Šta je novo?

Potrebna 'prosta' scripta za Excel

twister

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
660
Ovako...

Nemam potrebno znanje za pravljenje scripti. Treba mi sledeca stvar:

- Imam 1 excel fajl.
- Imam 1 txt fajl.

Text fajl je obican spisak (slova i znakova)

Zelim da exel 'ucita' taj txt fajl, pretrazi celije i nakon sto nadje celiju sa spiska (iz txt fajla) izbrise sadrzaj te celije tako da ona ostane prazna.

Moze li mi neko pomoci oko ovoga?

Hvala

Da sam mogao pretpostaviti da je ovo sto trazim neizvodljivo, ne bih ni pitao. 🙂

Mislim da je lakše napisati program (bilo koji jezik) koji bi to radio nego da to praviš u Excel-u. 🙂

Kako ti stojiš s VBA? Imaš li neku ideju ili si ovo pitao da bi ti neko dao ideju kako da uradiš?

Vec imam gotov excel fajl koji koristim. Medjutim, sadrzaj odredjenih celija u excelu treba zameniti sa novim, na dnevnoj bazi. Spisak sa starim sadrzajem odredjenih celija se nalazi u jednom txt fajlu.

Da ne bih svaki dan radio copy-paste is text fajla i koristio search u excelu da bih nasao koje celije treba zameniti novim sadrzajem, mislio sam da nekako to odradim automatski tako sto ce excel iscitati listu iz txt fajla i obrisati odredjene celije ostavljajuci ih praznim. Pa bih ja kasnije rucno ubacio novi sadrzaj u njih.

Slabo stojim sa programiranjem. Mislio sam da je ovo nesto veoma prosto za nekoga ko poseduje odredjeno znanje i da ne oduzima mnogo vremena. (do mozda 5 minuta sa sve kucanjem). Mozda gresim? 🙂

Hvala jos jednom na odgovoru.

Huh, mislim da nije toliko prosto 🙂

Jednom prilikom, davno, sam pisao program da koji učitava .doc fajl, pronalazi određenu grupu karaktera pa ih menja sa drugom (koja je unapred definisana) i još nakoliko operacija (ne sećam se više ni sam), a sve po fazonu "to se radi za pet minuta". Prevarih se jednom, napisao sam program, izgubio skoro ceo dan ali na kraju sam bio ponosan na svoju kreaciju 🙂.

Elem, da ti ne tupim kako bih ja to uradio (pošto nisi vičan programiranju), mislim da je opcija sa Excel fajlom dosta jednostavnija od pustog stringa iz .doc fajla. Okači te fajlove pa da vidimo iako će trebati malo više od 5 min kuckanja koda.

Verovatno nije problem napisati program za dotičan slučaj - učita se txt fajl, učita xls i porede se vrednosti i brišu odgovarajuće. Koliko sam tebe ukapirao ti bi to koristio više puta, sa različitim fajlovima a to već komplikuje stvar.

Daj okači te fajlove, txt i xls, pa da se u dokolici malo zanimam. Možda i ispadne nešto od toga 😉

Nazad
Vrh Dno