Šta je novo?

Potrebna preporuka [UPS]

• Začetnik teme Začetnik teme booris
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

booris

Slavan
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
319
Hteo bih da kupim UPS koji je po mogucctstvu potpuno tih i da mozze da zadrzzi struju 10 - 15 min. Da li neko ima pozitivna iskustva sa nechim ovakvim???

Unapred hvala :type:

nikad nisam imao UPS uredjaj, ali se zbog cestih nestanak struje u poslednje vreme razmisljam da ga uzmem. Da li se moze podesiti da po nestanku struje UPS automatski gasi sve aplikacije i windows, ali uobicajenim nacinom (mozda to ima svaki ups, ali kao sto kazem nisam nikad ni jedan koristio)? Drugo pitajne je koliko uticnica UPS ima (dve za monitor i kuciste, ili vise njih)?

Meni treba neki sa malom autonomijom, a sa 6+ uticnica. Moze li neki konkretan predlog?

Mislis, da li ups moze da sejvuje npr. otvoreni dokument u wordu, i da onda uradi shutdown?
Mislim da ne 🙂
Koliko sam ja video, nijedan ups nema 6+ uticnica, barem oni iz home/soho segmenta.

ne mora da sejvuje 🙂

samo da uradi "normalan shutdown" po isteku 5-15 min za koliko ima energije, a ne da se ugasi na isti nacin kao kad nestane struje.

ja najcesce nisam kuci, ali komp stalno radi (DL, naravno), pa ne bih voleo da jednog dana dodjem i ne mogu vise da ga upalim jer je otislo napajanje i ko zna sta jos jer je nestalo struje, pa se pojavila, pa ponovo nestala... 🙂

Pa, svaki UPS sa kojim sam ja imao iskustva ima tu mogucnost, ako nista drugo, preko UPS podrske u OSu (Win, Lin, nebitno). A i svi sem najjeftinijih modela imaju svoj software.
Treba samo kupiti uredjaj koji ima pc interface, USB ili R232. Moja preporuka bi bilo nesto iz APC BackUPS CS serije.

ne mora da ugasi, ja sam namestio da na 20% kapaciteta baterije uradi hybernation.
posle kada dodje struja upalim kompjuter i nastavim gde sam stao.

Nazad
Vrh Dno