Šta je novo?

Potrebna preporuka za zvucnike

FNM

Čuven
Učlanjen(a)
02.10.2000
Poena
619
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
Hocu da uzmem neki 2.1 ili 4.1 sistem, pa bih trebao preporuku. Dakle, zeleo bih da imaju lep zvuk, dubok bas, i da se ne naprezu, niti sume, treste, krce ili slicno kada se odvrnu do daske. Trebalo bi da mogu da popune sobu 5*6 metara zvukom. I vidim da su ovi Philips Rhytmic wave lepo nahvaljeni u rubrici na prvi pogled, pa reko da li je neko imao iskustva?

Creative Inspire 2400 2.1 sistem oko 50 E

FNM je napisao(la):
Dakle, zeleo bih da imaju lep zvuk, dubok bas, i da se ne naprezu, niti sume, treste, krce ili slicno kada se odvrnu do daske. Trebalo bi da mogu da popune sobu 5*6 metara zvukom.
:D Sve ovo zajedno neces bas postici ni sa Hi-Fi zvucnicima od 1000€, a kamoli sa komjuterskim zvucnicima !!! :0 :what:

Sa ovakvim zahtevima ti ne bih preporucio nista ispod nekih MegaWorks-a, Logitech-a 6x0, Altec-a 641 ili slicno - znaci klasa oko 250€, mozda sa takvima ima neke sanse da postignes nesto od svega toga...

Philips rhytmic wave definitivno otpadaju.
Stvarno ne znam kako mogu da napisu u specifikacijama 40-20000 Hz i da ostanu zivi :cuss:
Ne znam koliki ti je budzet ali ako ces uglavnom da slusas muziku, onda se napregni za neki hifi setup, doduse zaboravi na taj dubok bas, ako ne onda poslusaj drapina :wave;

Ja sam pre dva dana kupio Genius Home Theatre 5.1 (drveni), iako oni ne spadaju u klasu koju ti trazis, mislim da su odlicni pogotovu sto se ja bavim poluprofesionalnom obradom zvuka (izlazni signal stabilan, ravnomerno rasporedjen u svim opsezima, pristojna snaga). Cena 155 evra. Soba mi je velicine kao tvoja, i odlicno je popunjena zvukom.

P.S. Nijedan zvucnik ne moze da daje cist signal kad ga "odvrnes" do kraja prosto zbog konstrukcije zvucnika kao uredjaja. To imaj u vidu, svaki zvucnik najbolje radi na 50%-85% svoje deklarisane snage (izbacuje priblizno neizoblicen signal) a velicina tog "pribliznog" zavisi od klase zvucnika :D Jednim delom to je zbog karakteristike potenciometara a drugim zbog izrade zvucnika.

Pozdrav!

FNM je napisao(la):
Hocu da uzmem neki 2.1 ili 4.1 sistem, pa bih trebao preporuku. Dakle, zeleo bih da imaju lep zvuk, dubok bas, i da se ne naprezu, niti sume, treste, krce ili slicno kada se odvrnu do daske. Trebalo bi da mogu da popune sobu 5*6 metara zvukom. I vidim da su ovi Philips Rhytmic wave lepo nahvaljeni u rubrici na prvi pogled, pa reko da li je neko imao iskustva?

Lično iskustvo: Altec Lansing 2100 za 2.1 i 4100 za 4.1 sistem. Retko sam imao prilike da cujem takav bas kao sto ovi zvucnici daju. Posebno ako se lepo podesi enviroment kod zvucne kartice.

Apsolutna preporuka.

Re: Re: Potrebna preporuka za zvucnike

Judge je napisao(la):
Lično iskustvo: Altec Lansing 2100 za 2.1 i 4100 za 4.1 sistem. Retko sam imao prilike da cujem takav bas kao sto ovi zvucnici daju. Posebno ako se lepo podesi enviroment kod zvucne kartice.

Apsolutna preporuka.

