Šta je novo?

Potrebna pomoc

ikoalosaurus

Slavan
Učlanjen(a)
07.05.2009
Poena
495
Evo o cemu se radi. Predstavnistvu jedne televizijske agencije u Beogradu je potrebno da moze da razmenjuje (i prima i salje) fajlove (uglavnom snimke) cija velicina nije fixno odredjena, ali moze ici sigurno i po 5,10gb mozda i vise, sa televizijskom agencijom u Becu.

Da li se za to moze koristiti FTP? Sta je sve potrebno zakupiti? i koja bi internet paket bio najbolji da se uzme (ovde kod nas) a da ima najbolji odnos download/upload? Takodje mozda predlog i za neki server? Ne razumem se ovo, razumite, pa zato i ovakva pocetnicka pitanja 🙂

Hvala unapred.

Mislim da sigurno ima ljudi na forumu koji bi mogli tacno da te upute i pomognu ,ali verujem da nisu videli ovu temu 😉

FTP svakako, a sto se interneta tice, mozda Telekom ima neku biznis ponudu, a standardno ne vidim da bilo ko ima vise od 2Gb upload, sto je usko grlo. Ovde mozes da vidis sta ti treba za FTP.

Poslednja izmena:
Dakle potreban je server i nama i njima ili samo jedan? Koji uzeti?

Poslednja izmena:
Da li bi za to bio dovoljan obican hosting sa odredjenom kolicinom GB pa da preko FTP klijenta na njega uploadujemo i downloadujemo fajlove ili je potrebno nesto poput ovog cloud servera koji recimo Eunet nudi?

Potreban je jedan server (siguran sam da ga oni imaju) i nalog na njemu sa dozvolom za pisanje.
Program koji dozvoljava nastavak slanja, ako "pukne" veza.
Najvažnije, ono što je u Srbiji najteže dobiti, upload brzina što veća. Sa našim uploadom trajaće satima slanje.
Druga varijanta uzmeš hosting sa prostorom od >10 Gb i odneseš na DVD-u kod provajdera snimak da ga on prebaci na tvoj nalog (ovo samo u radno vreme i dok te ne oteraju...). Posle neka novinska agencija skine sa sajta, njihova brzina downloada je sigurno dovoljna.

http://www.cpanelhosting.rs/paketi ovaj "neograniceni" paket za oko 6000 godisnje mi deluje kao to sto si naveo? nema limita ni za storage ni za bandwith. Jel ima taj cpanel neki vid zastite da bi iole bio pouzdan s obzirom da snimci ipak moraju biti zasticeni

I koji bi bio najpouzdaniji ftp klijent (pretpostavljam da si na to mislio kad si rekao "program koji dozvoljava nastavak slanja ako pukne veza " @pdetlic ) , moze da bude i paid varijanta ?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno