Šta je novo?

Periferni uređaji Potrebna preporuka za bežični ruter sa 4G LTE modemom

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

Kuja

Slavan
Učlanjen(a)
04.10.2006
Poena
310
Zdravo svima,

Kao što u naslovu piše potrebna mi je preporuka za bežični ruter sa 4G LTE modemom.
Koristio bih ga u našoj kući u Crnoj Gori.

Svake godine kada dođemo na more kupimo neku SIM karticu lokalnog provajdera sa 500 GB interneta, koju ubacimo u neki od naših telefona na kojem onda aktiviramo hotspot.

To nam ne odgovara iz mnogo razloga (moramo da žongliramo sa SIM karticama, baterija u telefonu se brzo troši, itd, itd), tako da bih želeo da kupim LTE Wifi ruter koji bi stalno bio povezan na struju i omogućavao svim ukućanima vezu sa internetom 24/7.

Potrebe su bazične, na njega bi se povezala tri mobilna telefona i dva laptopa, kuća ima jedan sprat.

Ako imate konretna iskustva, savet, ili preporuku za konkretan model, napišite! :)

Unapred hvala! :)

I ja tako koristim. Imam 2, jedan zte mf283u, u rezervi, drugi primarni huawei b535 dosta jaci cpu. U cg samo one karticu, tj bivsi telenor. Konekcija je 4g ali retko prelazi 20mbit,ali stabilna. Cak je i ps5 isao dobro multiplayer. Eon tv app, tablet i 3 telefona. Sve korektno.

Preporuka B535 ili nesto jace.Mifi varijanta koja moze da radi sa 20w adapterom putem usb kabla bez baterije netgear ac810s ili ako mozes da se otvoris Netgear M1,M2,M5
Od cat6 varijanti juriti B525,B528,B529 Isto su ok ali ako se nadju za do 50e max vise ne davati za njih
Pozdrav

@nagard i @gicko na odgovorima!

Koliko vidim to su uglavnom ruteri koji se mogu naći polovni na oglasima, koji su dobijani od provajdera?

Od novih uređaja koji se mogu kupiti u prodavnici mi je za oko zapao ovaj Asus:
https://viphouse.rs/p/asus-4g-n16/175280

175280_1676885651.png

Nešto je skuplji od tih polovnih varijanti, ali nije strašno.

Šta mislite o njemu?

Ili nekom drugom sličnom uređaju?

Evo ima neki Cudy, ime ne uliva poverenje, ali ga navodim čisto kao primer tipa uređaja:
https://viphouse.rs/p/cudy-c-lt500d/184235

Cena ne mora da bude najniža moguća, mislim gde je 50 eur tu je i 100. :)

U svakom slučaju ćemo više da platimo pića na plaži od rutera! :D

Preporuka za te polovne jel su bolji imaju vece agregacije i vece brzine zato te preporucujem,Posto ako je opterecena bs neces imati stabilan protok i ok brzinu.
@Kuja Inace dosta raznih mi je proslo kroz ruke zato sam ti dao preporuku za tih par modela koji su se meni odlicno pokazali na raznim lokacijama

Nazad
Vrh Dno