Al' ce to da "napuni" sobu 5x6 m. :D

Re: Re: Re: Potrebna preporuka za zvucnike

notax je napisao(la):
Pa ako pretera morace da otvara komsije da malo prelije i kod njih :D
Ne znam za notax-a, ali meni se svidja kako zvuce doticni :)

ssteva je napisao(la):
Philips rhytmic wave definitivno otpadaju.
Stvarno ne znam kako mogu da napisu u specifikacijama 40-20000 Hz i da ostanu zivi :cuss:

A shtoooo:D . Recimo na prvim kompjuterskim zvucnicima koje sam kupio Genius G-10 (oni koji razumeju znace o cemu se radi) je ponosno stojalo 35 - 20000Hz, a na G-16 jos bestidnije 20-20000Hz. To je u principu ono sto se naziva marketingom, ili kako bi neki ogorceni penzioneri rekli "prodavanje m**a za bubrege :D:D"

Ajd pozdrav

DiSLOcAtEd je napisao(la):
A shtoooo:D . Recimo na prvim kompjuterskim zvucnicima koje sam kupio Genius G-10 (oni koji razumeju znace o cemu se radi) je ponosno stojalo 35 - 20000Hz, a na G-16 jos bestidnije 20-20000Hz. To je u principu ono sto se naziva marketingom, ili kako bi neki ogorceni penzioneri rekli "prodavanje m**a za bubrege :D:D"

Ajd pozdrav

Na mom pravljenom hi-fi sistemu zvucnika (2 satelita + subwoofer) sam radio akusticka merenja i izmerio -4 dB za 50 Hz. Valjda je to razlog zasto ne mogu da ih prodam za 450 Eura. :D

Re: Re: Re: Potrebna preporuka za zvucnike

notax je napisao(la):

S obzirom da si evidentno audiofil, savršeno ti je jasno da "punjenje" sobe od 30 kvadratnih metara (živo me zanima da li je to zaista soba, tj. da li ima zidnih ili drugih prepreka) teško da može da se izvede sa kompjuterskim zvučnim sistemom. Po mojoj laičkoj proceni, za takvu čistu kvadraturu je potreban ozbiljniji Hi-Fi.

Moja preporuka je bazirana na pretpostavci da zvučno pokrivanje i ne treba baš realno da bude svih 30 kvadrata i da čovek voli jak i dubok bass, kao i ja.

Uostalom, pre kupovine može i da proveri navedene zvučnike barem vizuelno u nekim radnjama u Beogradu.

Altec Lansing ATP3 (2.1 sistem) che ti vrshiti posao , ali se potpuno slazem sa ostalima da su ti zahtevi preveliki chak i za neki ozbiljniji Hi-Fi sistem.

Lično mislim da zahtevi nisu preveliki. Recimo da su moji zvučnici realno "napunili" baš takav prostor (5x6) sa minimalnim brojem stvari (ormar, krevet i ogroman radni sto). Da ne pominjem da je bas oštar i nije "muljav" kao kod plastičnih zvučnika, baš zato što je drveni. Da ne ispadnem neki proklamator Geniusa, nek čovek ode, proba i uveri se.Sve preporuke!

Sad će neko reći-kakva je to firma Genius, pa nikad nisu imali kvalitetne zvučnike... e pa tako sam i ja pričao, dok nisam probao ove. :wave;

Za 250Eura...

Je najbolji ili Klipsich 4.1 ili Logitec z-560(4.1) .U sustini oba uredjaja koriste isto pojacalo stim da je u Logitecu malo bolje odradjeno ozicenje kao i to da logitec ima vecu dinamiku (znaci na tako malom prostoru ima zivog da te pojede)stim da klipsich neces moci da nadjes kod nas dok Logitec mozes ko od sale!!!

http://www.3dsoundsurge.com/reviews/Z560/Z560.html
http://www.thetechzone.com/display.php?i=127&p=1

Ako sad dajes pare ,daj ih jednom i ne razmisljaj vise o tome.Sa ovim ces biti miran jako dugo.
Posebno pogledaj dobro tekst na 3dsoundsurge.com pa :
http://www.3dsoundsurge.com/reviews/Z560/Z560-p4.html
gde ces videti testove prave snage gde sigurno pobedjuje logitec sa neverovatnim kvalitetom a ipak najboljom cenom.

Distance to front (and sub)/rear speakers
1.ProMedia 4.1
2. MM2000
3. Crossfire
4. BA4800
5. Z-560

3 feet and 7 feet
1. 104 dB
2. 102 dB
3. 108 dB
4. 103 dB
5. 109 dB

Naravno iskljuciva upotreba sa Audigy-jem pa na gore.Moze i live medjutim ima preveliki sum i preslabu output snagu da bi se uklopio sa ovim ili bilo kojim boljim setom.

