Šta je novo?

Potrebna pomoc

toma972

Čuven
Učlanjen(a)
04.10.2003
Poena
609
Kupio sam novi hard WD-80 gb sa 8mb kesa stavim ga u komp umesto starog maxtora i normalno instaliram Win. sa SP2 inace i na starom je bio SP2.Problem je sto od tada kada upalim komp normalno prodje boot i tada dolazi do pauze od skoro 40 sec. Nakon toga se Win.normalno upali si sve ide normalnom brzinom.Sve sam probao od flesa biosa pa do raznih kombinacija na ide granama. Inace za vreme te pauze od 40sec. HDD cuti tj.nista ne radi lampica ne blinka tek kasnije. POMAGAJTE jer me to strasno nervira kad vratim Maxtora sve ide normalno.

A da li ti je WD SATA, a Maxtor PATA?

Nijedan nije S-ATA samo je mozda WD ATA100 a Maxtor je sigurno ATA133 pise na njemu.

ovo lici kao da se win muci da pristupi nekom od drugih uredjaja, tipa cd/dvd/hd, ili nekoj od particija. Da li se isto desava i kada je hd jedini IDE uredjaj.

Poslednja izmena:
Sve otkacim ostame samo HDD i isto se ponasa, nema veze dali ga stavim na master ili cs isto pravi pauzu.

Ploca je ASUS P4S8X-X stara je oko godinu dana SIS je chipset i nije pravila nikad probleme, sve je na defaultu

Da se meni desava - ponovo particionisanje, formatiranje, pa instalacija. Pa da vidimo dal` se isto dogadja.

Poslednja izmena:
Pa to ce se na kraju i desiti al rekoh mozda neko zna u cemu je problem.Pomislio sam da nije do HDDa pa da ga menjam.

Neproverena informacija po secanju:

Vidi kako se postavljaju dzamperi na njihovom sajtu.
Koliko se ja secam mislim da su mi bas moji serviseri rekli jednom prilikom kako WD ima totalno cudnu postavku dzampera da bi radio normalno.
Cak mislim da je bio vec ovaj problem negde na forumu.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Srga je napisao(la):
Neproverena informacija po secanju:

Vidi kako se postavljaju dzamperi na njihovom sajtu.
Koliko se ja secam mislim da su mi bas moji serviseri rekli jednom prilikom kako WD ima totalno cudnu postavku dzampera da bi radio normalno.
Cak mislim da je bio vec ovaj problem negde na forumu.

Pozdrav
Ja sam serviser, i imali smo tih WD-a gomilu, treba samo da izvadish dzamper ako je master-dakle BEZ dzampera. Jedino ako je slave onda pogledaj na HDD-u shta pishe.
Pozdrav.

Instaliraj ponovo sledecim rasporedom preko postojeceih:
1.SP 2
2.drajvere za MB
3.Drajvere za graficku.
Naravno posle svakog ponaosob restart i koristi zadnje verzije drajvera. Nije do HDDa, jer se njegova detekcija zavrsava posle onog prvog ekrana gde bi trebalo da je ispisan njegovnaziv.

kiborg21 je napisao(la):
Ja sam serviser, i imali smo tih WD-a gomilu, treba samo da izvadish dzamper ako je master-dakle BEZ dzampera. Jedino ako je slave onda pogledaj na HDD-u shta pishe.
Pozdrav.

Imao sam slican problem a nisam imao susreta pre sa wd hardovima pa nisam znao. Ovakav raspored dzampera je resio stvar.
Inace zanimljivo je da u firmi u kojoj sam kupio hard niko (pa ni serviseri) nisu mogli da mi pomognu. Smesno...

Sto se tice dzampera tacno je da je master na WD-u bez dzampera i to sam tako i stavio, a probao sam i na cs isto se desava.Danas cu da uradim to sa SP-2 i ostalim pa ce mo videti.

Ne vredi uradio sam format pa opet instalirao Win i opet se isto desava, vec polako pocinjem da se mirim sa tim da nema pomoci.Hvala svima na savetima.

bese postoji neki program koji se startuje sa windowsom i meri vreme i gleda sta se desava prilikom dizanja win-a?
'bootvis' se valjda zove.
tako mozes da ustanjovis sta on radi tih 40sec, pa da lokalizujes problem.

@homludens
100% u pravu

I ja sam ima taj problem kao ti toma972.Reshio sam ga bootvis- om.Meni je drajver za dzojstik se ubagovao i loadovao se tacno 60 sec posle cega se prekine i window se loaduje.Samo sam skinuo nove drajvere instalirao ih i problema vishe nije bilo.

U bootvisu imash opciju nextboot+driver delays.Kad to pokrenesh pritisni restart i cekaj dokle ti ne pokaze (pri sledecem bootu) slike sa svim procesima ,loadovanjem drajvera u funkciji vremena.

Da li imas kabal za HDD sa sitnim zicicama (80 komada)
Taj treba za nove HDD-e
Stari kablovi sa sa 40? zicica

Zlatko_bre_1985 je napisao(la):
U bootvisu imash opciju nextboot+driver delays.Kad to pokrenesh pritisni restart i cekaj dokle ti ne pokaze (pri sledecem bootu) slike sa svim procesima ,loadovanjem drajvera u funkciji vremena.
Mali problem je što Bootvis ne može više da skine sa MS sajta, sasvim su ga škartirali. Ali može se preko Google-a naći na drugim mestima. Definitivno najbolja stvar za utvrđivanje šta koči boot (ja sam tako utvrdio da mi se komp sporo diže zbog AVG-a).

Vrh Dno