Šta je novo?

Potrebna pomoc :(

Midgard

Čuven
Učlanjen(a)
13.08.2002
Poena
649
od kako sam stavio danas amd7750 odma problem :smash:

izbacuje da je temp za plocu visoka,i gasi se komp dok igram nesto,stavio sam bio o/c onaj 10% i podesio mem. da radi na koliko je deklarisana (800) i tada se pojavljuje bsod(driver not less or equal) i sledi restart,probao sam proc default i samo mem. da ostavim na 800 5-5-5-15 i dalje isto,samo sto se tad ugasi bez bsod-a.

evo sad sam stavio load setup default i izbacuje opet motherboard temp. high :wall:

7750 be
crosshair 2 formula
2x2 hyperx 800 cl5
9800gtx+
cm extreme power 600
u kucistu ima 3x 12cm

help pls :wave:

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    57.5 KB · Pregleda: 71
  • 2.jpg
    2.jpg
    42.2 KB · Pregleda: 74
evo i slika iz cpuz,i primetio sam core speed i ht link idu +/- 0.1-0.2 sa vremena na vreme,jel to normalno ili ne ?:trust:

(u biosu je sve default)

Prilozi

• 3.jpg
    3.jpg
    198.9 KB · Pregleda: 69
kuler?:( nemam ga:(

crosshair_ii_formula.jpg

Poslednja izmena:
A da malo smanjish napon chipsetu? (ako si ga podizao). I pipni prstom da li je stvarno onaj hladnjak na plochi vruc, ako nije, samo povecaj temperaturu u Asus Probe (da ne pishi) i vozi. Mozda se senzor istripovao ako si fleshovao novi BIOS, pa ne ochitava dobro. Ako imash neki :uspravni" kuler, vidi da ga namestish da duva na naponsku ( pa ce i chioset biti hladniji zbog toplotne cevchice kojom su vezani). Eksperimentishi malo, samo ljudi na forumu prijavljuju da 7750 dosta bolje greje od bilo kog Athlona X2.

Poslednja izmena:
na slici gore,tamo gde je plavi hladnjak,vreo je na dodir prstom.nisam povecavao nista u biosu,default je sve.stavio sam jednu 80mm da duva direktno i sad je 40-41c umesto 50-52.usput sam i stavio zadnji bios ;) e sad glupo pitanje,gde je naponska ?:smoke:

sad sam stavio graficku na zadnji pcie i stavio sam kuler na graf da duva direktno u hladjak na ploci i temp je 38.sad me interesuje da li ima ikakve veze sto je graf. skroz dole ?:p

na slici gore,tamo gde je plavi hladnjak,vreo je na dodir prstom.nisam povecavao nista u biosu,default je sve.stavio sam jednu 80mm da duva direktno i sad je 40-41c umesto 50-52.usput sam i stavio zadnji bios ;) e sad glupo pitanje,gde je naponska ?:smoke:

Ma dobro, taj plavi hladnjak prekriva "juzni most", nije kritichna komponenta (sklona crkavanju), bitnije je ono gore. Naponska jedinica je skup kondenzatora, zavojnica i tranzistora koji se nalaze (u tvom sluchaju) u podnozju onog bakarnog (narandzastog) hladnjaka, izmedju procesora i zadnjeg dela ploche, gde su konektori. A shto se tiche grafichke, pa radice, taj zadnji je (mislim) isto 16X PCIe port. Konsultuj uputstvo od ploche.

ok,tnx na odgovoru,nego me interesuje kako mi je (i ako je od toga)skocila temp na "juznom mostu" od kako sam stavio 7750.i kako je naponska i svi drugi hladnjaci na ploci mlaki a plav vreo.i temp bez dodatnog kulera je 50-52c a po testovima sam citao da je 40 u full loadu :(

dosta ljudi ima probleme sa temperaturama na 7750 procu

Meni u Linx-u nije presla 45 stepeni sa voltazom na 1.4v(upravo zavrsio testiranje:))

Ako si mu rek'o! :D
Meni je sa budjavim boxom bila 50-tak u idle na 3.1 i sa def voltazom :)
Zlo&naopako:d

EDIT
Omasih cifru :)

Poslednja izmena:
meni je kada sam kupio novu konfiguraciju sa istim procesorom na default clocku 2.7 i default naponom od 1.325 v temperatura u idlu bila 44-45.....tek kada sam smanjio napon spala je na 42-43,kasnije sam kupio cooler ocz vanquisher ali se ispostavilo da nisam dobio neko veliko poboljshanje za idle....trenutno mi je temperatura procesora koji je klokovan na 2.8 sa naponom na 1.25 ,40-41 u idlu a u loadu ide do 49-50.....probao sam da ga stavim na 3.0 i morao sam napon da mu dignem na 1.285 da bi to sve bilo stabilno... u tom slucaju temperatura u idlu je bila 45-46 a u loadu bi sigurno isla do 59-60.....tako da sam odustao od te ideje.....Kasnije sam chuo da ima loshih i dobrih primeraka tog procesora.....na sta god se to odnosilo....

ps: temperatura je merena u everestu,sad pitanje koliko je tachna....kada gledam temp u easytune prijavljuje mi da je temperatura procesora 35......i u bios kada udjem on mi pokazuje temperaturu procesora tako oko 35-36 sad kome verovati....

Poslednja izmena:
E sad sto se ploche tiche,u pocetku bez dodatnih kulera u kucistu temperatura ploche mi je bila 42-44 stepena,kasnije sam uspeo da je spustim na 37-38 sa manjim kulerom sa strane,medjutim kada sam spreda stavio veci kuler iz nepoznatog razloga ploca je skocila na 40-41 opet.....(neki kazu da je zbog vruceg vazduha od hard diska)....na kraju sam zamenio mesta manjeg i veceg venta...manji stavio spreda ,veci sa strane i temperatura ploche mi je sada 35-36 tako da sam zadovoljan,bar sto se ploche tiche....

Nazad
Vrh Dno