To je necuveno skupo...

Logitec-ovi zvicnici su em 60% precizniji em za 20db dinamicniji ,em su 4.1 em su sagradjeniji od mnogo kvalitetnijih i izdrzljivijih komponenti+lepsi su ,imaju duze kablove, pa de ces vise za 250Eura.
Dilerski su 225Eura ali ih je jako tesko dobiti po toj ceni , jer i onako ih ne dolazi bas nesto mnogo i uglavnom su svi rasprodati unapred!

Re: To je necuveno skupo...

lucky2001 je napisao(la):
Logitec-ovi zvicnici su em 60% precizniji em za 20db dinamicniji ,em su 4.1 em su sagradjeniji od mnogo kvalitetnijih i izdrzljivijih komponenti+lepsi su ,imaju duze kablove, pa de ces vise za 250Eura.
Dilerski su 225Eura ali ih je jako tesko dobiti po toj ceni , jer i onako ih ne dolazi bas nesto mnogo i uglavnom su svi rasprodati unapred!
Da li je bas tako?
3DSoundSurge je najpovoljnije ocenio upravo Megaworks model, i to stariju seriju 210/510. Novi 250 i 550 imaju unapredjeni subwoofer (sada je portovan), dok su sateliti ostali isti, model Newton MC50 koji se prodaju za 50 USD.
Da, Megaworks imaju najkvalitetniji (najlinearniji) midrange cak bolji i od Crossfire-a.
U reprodukciji viskoih tonova su tek nesto slabiji, sto se moze objasniti nedostatkom tweeter-a, ali se zato mogu slobodnije pozicionirati, kao i Logitech uostalom.

Logitech ima binding postove, zaista su glasniji i lepsi :p ali imaju i veliki problem, koji je postojao i kod pre-produkcionog modela, a to je nesto "jaci" bas, koji je nezahvalan prilikom slusanja muzike. Zato je za igre i filmove skoro savrsen. Ocene Logitecha su bile uglavnom "Za 200$, tesko cete naci bolji sistem" sto je tacno.

Dakle za ljubitelje glasne muzike i niskih frekvencija je Logitech bolji izbor, dok ce Megaworkse kupiti neko ko zeli da ima izbalansiran sistem na kojem se moze podjednako dobro slusati muzika, igrati igra i gledati film.

Jeste BAS je Duplo jaci ...

Od bilo cega sto sam cuo ,medjutim lako je korigovati jacinu basa pogotovo ukoliko imas Creative Live ili Audigy a jos lakse sa Teratekom.
Cak i ako ti nije dovoljna kontrola basa mozes da instaliras Equalizer servis koji ce ti sistemski doneti sva moguca stelovanja.
Mnogi ljudi crkavaju za jakim bass-om.
Sateliti imaju samo 55W r.m.s.a. i bilo bi lepo da imaju bar 75W ,medjutim tada bi zvucnik bio opasan po zdravlje na tako malim razdaljinama. (bass zvucnik ti nece ostetiti culo sluha kao sto to mogu tviteri).
Ne znam da li je neko od vas cuo ove zvucnike koji toliko siju Alteca da je to strasno.Neca vam se desiti da dobijete zvucnik koji ce kaciti i koji nije nacentriran kao kod altec-a(naravno garancija ne podrazumeva tako nesto), finalna izrada je na nivou Svajcarske ,jednom recju jako ozbiljan zvucnik za tolicko para.
Kada bi hteo da poredim sa HI-FI zvucnicima klase do 370Eura ne bih mogao da nadjem nista sto bi im se suprotstavilo.
Ajde neko nek kaze sta bi mogao covek da kupi za 350Eura od Hi-Fi a da je bolje od ovog Logiteca.NARAVNO novo!!!Samo zvucnike bez pojacala!!!
A de je tek klipsich 5.1 ili Logitech- Z680 koji su jos ispeglaniji i jaci, medjutim ja nevolim 5.1 odnosno mrzim centralni cvucnik nekako mi uznemirava prostor i cini zvuk jako neprirodnim,to je bar moje misljenje!Ukoliko nekome bas smeta toliko jak bas nije problem da se uvedu jos dva mala Visaton visokotoca od po 60W koji bi se stavili u neke plasticne kutijice ili neke kutije od medijapana koje jako lako mozes da ofarbas auto lakom i da izgledaju sjajno.

