Šta je novo?

Potrebna shema

• Začetnik teme Začetnik teme Turbo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Turbo

Čuven
Učlanjen(a)
15.04.2002
Poena
620
Pozdrav svima!

Hitno mi je potrebna shema za monitor Viewsonic P225f (vcdts22074-1E)

Malo objasnjenje za sve ovo. Pre oko godinu dana (tacno po isteku garancije 😡 ) je crko monitor i usledila je zamena jedne diode, koja je vrsila posao, ali sa vremena na vreme je pregorevala pa smo je menjali stalno. Sad mi se ukazala prilika da nabavim "originalnu" diodu, medjutim neznamo koja bila oznaka komponente koja se prvobitno (fabricki) nalazila u monitoru, pa mi zbog toga treba shema.

Sve informacije su dobrodosle!

Pozdrav
Turbo
:wave:

ViewSonic-u je garancija 3 (tri) godine , servis je u ADACOM-u. Ako nisi kupio kod njih ..... pa zamoli cika Dragceta trebalo bi da ti pomogne.

a c a: na zalost taj sajt ne postoji koji si postovao....

Potraga je i dalje u toku.... Na internetu, pomocu velikih pretrazivaca sam nasao neke spiskove, ali ti spiskovi su dosta stari, modeli Viewsonica iz tih spisaka se vise ni ne proizvode) dakle nemam nista konkretno za sada....

Turbo

kosmos: Diode je menjao jedan lokalni serviser, ja nisam video sta je i gde je menjao. Prema njegovim recima radi se o sigurnosnim diodama u visokonaponskom delu, pa ma sta mu to znacilo (ja se u elektroniku ne razumem niti zelim da pametujem na tu temu).

Pozdrav
Turbo

Nazad
Vrh Dno