosadi. :)

Svaka čast!!!!
:wave:

Pomno pratim temu. Da znam šta da kupim kada mi ovo igranje sa vodom dosadi. :)

Svaka čast!!!!
:wave:

hehe...

evo malo da vam zagolicam mashtu josh. alpenfohn brocken dodushe lapovan (al ionako m je baza bila extra), bolji od noktue 2-3c, ne znam na koji fazon, stok setup. spire gemin ~1c bolji.
chekam lap rezove i amd rezove pa da donesem konachan sud.

Poslednja izmena:
Eto, znao sam da ces nesto pogresno da uradis! :D:D:D

Majstore, bil kako mogao dodati i z600 u test, ima ga dosta ljudi, dosta se prica vaki je naki je, a nigde nema testa na novoj platformi sa njim? ono makar uporedjivanja radi!?

hehe a ja kad sam prodavao na oglas alpenfohn brocken pojedinci me zae...i kao tražiš 30e za to nikakvo hlađenje ...:D

@demios
svaka čast za ovo, možda će neki ukapirati neke stvari ...:smoke:

noktuu sam dva puta montirao, super je nalegla, opet kazem, videcemo lap rezove.
stigla je i amd mashina, corsh50 i megahalem, i to je to, zatvaram broj kulera, na 8, zbog nedostatka vremena da se sve izvrti.

shto se tiche z600, mislim da on nije univerzalan i mislim da on nema shta da trazi pored ovih kulera. a da mi ga je neko ponudio na zajam, razmislio bih. da imam amd mashinu josh koji dan, a ne samo do petka ujutru, uzeo bih i josh neki koji su mi ponudjeni (cm v10 supermega itd) ali mi je glupo da obih 8 testiram na amd-u a na intelu 10 i vishe.

Dobro bi ti došao moj Venomous ovde al' *** kad sam u tri pm daleko. Pozzz i srećno:)

Ja sam pogodio na prvu koji ce bude najbolji. :)

Ja čekam rezultat za NH-D14, dal' je bolje sa originalnom bazom ili lapovan... Na netu je baš konfuzija oko lapovanja NH-D14, neki kažu da se dobija, a neki čak da se gubi, pa da znam jel' mi se isplati da ga lapujem ili ne

Takva je prica za sve Noctua hladnjake, navodno imaju sitno perforiranu bazu koju popunjava pasta u kontaktu sa procesorom, sto donekle i ima smisla... Te je to ujedno i razlog zasto fabrika ne preporucuje lapovanje.

dobija se ~3c. nije mi tu sad fotoaparat, slikao sam sve kulere u toku lapovanja. ako me secanje ne vara, mislim da je baza bila blago ulubljena. e sad, ne mora da znachi da je i tvoja takva, ako je blago ispupchen, onda ne diraj nishta.

Znaš kako, na prvom i7-970 kojeg sam imao ponašao se solidno. Na 1.4V i 4.2GHz temp pod Linx-om je bio <80C, što je prilično dobro s obzirom na napon i klok. Drugi primerak i7-970, koji je na samo 1.30V cepao 4.3GHz imao je istu temperaturu (a trebalo bi nešto nižu, probao sam više puta da ga montiram, ali bolje nije moglo). Sada na i7-2600K na 1.384V na 4.6GHz opet dostiže 80C pod Linx-om (doduše sa AVX-om), a opet mislim da bi trebalo da je bolji, tj. da temperatura bude niža. Nekako imam utisak da mu baza jednostavno nije baš najbolja. Nisam osmatrao da li je ulubljena ili ispupčena, ali otisak na procesoru (sem na onom prvom i7-970) nikad nije bio idealan i ujednačen po celoj površini... Gledajući CPU, uvek je nekako više paste levo i desno a najmanje na sredini, gore i dole.

Ako si lapovanjen NH-D14 ipak nešto dobio, možda se usudim i isprobam, pa šta bude..

Poslednja izmena:
Ja izlapovah Xeon 3550 i Prolimatech Super Mega - dobh celih 9C !!!

To je fenomenalan rezultat. Znači da su HS ili baza bili kriminalni, a možda i oboje.

@demios: Kada će rezultati? :)

takodjer, morate imati u vidu i povrshinu procesora. nakon shto sam lapovao sve kulere, otisak opet nije bio idealan, jer je cpu ihs neravan. tj, za idealne performanse, mora i on da se lapuje, pa sad, ko hoce da reskira....

rezultati su gotovi, samo josh da neki textic napishem i ubacim rezove u tabelu ili grafikone da bude preglednije. za koji dan, malo da odmorim :D stay tuned

Koliko vidim demios je zapalio ljude za kulere, testa nije ni bilo :eyebrows::d

Kada ce rezultati? Frka mi je, u ponedeljak treba da narucim kuler za i5 2500k pa da znam sta da uzmem.:cigar:

Vrh Dno