Šta je novo?

Potrebna pomoc !!!

A sto lepo ne odradis factory reset i opet sve ispocetka.. I ne zaludjuj se sa tim brisanjem aktvnih app, aplikacije i trebaju da budu aktivne.. Mozda je neki zabod, tako da probaj da sa factory resetom, ako ni to ne pomogne, onda ne znam sta bi bilo...

factory reset, preko telefona ili ono fazon driz dugmice i on sam odradi... uradio sam to vec... i dalje isto ****** ... a kako mislis moraju aplkacije da su u pozadini?, ja imam giga rama, udjem tamo udjem vamo, fejsbuk, imenik, poruke, alarm, muzika, slike itd...ali ja ne brisem tamo u onaj task manager, da killujem, nego stisnem dugme, on mi pokaze sta sam otvara i idem na clear all. i nakupi se u pozadini gde sam sve ulazio, sta ti mislis jel te pozadine obuhvataju ram? jer je moj od giga ... pa zato stalno brisem gde god udjem, i kao sto rekoh tu mora da se nadje fejsbuk jer njega koristim uvek

Poslednja izmena:
Da uprostim, app ce ti se brze ``otvarati`` na telefonu ukoliko si aktivne u pozadini. Factory reset, mozes i prkeo dugmica i preko Settings-a u telefonu, ne znam kako si radio, ali i jedno i drugo je isto.. Kad si radio taj reset, da li te je pitao telefon posle toga da ponovo izaberes jezik, wi-fi, gmail nalog?

Da uprostim, app ce ti se brze ``otvarati`` na telefonu ukoliko si aktivne u pozadini. Factory reset, mozes i prkeo dugmica i preko Settings-a u telefonu, ne znam kako si radio, ali i jedno i drugo je isto.. Kad si radio taj reset, da li te je pitao telefon posle toga da ponovo izaberes jezik, wi-fi, gmail nalog?

jeste, jezik, pa onda sam moram wifi ponovo da podesavam za lozinku, itd... da nije do androida jer ovaj koristi lolipop peticu.. aj probaj ti zivotati, obrisi u pozadini aplikacije zakljucaj telefon i pitaj nekog da ti nesto posalje da vidim jel kod tebe izbacuje poruku za fejsbuk

Poslednja izmena:
jeste, jezik, pa onda sam moram wifi ponovo da podesavam za lozinku, itd... da nije do androida jer ovaj koristi lolipop peticu.. aj probaj ti zivotati, obrisi u pozadini aplikacije zakljucaj telefon i pitaj nekog da ti nesto posalje da vidim jel kod tebe izbacuje poruku za fejsbuk

Trenutno koristim Windows 10 na telefonu, tako da ti ja ne mogu pomoci tako.. Ali to ti je vrlo lako da proveris, restartuj jos jednom telefon i ne diraj nista oko gasenja u pozadini, prekontrolisi ono sto ti je Yooyo napsao za drzanje aktivnog wi-fi, dok je telefon u sleep-u.. To moze praviti problem..

Trenutno koristim Windows 10 na telefonu, tako da ti ja ne mogu pomoci tako.. Ali to ti je vrlo lako da proveris, restartuj jos jednom telefon i ne diraj nista oko gasenja u pozadini, prekontrolisi ono sto ti je Yooyo napsao za drzanje aktivnog wi-fi, dok je telefon u sleep-u.. To moze praviti problem..

nasao sam to jel treba da stoji na YES ili na NO

knk.jpg

Dobro ti je podeseno.. Nego neka vidi neko ko ima LP, ima neke dozvole za odrenjene app da mogu da imaju notifikacije, valjda nesto tako ima, treba proveriti i to, probaj da proceprkas malo settings..

Dobro ti je podeseno.. Nego neka vidi neko ko ima LP, ima neke dozvole za odrenjene app da mogu da imaju notifikacije, valjda nesto tako ima, treba proveriti i to, probaj da proceprkas malo settings..

Nema podesavnja za dozvole na LP. To je tek doslo sa MM. I ja sam mu isto napisao sta je resenje i on nece ni da cuje. Isto sam mu napisao da aplikacije trebaju da budu aktivne i da se tako stedi baterija i procesorski ciklusi umesto da opet mora da otvora aplikaciju ispocetka,

Nema podesavnja za dozvole na LP. To je tek doslo sa MM. I ja sam mu isto napisao sta je resenje i on nece ni da cuje. Isto sam mu napisao da aplikacije trebaju da budu aktivne i da se tako stedi baterija i procesorski ciklusi umesto da opet mora da otvora aplikaciju ispocetka,

uradio sam pablo, upravo danas.... znaci ostavio sam aplikacije koje sam dirao, takodje i fejsbuk je bio tu.. izlogovao sam se sa kompjutera... sacekao da nestane zeleno da sam offline, usao na moj nalog neki delije sever, poslao sebi poruku, i nije stigla poruka, pazi ...zakljucan sa ostavljenim aplikacijama u pozadini.... ali sam ostavio aplikacije, zakljucao telefon i poslao sebi poruku posle jedno 15 min, nije stigla... kad odkljucam wifi je tu... testirao sam takodje kada ostavim aplikacije, zakljucam telefon i odma sebi posaljem poruku stigne, ali kad miruje jedno 15,20 minuta zakljucan + sa otvoreni aplikacijama nece da stigne poruka

Poslednja izmena:
uradio sam pablo, upravo danas.... znaci ostavio sam aplikacije koje sam dirao, takodje i fejsbuk je bio tu.. izlogovao sam se sa kompjutera... sacekao da nestane zeleno da sam offline, usao na moj nalog neki delije sever, poslao sebi poruku, i nije stigla poruka, pazi ...zakljucan sa ostavljenim aplikacijama u pozadini.... ali sam ostavio aplikacije, zakljucao telefon i poslao sebi poruku posle jedno 15 min, nije stigla... kad odkljucam wifi je tu... testirao sam takodje kada ostavim aplikacije, zakljucam telefon i odma sebi posaljem poruku stigne, ali kad miruje jedno 15,20 minuta zakljucan + sa otvoreni aplikacijama nece da stigne poruka

Jel samo fb ili i druge app?