Re: Jeste BAS je Duplo jaci ...

Od bilo cega sto sam cuo ,medjutim lako je korigovati jacinu basa pogotovo ukoliko imas Creative Live ili Audigy a jos lakse sa Teratekom.
Cak i ako ti nije dovoljna kontrola basa mozes da instaliras Equalizer servis koji ce ti sistemski doneti sva moguca stelovanja.
Mnogi ljudi crkavaju za jakim bass-om.
Sateliti imaju samo 55W r.m.s.a. i bilo bi lepo da imaju bar 75W ,medjutim tada bi zvucnik bio opasan po zdravlje na tako malim razdaljinama. (bass zvucnik ti nece ostetiti culo sluha kao sto to mogu tviteri).
Ne znam da li je neko od vas cuo ove zvucnike koji toliko siju Alteca da je to strasno.Neca vam se desiti da dobijete zvucnik koji ce kaciti i koji nije nacentriran kao kod altec-a(naravno garancija ne podrazumeva tako nesto), finalna izrada je na nivou Svajcarske ,jednom recju jako ozbiljan zvucnik za tolicko para.
Kada bi hteo da poredim sa HI-FI zvucnicima klase do 370Eura ne bih mogao da nadjem nista sto bi im se suprotstavilo.
Ajde neko nek kaze sta bi mogao covek da kupi za 350Eura od Hi-Fi a da je bolje od ovog Logiteca.NARAVNO novo!!!Samo zvucnike bez pojacala!!!
A de je tek klipsich 5.1 ili Logitech- Z680 koji su jos ispeglaniji i jaci, medjutim ja nevolim 5.1 odnosno mrzim centralni cvucnik nekako mi uznemirava prostor i cini zvuk jako neprirodnim,to je bar moje misljenje!Ukoliko nekome bas smeta toliko jak bas nije problem da se uvedu jos dva mala Visaton visokotoca od po 60W koji bi se stavili u neke plasticne kutijice ili neke kutije od medijapana koje jako lako mozes da ofarbas auto lakom i da izgledaju sjajno.

Zao mi sto moram bas na ovakav nacin da prokomentarisem, ali choveche, nalupao si se samo tako.
Da je komentar kraci, bar bi se manje nalupao.
Narocito ovo za visokotonac od 60 W. Takvi visokotonci za hi-fi od 60 W ne postoje. Otprilike su 5-7 W ukupno, a to sto pise u katalogu, to je vezano za rad preko skretnice (sta je to skretnica).
I kako bi to utrpao visoki u kutijicu, i da li bi ga sekao sa filterom i kakvim, i sta bi bilo sa impendancom ???????????? I na kraju, to sa dodatnim visokim se neradi zbog zvucne slike itd.

Re: Re: Jeste BAS je Duplo jaci ...

notax je napisao(la):
Zao mi sto moram bas na ovakav nacin da prokomentarisem, ali choveche, nalupao si se samo tako.
Da je komentar kraci, bar bi se manje nalupao.
Narocito ovo za visokotonac od 60 W. Takvi visokotonci za hi-fi od 60 W ne postoje. Otprilike su 5-7 W ukupno, a to sto pise u katalogu, to je vezano za rad preko skretnice (sta je to skretnica).
I kako bi to utrpao visoki u kutijicu, i da li bi ga sekao sa filterom i kakvim, i sta bi bilo sa impendancom ???????????? I na kraju, to sa dodatnim visokim se neradi zbog zvucne slike itd.

Nemoj se nervirati :D Vidis da je covek distributer logitecka pa se malo reklamira manjim narodnim masama :D :D :D

Re: To je necuveno skupo...

Govoris o Z-560 4.1 zvucnicima?
Razlika u ceni jeste 40€ sto nije mnogo za dodatnih 100w ali zar je tacno da kod Z-560 bas reaguje tek od 35Hz.
Naravno garancija je ista po dve godine.
Izgled mi nije bitan, bitno je samo da zuva:beat:

FNM je napisao(la):

Od ovih slaba vajda, samo se prepucavaju. :beat: Evo ja ovih dana testiram Logitech Z340 2.1 zvucnike i ruku na srce, za male pare solidno rade. Naravno da je to neuporedivo sa pravim Hi-Fi sistemom, ali za igre i neku background muziku uz rad su sasvim ok. Lepo izgledaju, solidno su napravljeni, narocito subwoofer (drveni). Pristojno sviraju, jedino sto su malo priguseni visoki ali uz malu korekciju sa ekvilajzerom i to se sredi. S moje strane preporuka. Evo ti i linka gde je uporedjivan sa Altec Lansingom 221.Z340 vs 221

Re: Re: Potrebna preporuka za zvucnike

Judge je napisao(la):

Apsolutna preporuka.

