Šta je novo?

Potrebna pomoc za sklapanje konfiguracije

Ica Vestica

Slavan
Učlanjen(a)
08.01.2008
Poena
301
Pozdrav svima od jedne dame koja se ne razume bas najbolje u sokocala:d
Potrebna mi je pomoc da bih dobila optimalnu konfiguraciju.

Kao prvo da podjem od graficke za koju sam se definitivno opredelila:
Gainward Bliss 8800 GT

Htela bih procesor Intel Core 2 Duo malo jaci od e2160
Ploca tipa P5k se samo malo "jaca"
memorija ddr II pc800 dva puta po 1gb
hard disk Maxtor ili vi preporucite
kuciste Chieftec koje ima napajanje od recimo 400 ili sta vec preporucujete

Dakle to su neke osnovne smernice, a meni treba detaljna preporuka i pomoc pa da idem u kupovinu:wave:

1. Dodaš 40€ i uzmeš ATi HD3850 koja je više nego 2x brža od 8600GT

2. Uzmi E2180, taman da vežbaš overklok :D

3. Dovoljna je P5K, može i Gigabyte P35-DS3R

4. Memorija OK, svejedno, Transcend, Kingston, Geil...

5. HDD - koliki? Preporuka za WD 320GB i 500GB, AAKS serija, sve zavisi koliki ti treba :)D)

6. Ako ćeš Chief, uzmeš LCX/LBX, to su Medium toweri, dakle malo višlji od "običnih" Midi Chiefteca, a stižu i sa 400W napajanjima sa 120mm fanovima, koji su dosta tihi...

To je to valjda :) Neki DVD-RW, Pioneer 212D na primer, i gledaj da uzmeš što bolji monitor, što boljeg miša i što bolju tastaturu, makar i uštedela na nekim komponentama, ali nek ti to bude na prvom mestu, jer u to gledaš, na tome kucaš i držiš u ruci :)

Pozdrav svima od jedne dame koja se ne razume bas najbolje u sokocala:d
Potrebna mi je pomoc da bih dobila optimalnu konfiguraciju.

Kao prvo da podjem od graficke za koju sam se definitivno opredelila:
Gainward Bliss 8800 GT

Htela bih procesor Intel Core 2 Duo malo jaci od e2160
Ploca tipa P5k se samo malo "jaca"
memorija ddr II pc800 dva puta po 1gb
hard disk Maxtor ili vi preporucite
kuciste Chieftec koje ima napajanje od recimo 400 ili sta vec preporucujete

Dakle to su neke osnovne smernice, a meni treba detaljna preporuka i pomoc pa da idem u kupovinu:wave:
kako si uspela da sa ovim postom imas i dalje 0 poruka?

Inace, uzmes Geil 2x1gb black dragon 800mhz
Asus P5K pro
E2180 :D
i npr. WD 320gb

1. Dodaš 40€ i uzmeš ATi HD3850 koja je više nego 2x brža od 8600GT

2. Uzmi E2180, taman da vežbaš overklok :D

3. Dovoljna je P5K, može i Gigabyte P35-DS3R

4. Memorija OK, svejedno, Transcend, Kingston, Geil...

5. HDD - koliki? Preporuka za WD 320GB i 500GB, AAKS serija, sve zavisi koliki ti treba :)D)

6. Ako ćeš Chief, uzmeš LCX/LBX, to su Medium toweri, dakle malo višlji od "običnih" Midi Chiefteca, a stižu i sa 400W napajanjima sa 120mm fanovima, koji su dosta tihi...

Vule nije kartica 8600:) i ako si mislio na ATI Radeon 3850 imam i nju u vidu s tim sto je naravno manje skupa. Znam da je i ta kartica dobra, al za ovu moju sam cula da je zmaj. Treba mi nesto gde cu ko covek da igram igrice koje volim u naredne 2 godine recimo bez neke velike nadogradnje.

Sto se tice kucista procitah da za ovu karticu treba neko vece jer se greje, a ne znam da sracunam koliko mi napajanje treba da namiri potrebe i da sve radi kako treba.

HVALA

P.S. Ne znam i dalje je broj postova 0:smash:

Poslednja izmena:
Kao što sam ti već napisao, ATi 3850 je duplo brži od 8600GT, a skuplji je 30-40%, tj. 30-40€, sve zavisi gde su kakve cene.

Što se tiče kućišta, i to sam ti napisao, Chieftec sa 400W će završiti posao samo tako.

A što se tiče broja poruka, u ovom delu foruma se ne broje, zato imaš 0.

Mi se Vule ne razumemo. Kartica koju hocu je:GAINWARD BLISS 8800GT PCX PCI Express X32 Nvidia GeForce 8800 GT 512MB/256bit GDDR3, 600MHz(core)/1800MHz(mem), 2xDVI, Video-OUT, VGA Cooler
Cena oko 230 do 250 e

Kartica o koj ti pricas je:
ASUS EAH3850/G/HTDI/512M ATI Radeon HD 3850, 512MB DDR3 256bit, RAMDAC 400MHz / Engine 668MHz / Memory 1.65GHz, TV Out HDTV, 2xDVI-I (1HDCP), HDCP, HDMI, DX10, OpenGL2.0, Shader Model 4.0

Cena oko 170 e ako me secanje ne vara

hahaha, e vule slatko si me nasmejao!

