Šta je novo?

Potrebna usluga u autodesk inventoru!

Sirius9

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2007
Poena
495
čao tuti :d

ovako, nacrtao sam neki element poput šelne na papiru i sad mi treba neko ko ima 10 minuta slobodnog vremna, instaliran autodesk inventor i dovoljno volje da od toga napravi 3D i mrežni prikaz sa dimenzijama koji bi mogao da dam majtoru da mi napravi to. Dizajn je stvarno jednostavan, bukvalno prsten presečen na pola sa 2-3 rupe...
Pa ako je neko raspoložen bio bi mu veoma zahvalan, bilo bi apsurdno da skidam softwer težak preko 4GB i instaliram ga i potrošim jedno 3-4 dana da bi skontao šta i kako treba raditi za ono što neko ko ga već koristi može da uradi za 10 min.

poz

Pa bolje i ti nauci, trebace ti kad tad. Znanje ne zauzima prostor.

Poslednja izmena od urednika:
Ne znam koliko si upoznat šta je to zapravo Autodesk Inventor! U pitanju je profesionalni industrijski CAD alat za projektovanje, najjeftinija njegova varijanta košta oko 1000 dolara, kursevi traju po 6 meseci a ko ga koristi tek godinu dana može sebe nazvati samo početnikom u Inventoru, knjige za njega obično imaju preko 1000 stranica a video tutorijali na youtube-tu se mere u terabajtima...
Trenutno aktuelna verzija ima u sebi "ugrađene" podatke za 1,2 miliona standardnih komponenti tipa šrafovi, zavrtnji, matice, podloške...... ukratko to nije igračka koju naučiš zato što ti možda jednog dana zatreba, meni bi trebalo par dana da skontak kako se radi nešto što onaj ko koristi već ovaj program (inžinjer recimo) može da uradi za 60 sekundi!!! Zato sam i zatražio pomoć

Zamisli kad bi ti trebalo prebaciti neki paketić avionom negde daleko i zamoliš ovde nekog pilota (predpostavljam da su piloti forumaši podjednako retki kao i inventoristi ovde) da ti pomogne a dobiješ odgovor : a što ne bi naučio da letiš avionom, trebaće ti kad tad!!!

Poslednja izmena:
A što baš mora taj Inventor ?
Ja bi to nacrtao u Corel Draw-u, onako klasično, pogled sa tri strane, sa dimenzijama za izradu, jedino nećeš imati pogled u tri dimenzije

Pa ne znam, možda može i u korelu, doduše ja ga nikad nisam koristio (više sam fotošop tip :D) Inventor mi je prvi pao na pamet zato što je za njega taj posao da kažemo "prirodan", predviđen je za to i ima sve što je potrebno... Uglavnom skinuo sam sad neku varijantu Autodesk 123D besplatna varijanta programa za kućnu upotrebu (~500MB) pa ću da probam...

Za to što tebi treba dovoljan je i Sketchup. Postoji besplatna verzija i ultra je lak za učenje.

Iskreno, na prvi pomen mašinskog crteža počeo si tražiti profi alate po analogiji ''uletela mi mušica u sobu odmah zovem RV PVO'' ;) :d.

:wave:

Nisam se tim toliko bavio tako da znam samo za ona zvučna imena :) sinoć sam odgledao jedno sat vremena tutorijala za inventor (ove, extra su) i stvarno je extra motika :d ali suludo je igrati se sa takvim programom...
Uglavnom okačiću malo kasnije sliku, uspeo sam da je skeniram 5 godina starim skenerom :d

Evo slike:

Prilozi

• Nacrt-3.png
    Nacrt-3.png
    358.5 KB · Pregleda: 87
Igrao sam se danas malo sa onim autodesk 123D programom, vrlo interesantan ali jede memoriju kao keks, gigaipo rama je pojeo očas posla, uglavnom, tama sam uradio 2D crtež i sav srećan što sam samo 3 sata utrošio na to rekoh sad ću da extrudiram i konačno dobijem 3D ka ono puče program, njima je žao što je došlo do problema, moš misliti a što je meni otišlo 3 sata žuljanja dupeta!!! Užas... Inače program je kul samo svakih 2-3 minuta (ako ste brzi u crtanju) obavezno save... :/

Posalji mi skicu na PM sa opisom sta hoces?
Mogu u Inventoru , Solid worksu ili u Mechanical desktopu da ti to uradim.
Inventor na osnovu 3D modela moze da generise tehnicki crtez.

E, hvala na ponudi, evo jutros mi jedan kolega forumaš napravio u inventoru ovo sad još da nađem majstora koji će to da izglođe :D

Nazad
Vrh Dno