Mozda basa i ima, ali srednjih tonova ni od korova.
Ako se ide na Altec, treba kupiti ATP seriju.

Pozdrav!

Evo Notax ti meni predstavi za 350Eura zvucnike...

A ja cu tebi za 225Eura Logitece ili cu te odvesti kod jedno mog drugara koji ima klipsich 5.1 i glavu polazem da tek neki kefovi zvucnici od 1200DM ili JBL-ovi granit serija od 1300DM mogu da im pariraju po kvalitetu zvuka medjutim po snazi nikako.
Stim da kad ih prevucem preko predpojacala i to Yamahinog mogu cudo da izvucem.
I Notax pricamo o realnim snagama ,izgleda da si se malo zbunio ako i ne malo vise.
Pratim ja sta ti pises vec duze vreme ,u stvari sve sto si napisao ,prvo ne znam sta je ovo sa benchom na sve strane samo uvrede i provociranja,ako nisi sposoban da objasnis na fin nacin onda i nemoj.
Ok ako su svi isfrustrirani ali neke stvari moraju da se ispostuju i da se prekine vise sa uvredama.
Ja ne zelim da se svadjam sa nikim ali ljudi izazivaju,
ja nisam nikakav distributer Logiteca.
Iskljucivo sam Audiofil i moja licna procena je da ovaj zvucnik nema premca za svoju cenu apsolutno.

Drugo Ukoliko neko voli visoke tonove moze za jos oko 40-85DM da kupi dva visaton visokotonca koja za tu cenu mogu najvise da ponude.
I itekako sam mislio na Visaton Uljane(fero fluidi) 60W ili Focal TIOXID DOME TWEETER 75W koje bih vezao direktno na plocu koje bih sekao od 3,6-4,2 jer je to vec probano i sjajno se slaze sa ovim Srednjo-Visokim Logitecovim Satelitima i to samo na prednjim kanalima.

I odakle ti taj fazon "mozda 5-7 W ukupno" ti to mene bas podcikavas i to opasno, stvarno te ne razumem? pa nije to Altec L. pa ni kod njega ne odstupaju toliko mnogo od realne snage.

Postoje izrazi kao "pogresio si" ili "u zabludi si" a izraz "izlupetao si se" ili slicni ne dolikuju odraslom coveku koji toboze glasi za nekog Audiofila koji jos i pri tome sam izradjuje zvucnike.

Pre nego sto napises nesto bar se potrudi da se pravilno informises.
Globalno poznavanje neke oblasti ne podrazumeva i to da ces bez pravilnog informisanja moci pravilno da prosudis o tome!