@ ica vestica - koja god memorija da ti udje u mashinu, od 800mhz, 1 GB, znaj da si uradila dobru stvar, jer sve te "finese" shto koshtaju 20 evra skuplje, u stvari nichemu ne sluze, i necesh osetiti razliku.

moja preporuka je Kingston ili kingmax za 20 evra jedan mogul od 1gb

Procesor e2180, par sekundi posla u BIOS-u i radice bar na 3GHz(99,99%) bez dizanja napona.
Ploca Gigabyte P35 DS3R ili P35DS3P, od Asusa P5K PRO ili P5K-E.
RAM: 2x1GB Geil ultra @800.
Hard disk Samsung ili Western Digital od 320 ili 500GB.
Graficku si rekla 8800gt (zmaj :-devil-: ).
Napajanje Corsair 450w.
Kuciste po izboru, ako bas oces neko vrhunsko pogledaj Antec P182, oko 120e, vredi svake pare, cak i vise. :-devil-:

Na takvoj konfiguraciji sve leti, i programi i igre. :smoke:

Kao prvo hvala svima na odgovorima.
Sve sam skockala u glavi ostalo mi je otvoreno pitanje kucista, napona i coolera.

Ja sam poklonik Chieftec-a tako da bih bila zahvalna na svim vasim predlozima u vezi sa tim. Znaci interesuje me recimo veliko-vece kuciste, da ima bar 2 ventilatora, +napajanje od minimum 400, i da ne tandrce ko blesavo. Vizuelni momenat je na zadnjem mestu. Bitno mi je da sve radi kako treba. Crno i jednostavno je najbolje. Letos sam htela da poludim jer se komp zagrevao ko lud, sto nije neobicno jer je temperatura u stanu przila preko 41C.
Okvirno cifra oko 130 eura.

Sve sam skockala u glavi ostalo mi je otvoreno pitanje kucista, napona i coolera.

Ja sam poklonik Chieftec-a tako da bih bila zahvalna na svim vasim predlozima u vezi sa tim. Znaci interesuje me recimo veliko-vece kuciste, da ima bar 2 ventilatora, +napajanje od minimum 400, i da ne tandrce ko blesavo. Vizuelni momenat je na zadnjem mestu. Bitno mi je da sve radi kako treba. Crno i jednostavno je najbolje. Letos sam htela da poludim jer se komp zagrevao ko lud, sto nije neobicno jer je temperatura u stanu przila preko 41C.

http://www.chieftec.com/uni.html
http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/Katalog.aspx?sifpro=CHIEFTEC

Hvala na linkovima za toliko sam i ja pismena :smoke: :)

Nisam posla da kupim cipele i tasnu :D nego ozbilljniju masinu, zato i pitam za preporuke. Dolazi u obzir i Cooler M.

Problem je sto sam tu gde jesam daleko od "civilizacije" i prodavnica, racunar mogu samo da narucim i to je to. Nema razgledanja imam pred sobom samo sture info koje nadjem na net-u.

Poslednja izmena:

Nisam posla da kupim cipele i tasnu :D nego ozbilljniju masinu, zato i pitam za preporuke. Dolazi u obzir i Cooler M.

Nema na čemu, nadam se da sam ti usput popravio i raspoloženje.:D
Chieftec i nije "neozbiljna" limarija, a mislim da bi ti ponuđena linija sasvim odgovarala.
Poz

Nema na čemu, nadam se da sam ti usput popravio i raspoloženje.:D
Chieftec i nije "neozbiljna" limarija, a mislim da bi ti ponuđena linija sasvim odgovarala.
Poz

Ali pazi, nije bash za damu da tegli chifa od 12kg (prazan);)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:

Problem je sto sam tu gde jesam daleko od "civilizacije" i prodavnica, racunar mogu samo da narucim i to je to. Nema razgledanja imam pred sobom samo sture info koje nadjem na net-u.

jesi'l sklopila sve ? shta ti 'fali ? mislim da se vule nece sloziti sa svime :p

Poslednja izmena:

LBX03-B-B-B. Odlicno kuciste. Prostrano, eATX standard, siroko, ima mesta za 2 osmice sa strane (za proc i grafiku). Jednu 12 otpozadi, i 3 osmice za Hardove... Odlicno kuciste!

Mislim da je pored CM690 glupo uzimati bilo sta drugo u tom cenovnom rangu. Meni se takodje svidjaju Chieftec kucista, pre svega zbog robusnosti, kvaliteta izrade, a vecina i zbog izgleda. Medjutim veliki minus im je trenutno sto koriste mahom 8 ili 9 cm ventove, uz jednu 12 napred ili pozadi.
Gorepomenuti CM ima mesta za sedam 12cm ventova pomocu kojih mozes svaku komponentu dobro da ohladis uz minimalnu buku. 8-ice koje dobro hlade su i bucne, a opet nemaju ucinak kao 12-ice. Kuciste je ''crno i jednostavno'' ali i vrlo elegantno, ima ubacene snale koje pomazu kod organizacije kablova unutar kucista. Zaista za svaku preporuku.

Nazad
Vrh Dno