Koliko sam shvatio čovek briše recents meni, nema to veze sa njegovim problemom. Ko zna koji je to zabod (ako je i na mobilnom netu, inače bih posumnjao na ruter)

Koliko sam shvatio čovek briše recents meni, nema to veze sa njegovim problemom. Ko zna koji je to zabod (ako je i na mobilnom netu, inače bih posumnjao na ruter)

aj probacu druze na mom netu.. mada sam probao bagovalo, probacu opet

nece ni na moj internet 3g mrezi... a sta si tacno mislio pod ruterom ? kakav ruter?

Pa modem za wifi, da nije do njega. Ne znam onda. Misterija.

Ma da nije nesto u podesavanju samog FB, ne moze da mu stize viber ili wA a FB ne i da je do rutera.. Procesljaj fb app..

Vidi u podesavanjima pod stavkom baterija da nemas aktiviran neki battery saver..ili nesto slicno...tebi telefon kada zakljucas posle nekog vremena(10,15min) ide u deep sleep i zato ti ne stize nista sa fb...verovatno gasi komunikaciju sa serverom radi ustede baterije...ovo je neko moje misljenje....

Poslednja izmena:
Pa i treba da ide u deep sleep, zar ne? Sistemski battery saver nije jer bi mu status bar kao i notification bar bili narandžasti, a kaže da nije ništa instalirao... Hm, neka proba fb lite.

nemam u telefonu nigde gde pise deep sleep mode, postoji li neki program, neki apk.. da skinem pa preko njega da pokusam ?

Nemas deep sleep nigde, to se zove stanje u koje bi telefon trebao da ''ulazi'' kada se zakljuca ekran i time smanji potrosnja baterije...U provedu nemas aktivne procese u pozadini koji ti jedu bateriju dok je telefon u stand by rezimu...
FB aplikacija bi trebala da ima push servis aktivan, koji radi u pozadini(dok je zakljucan telefon) koji registruje promene na tvom profilu i cim se desi neka promena tebi stigne notifikacija...
koliko sam ja skapirao tvoj problem, tebi taj servis ne radi dok ti je ekran zakljucan...zato sam i napisao da ti tel ide u deep sleep i zato ti ne stizu notifikacije...
ovo je samo neko moje misljenje, mozda i gresim...ali iz mog ugla to izgleda tako...

Nemas deep sleep nigde, to se zove stanje u koje bi telefon trebao da ''ulazi'' kada se zakljuca ekran i time smanji potrosnja baterije...U provedu nemas aktivne procese u pozadini koji ti jedu bateriju dok je telefon u stand by rezimu...
FB aplikacija bi trebala da ima push servis aktivan, koji radi u pozadini(dok je zakljucan telefon) koji registruje promene na tvom profilu i cim se desi neka promena tebi stigne notifikacija...
koliko sam ja skapirao tvoj problem, tebi taj servis ne radi dok ti je ekran zakljucan...zato sam i napisao da ti tel ide u deep sleep i zato ti ne stizu notifikacije...
ovo je samo neko moje misljenje, mozda i gresim...ali iz mog ugla to izgleda tako...

ne gresis, ja kad zakljucam telefon na dve sekunde i posaljem sebi poruku, poruku dobijem ... a kada zakljucam telefon na jedno 10, 15 min , i posaljem poruku ne stigne, niti zazvoni.. sve dok ne odkljucam tel...kako da izadjem iz tog deep sleepa ? ima neki program ili sl ?

Poslednja izmena:
Probaj da skines neku stariju verziju fb aplikacije ili skini fb lite aplikaciju sa marketa...pa probaj sa njom...

Probaj da skines neku stariju verziju fb aplikacije ili skini fb lite aplikaciju sa marketa...pa probaj sa njom...

da li mi za fb lite treba messenger? inace nov mi je telfon kupljen pre 2,3 dana .. uzeo sam lg magnu , nesto sam nacuo da se zale na android sto je 5 ....

Messenger ti je posebna aplikacija, fb lite posebna...

Probao sam i sa tim fb liteom, opet ne stizu poruke... ne znam sta da radim... jedino da ga odnesem u servis ili slicno

Ne znam. Ajde daj sliku instaliranih programa.

Ne znam. Ajde daj sliku instaliranih programa.

guglao sam o tome da ne stizu poruke, video sam par stranih foruma koji se isto zale.. al sta tamo da pisem kad ne znam engleski dobro... znas sta sam jos primetio, recimo skidam neku aplikaciju ... dok je skidam ostavim telefon , on se atomatski zakljuca... prodje 10,15 miunta ja odkljucam fon , ono i dalje stoji instaling messenger... evo slike koje si trazio, nadam se da si na ove mislio

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Uzrok tvog problema je to što su ti messenger i fb aplikacija na sd kartici. Vrati ih na telefon.

Uzrok tvog problema je to što su ti messenger i fb aplikacija na sd kartici. Vrati ih na telefon.

druze, izvadio sam karticu instalirao fejsbuk i messenger, i kada sam vratio sd karticu .. sam mi je tu instalirao fb i messenger... kako da ih sada stavim u telefon?

Vrh Dno