Šta je novo?

Potrebna pomoc u vezi HDMI splitera i switchera

Strajder

Cenjen
Učlanjen(a)
07.08.2013
Poena
154
Pozdrav svima. Pre neki dan sam kupio lcd tv, konkretno model LG 43LH510V. Zelim da povezem tv sa kompjuterom i da mi monitor od kompjutera bude takodje istovremeno povezan sa kompjuterom ali posto na samom tv imam samo jedan hdmi ulaz a i takodje na samoj grafickoj kartici imam samo jedan hdmi ulaz, pomenutu radnju mogu da izvedem pomocu hdmi switchera i hdmi splitera.

Dakle hdmi spliter bi mi sluzio da izlaz iz graficke kartice podelim na jedan izlaz za monitor a drugi da ide u hdmi switcher za tv. Posto koristim total tv televiziju, iz risivera bi isao drugi hdmi kabli u hdmi switcher i onda bih pomocu switchera prebacao modove na tv izmedju gledanja televizije i koriscenje tv kao drugi monitor.

Problem koji imam je izbor izmedju splitera i switchera sa pasivnim i aktivnim napajanjem, posto sam citao da ovi prvi sa pasivnim napajanjem imaju problema sa reprodukcijom slike istovremeno da oba uredjaja, slika se na jednom od uredjaja, tv ili monitor stalno pali i gasi. Koliko sam uspeo da se informisem, razlog je u tome sto odredjeni uredjaji koji su prikaceni na spliter i switcher ne dobijaju odgovarajucu struju (trebalo bi da je 5V) i onda dolazi do pomenutog treperenja slike.

Posto neznam da li lcd tv i monitor spadaju u te uredjaje koje mogu imati probleme sa napajanjem, ono sto me interesuje je da li ce za moje potrebe biti dovoljan spliter i switcher sa pasivnim ili aktivnim napajanjem?

Bacio sam oko na ovaj pasivni spliter marke gamebird kao i ovaj switcher pa mi takodje mozete reci da li je to dobar izbor ukoliko odgovaraju?

DSP_2PH4_002_Gem_537b2b12de84e.jpg
HDMI-3-in-1-out-Switcher.jpg

switcher ti sigurno nece raditi onako kako si zamislio. oni su unutra paralelno vezani i ne mogu raditi istovremeno, a nema ni prekidaca ili elektronike koja bi menjala ulaze/izlaze. Prvi uredjaj koji ukljucis bi radio kako treba, drugi bi ili pravio problem ili ne bi radio.

Ono sto ti zelis je preklopnik. On ima prekidac za izbor ulaza. 2 ulaza, jedan izlaz i na dugme biras koji ulaz zelis da koristis. Imas mehanicke i elektronske. Elektronski najcesce imaju i daljinac.
http://www.mikroprinc.com/proizvodi...hdmi-af-2xin-hdmi-af-out-preklopnik/index.php

Na tv i ne mogu da budu dva prikaza istovremeno, zato i sluzi switcher da preko njega prebacas zeljenu sliku iliti uredjaj, da li ces gledati tv ili ces koristiti tv kao monitor. Konkretno na switcheru sa slike ima dugme za prebacivanje na zeljeni ulaz tojest izlaz posto switcher ima tri ulaza i jedan izlaz za tv.

Sve ja razumem, ali mi nije jasno da su slepci iz LG-a stavili samo po 1 hdmi i usb.
Pa danas i na fox/vox/skywort... ima barem po 2 hdmi/usb. Hajde taj usb toliko nije ni bitan, ali hdmi...
Meni na tv sva 3 hdmi zauzeta - povezani PC, sbb d3 i android box.