Nemam vremena da pisem knjigu ovde, da bih dokazivao koliko znam o zvucnicima, ali istima se vec 12 godina ozbiljno bavim.
Elektricna, akusticka merenja, prorachuni kutija i skretnica i izrada istih od pochetka do kraja.
Prema tome, taj kometar sa "globalno poznavanje" i "informishi se" je smeshan.
Unapred sam se u svom postu izvinuo zbog izraza koji sam koristio, a koristen je iz jednostavnog razloga sto je tvoj stav i stil u pisanju iskljuciv, sto se vidi i iz sledeceg posta, a informacije su pogresne, i jos si uporan u tome.
Visaton koji si pokusao da opises je DT97, titanijum kalota 19 mm, magnet 60 mm, deklarisan 60 W preko skretnice 12 dB/oct. na 3000 Hz. Cena je oko 62 DM po komadu, za 2 kom. = 125 DM.
Ako si mislio na DT94, onda si pogresno napisao. Deklarisan je na 50 W preko skretnice 12 dB/oct. na 3000 Hz. Cena po komadu je oko 45 DM, znaci 2 X 45 = 90 DM.
2 komada Focal TC 90 TD5 visokotonaca koje si pomenuo kostaju 2 X 40 E = 80 E = 155 DM.
75 W znaci da podnose toliku snagu, ali samo na opsegu od 2.500 - 20.000 Hz, kada su secheni sa 12 dB/oct. na 2.500 Hz.
Kada nema skretnice, nego protrchish signal kroz njih koji je roze ton na celom opsegu, mogu da podnesu 5-7 W otprilike.
Model TC 120 TD5 koji ima dupli magnet od 100 mm je deklarisan na 150 W po gore pomenutim uslovima, a bez skretnice oko 12 W. (65 E po komadu)
Ti bi visokotonac privezao direktno na plocu, a sta to znaci, to nikome nije jasno.
Da li bi radio pasivnu skretnicu za njih, i da li bi ih vezao redno ili paralelno na skretnicu (ostatak skretnice)??
Dobio bi za redno vezivanje impendancu od 16 Ohma, a za paralelno vezivanje 4 Ohma, pa bi impendanca odstupala od prosecne, koja je 8 Ohma, sto moze da optereti kilavo pojacalo, kakvo se ugradjuje u takve zvucnike (narocito 4 Ohma, sto se u praksi i desi, jer, za veci zvucni pritisak se vezuje paralelno).
Mrzi me vise.
Skoro sam se sa nekim natezao oko 24-bitnog zvuka na Audigy karticama (naravno nema veze sa 24-bitnim zvukom, reklamni trik), pa sam na kraju shvatio da samo gubim vreme sa nekim ljudima koji misle da su popili svu pamet ovoga sveta, tako sto su prochitali nekoliko prospekata od firmi koje im uvaljuju svoje proizvode.
Poducavajte se sami, i "budzite" dodatne visokotonce na zvucnike.
Ja citam sve postove u svim sobama, ali retko gde postujem, jer o drugim obastima drugi vise znaju. Da objashnjavam Aci kako se radi OC ili laxduke-u o HDD-ovima itd. ne pada mi napamet, vec chitam i uchim.
Ali da mi o zvucnicima objashnjava neko ko je procitao 3 prospekta, pa stvarno...
A sto se tice Audigy-ja i Herculesovih i Terratec zvucnih, u vestima od pre nekoliko dana je pomenut roundup zvucnih karti i dat je link, pa ako procitate taj test, moci cete da vidite objashnjenje za to oko 24-bit 96 kHz o chemu sam ja tupio pre nekoliko meseci, ali nekima nije dopiralo, do chega vec treba da dopre. :D

OVER AND OUT

Taj Visaton me preko madjarske kosta tacno 42DM po komadu...

A Focal me kosta 2X50DM , vec sam ti rekao koji kondenzator (3,6-4,2)bi koristio a vezao bih ih tacno posle prigusnice i to je vec oprobano glupo je da pisemo o tome kada to radi i to jako dobro.Dobro procitaj tekst u linku koji sam postavio koje pojacalo koriste pa potome ispada da je klasa pojacala koje se koristi u cenovnom rangu jako skupih pojacala kod HI-FI.(inace ja i dalje koristim Wharfedale DimondII koje sam licno prepravio nova kalota +sendvic kalem,uveo hladjenje+ busio magnet+ antimagnet pojacao osu ,novi centratori ,preradio sam skretnicu +izvukao sam mu jos vislje tonove)
Baci pogled na test realne snage na onom Linku nemoj da te mrzi.
http://www.3dsoundsurge.com/reviews/Z560/Z560-p4.html
U sustini snaga izrazena u watima nista i neznaci mene pre svega interesuje dinamika koju zvucnik moze da isporuci na 1,3 i 7metara.
A ukoliko ti je poznato rast dinamike u DB nije proporcionalana odnosu krive vec se visestruko uvecava po formuli.

Inace ako ne znas znacenje W-u slucajevima kada se nesto napise na papiru jeste snaga koja moze da se utrosi u jednoj milisekundi ,sekundi i u realnom testu od 1-15minuta u zavisnosti od zemlje koja je pisala standard.Pa otuda i te razlike u snagama.P.M.P.O,Music Power, RMS,sinus.
Sluzba registra Nikole Tesle je jos ranih 60-tih registrovala 10minuta na 1 Kh kao test realne snage ili narodski poznato kao sinusna snaga.
Eto jos nesto da naucis.Medjutim mi tu i nismo bitni mi smo samo prepisivali standarde Nemacke.A i uredjaje koje nabavljamo su uglavnom strani.
A ta jacina i nije neki pokazatelj ,medjutim ako nesto kotiramo moramo da imamo osnovu pa nek ta osnova i bude test realne snage.Ako se ne bi slagali u tome onda bih mogli da idemo samo uzbrdo.

