Šta je novo?

Potrebna pomoc za phpBB forum...

Black Arrow

Slavan
Učlanjen(a)
19.12.2006
Poena
319
Upravo sam skinuo najnoviji phpBB forum,uploadovao ga i instalirao.

Sada me zanima kako da napravim da na forumu imam opciju uploada? Znaci,pored slanja poruke,da korisnik ima i opciju da uploaduje neki fajl.Pitam ovo,posto ova opcija ne postoji u phpBB forumu,a cuo sam da moze da se ubaci.

Takodje,zanima me koje jos dodatke mogu da ubacim na phpBB forum (neke najpopularnije i korisne) i kako?

Upravo sam skinuo najnoviji phpBB forum,uploadovao ga i instalirao.

Sada me zanima kako da napravim da na forumu imam opciju uploada? Znaci,pored slanja poruke,da korisnik ima i opciju da uploaduje neki fajl.Pitam ovo,posto ova opcija ne postoji u phpBB forumu,a cuo sam da moze da se ubaci.

Takodje,zanima me koje jos dodatke mogu da ubacim na phpBB forum (neke najpopularnije i korisne) i kako?

Potrazi na phpbb.com modove i vidi sta ti je od toga potrebno... Uz svaki mod imas i "uputstvo za rad"...

Pa,trazio sam ja svuda to,ali izgleda je phpbb sajt puko,mislim ne mogu da dodjem do tog moda.

Znaci,samo mi treba dodatak za upload i uputstvo kako da ga instaliram...

http://www.phpbbhacks.com/

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Da,bio sam ja prvo tamo,ali nista konkretno nema...

Bio sam jos pre na sva tri linka,ali nisam nasao nista korisno.

Prvi daje lep mod,ali ne mogu nikako da ga instaliram.Problem je sto kod mene config.php sadrzi desetak redova i nema u sebi neke skripte koje trazi mod pri instaliranju.

Drugi ne moze da se skine,kao sto sam rekao,neki shit je na sajtu phpBB-a.

Treci sam skinuo,uploadovao i onda je forum izbacio brdo gresaka,ali sam na svu srecu imao backup,pa sam sve lepo vratio kako je bilo.

Ne znam ima li resenja,jer sam mislio da je ovo lakse...

Predji na SMF... isto je besplatan ima mnogo vise opcija od phpBB-a sigurniji je i ima odlicnu podrsku ukljucujuci i deo foruma na srpskom jeziku. Takodje ako imas sajt radjen u nekom CMS-u imas i odlicne modove za spajanje korisnika sa sajta i foruma. Korisna adresa

http://www.simplemachines.org/

Pozdrav

Nisam zainteresovan za tako nesto.Sada sam vec sve sredio kako meni odgovara i zadovoljan sam.

Samo jos taj dodatak za upload da dodam i meni super 😀

Ne kontam,kakvu zezalicu?

a jel imas instraliran onu zezalicu za instaliranje modova (zaboravio sam kako se zove - znam da je neka kravica u pitanju) ?

to je easy mod. Dobra je stvare, ali se uglavnom instalira na freshkoj instalaciji phpBB-a, a akada se vec dosta radilo i modifikovalo (kao sto mislim da je slucaj kod njega) onda je vec kasno za instalaciju istog, jer su kdoovi dosta promenjeni. Na phpBB oficijalnom suport forumu sam video nekoliko modova za upload, trebalo bi da nadjes neki koji ces moci da iskoristis. Mod nije toliko tezak za instalaciju.

Rekoh vec da je phpBB ceo sajt u nekom kvaru...

Inace,dosta sam modifikovao forum,tako da otpada ta podrska za easy mod "kravicu" 🙂

aj savet - posto si vec instalirao svasta pa da ne zeznes dalje...
skini kompletan forum (downloaduj ga), instaliraj apache2triad na lokalnoj masini i probaj da modove koji ti trebaju instaliras "rucno", pa kad ti upali metoda - uradi isto na onom koji je online.

da, tako i ja sve prvo isprobam u lokalu, za svaki slucaj.

Jes da je mnogo dosadno raditi istu stvar 2x, ali si makar siguran da ce ti funkcionisati sve.

Jesi li nesto uspeo? Ja pokusavam ali nisam ni blizu resenja.

ja imam oko 40 foruma 😀 i sve sam lako instalirao, a ti se sa jednim patis toliko.
covek, ajd shvati - skini to na lokalnu masinu - instaliraj apache i mysql, i lepo stavi od modova sta ti treba, pa onda to digni i zavrsi.
Sta tu ima toliko mudrosti ?

OK,mozes li da pojasnis malo taj postupak?

Mislim,sta treba da se skine,kako se ubacuje mod,kako to sve da radi online (na pravom forumu).Vidim da imas iskustva,ja ga nemam pa mi treba pomoc.

Unapred hvala!

Nazad
Vrh Dno