Šta je novo?

potrebni sledeci programi...

sinke

Čuven
Učlanjen(a)
18.10.2000
Poena
620
Potrebna su mi dva programa koja rade sledece:
1. da ispisuje note dok sviras na klavijaturama. Drug dok je jos studirao ovde rekao je da ima, medjutim on ode kuci pa mi nije ostavio program a sad ne mogu da ga kontaktiram pa mi treba nesto ovako tj. da li neko zna neki link ili makar neki naziv nekog od ovakvih programa. Da li treba mozda posebna zvucna kartica ili su dovoljne ove "obicne" integrisane ?
2. potreban mi je program koji koriste novinske agencije, znaci za uredjivanje novinksih clanaka, neko free resenje mada ukoliko nezadovolji pokusace se sa kupovinom nekog legalnog programa.
Hvala svima unapred...

pod 2. mislim da je standard ovde QuarkExpress sad vec verzija 5. Za pod 1. stvarno ne znam...

gde bre quark. mislim super je quark ali covek deluje kao pocetnik a quark nije uopste prosta pre-press aplikacija. A nije ni jeftin ako hoce posle da ga pazari.Za sada se zadrzi na Adobe PageMakeru ili Microsoft Publisher-u . posle cesh lako preci na Quark ili Adobe InDesign (moja preporuka)

silvereye je napisao(la):
gde bre quark. mislim super je quark ali covek deluje kao pocetnik a quark nije uopste prosta pre-press aplikacija. A nije ni jeftin ako hoce posle da ga pazari.Za sada se zadrzi na Adobe PageMakeru ili Microsoft Publisher-u . posle cesh lako preci na Quark ili Adobe InDesign (moja preporuka)

Hvala na preporukama, nisam pocetnik ali necu taj posao ja raditi nego me prijatelj zamolio jer su oni dobili iz budzeta sredstva za pokretanje jednog dvonedeljnika pa me pitao da se raspitam i da nabavim negde program, tako da predpostavljam da za pocetak ce uzeti nesto free a posle ce morati ici na kupovinu.

Nazad
Vrh Dno