Sustina je da svi nismo savrseni i da je nekad lakse priznati ti imas znanje medjutim puno je rupa a sudim po tome jer zivot nam je i onako bio mnogo tezak ko bi popunjavao te sve silne rupe u znanju.Siguran sam da ti ova oblast lezi i da bi mogao mnogo da napredujes ukoliko bi jos malo svog vremena polonio tome jer lenjost je uzasna bolest i tesko je pobediti.

A da te pitam ko je tebi rekao da su ACA i LAXDUKE najbolji ,zar je ovo sajt o dokazivanju ko je najbolji ili nacin da se upoznamo sa problemima i da nadomestimo znanja zajednicki.
Nisam nesto video tu koperativnost ,samo svadje ,prepirke ,podmetanja ,ispravljanja postova,podcikavanja pa dokle.
Sta je to u nama da moramo da se kacimo i oko najmanjih sitnica , idemo tako daleko da bi se pobili i mozda usmrtili jedni druge.
Zar nam nije bilo dosta ****** ovih 12godina.
Alo ajde malo da budemo Francuzi i da lepo zivimo ,da zaradjujemo pare ,jebemo dobre pickice i furamo dobra kolica ,svi da imamo jedan fini lapic sa 15"-om i wirelles netom na 11mbita i da nas boli kita ko je na vlasti.Jer vazi Notax evo ja cu malo da izigravam dzentlmena vazi brate za sve si u pravu a i boli me uvce pijem viski i gledam satelit.
Ako nekome treba pomoc nek mi se slobodno obrati tu sam od 0-24H!

Alo ajde malo da budemo Francuzi i da lepo zivimo ,da zaradjujemo pare ,jebemo dobre pickice i furamo dobra kolica ,svi da imamo jedan fini lapic sa 15"-om i wirelles netom na 11mbita i da nas boli kita ko je na vlasti.
Bas to htedoh da kazem :)
Pozdrav
:wave;

Re: Evo Notax ti meni predstavi za 350Eura zvucnike...

Drugo Ukoliko neko voli visoke tonove moze za jos oko 40-85DM da kupi dva visaton visokotonca koja za tu cenu mogu najvise da ponude.
I itekako sam mislio na Visaton Uljane(fero fluidi) 60W ili Focal TIOXID DOME TWEETER 75W koje bih vezao direktno na plocu koje bih sekao od 3,6-4,2 jer je to vec probano i sjajno se slaze sa ovim Srednjo-Visokim Logitecovim Satelitima i to samo na prednjim kanalima.

Rechenica "dodavanje dva visokotonca da bi se dobilo vise visokih tonova" dovoljno govori samo za sebe. Ko je bilo kada imo prilike da vidi ili da pokusha projektovanje zvucnih kutija, zna da to u ozbiljnom pristupu projektovanju nije moguche. Zashto? Zato sto se definisanje polozaja levo -desno, gore -dole, blizine- daljine nekog zvucnog izvora iz zvuka koji emituje zvucna kutija, dobija na osnovu visokih frekvencija-tonova. Idealan bi bio tackasti izvor zvuka - zvucna kutija sa jednim zvucnikom (tipa slushalice ), iz koga prakticno sa istog mesta nastaju svi zvuci.
Dodavanjem para visokotonskih zvucnika , bitno se menja frekventna karakteristika zvucnika, i sigurno ubija-kvari opsta zvucna slika.

Cela ova pricha ima veze ako neko zeli "ozbiljno"da slusha muziku. Ne da mu neka muzika svira po ceo dan da bi bila prijatnija atmosfera. Za zvucne potrebe kod igrica, verovatno sve ovo i nije toliko vazno.

Ochigledno je da su stanovista sa kojih ti i Notax ocenjujete kvalitet zvuka, potpuno razlichita. Notaxovo stanoviste je stanovishte klasicnog audiofila i sa tog stanovista je, po meni, sasvim u pravu.

Slazem se sa tobom da je potrebno malo vise paznje obratiti na izraze koji se korite u postovima. Notax stvarno ume da pretera i predje u vredjanje.

Nazad
Vrh Dno