Послато са P8 lite уз помоћ Тапатока

Na tv i ne mogu da budu dva prikaza istovremeno, zato i sluzi switcher da preko njega prebacas zeljenu sliku iliti uredjaj, da li ces gledati tv ili ces koristiti tv kao monitor. Konkretno na switcheru sa slike ima dugme za prebacivanje na zeljeni ulaz tojest izlaz posto switcher ima tri ulaza i jedan izlaz za tv.

ok, nisam video na slikama sta zelis da koristis kao spliter, a sta kao preklopnik.
svakako ti onda pasivni spliter ne bi uradio posao jer signal mora da duplira. tu moras da stavis aktivni sa napajanjem.

***, ovom modelu je to jedina mana ali kupio sam ga veoma povoljno tako da je investicija u switcheru mizerna ali to sto nisam obratio paznju da na grafickoj imam samo jedan hdmi i 3 display porta, posto su ulazi prekriveni plasticnim zastitnicima bio sam ubedjen da ima dva hdmi ulaza kad ono sva tri su display port, to je druga stvar pa mi zato treba i spliter. Samo me buni ovo oko napajanja.

ok, nisam video na slikama sta zelis da koristis kao spliter, a sta kao preklopnik.
svakako ti onda pasivni spliter ne bi uradio posao jer signal mora da duplira. tu moras da stavis aktivni sa napajanjem.

Po opisima sa raznih sajtova pasivni spliter se napaja preko hdmi kabla i treba mu 5V. Pomenuto treperenje ili gubitak slike na jednom od monitora ili tv dolazi ako odredjeni izlaz na spliteru ne dobija tih punih 5V tojest uredjaj od koga ide kabli ga ne napaja dovoljno e sad neznam da li graficka moze da prosledi tih 5V kroz kabli mislim trebalo bi da moze posto se sama graficka napaja sa jednim 6-pinskim konektorom plus pci express slot ali nisam siguran pa zato sam i postavio ovde pitanje u nadi da neko ima iskustva sa ovim uredjajima.

Pozdrav svima. Pre neki dan sam kupio lcd tv, konkretno model LG 43LH510V. Bacio sam oko na ovaj pasivni spliter marke gamebird kao i ovaj switcher pa mi takodje mozete reci da li je to dobar izbor ukoliko odgovaraju?
Pogledajte prilog 237299

Dobar je to tv, ima 1 usb i 1 hdmi jer je entry level za 43. Za te pare, super.
Ako izbacimo iz cele priče monitor, mogu da ti kažem sledeće.
Ovaj drugi splitter imam i ja, radi mi je savršeno bez napajanja sa: out na philips plasma tv, a 3 in-a su bili: sony ps3, android box, synaps dvb-c settopbox. I prekidač je nromalno prebacivao. Probaj svaki hdmi input direktno u tv pa ako svaki radi posebno ne vidim što ti ne bi radilo i preko switchera. U celoj toj priči hdmi od grafičke je najveći izazov.

Dobar je to tv, ima 1 usb i 1 hdmi jer je entry level za 43. Za te pare, super.
Ako izbacimo iz cele priče monitor, mogu da ti kažem sledeće.
Ovaj drugi splitter imam i ja, radi mi je savršeno bez napajanja sa: out na philips plasma tv, a 3 in-a su bili: sony ps3, android box, synaps dvb-c settopbox. I prekidač je nromalno prebacivao. Probaj svaki hdmi input direktno u tv pa ako svaki radi posebno ne vidim što ti ne bi radilo i preko switchera. U celoj toj priči hdmi od grafičke je najveći izazov.

Ovaj drugi nije spliter vec switcher ali pretpostavljam da si na switcher mislio. Fora sa monitorom je da kada tv prebacim da bude monitor istovremeno imam sliku na njemu i na standardnom monitoru od kompjutera. Nabasao sam na jedan video gde lik pokazuje pasivni spliter i vidi se pomenuto gubljenje slike na jednom monitoru. U komentarima ispod videa ima lik koji kaze da mu taj pasivni spliter ne radi kada prikljuci lcd tv i monitor i da je resenje nasao u spliteru sa aktivnim napajanjem.

Uzmi za graficku DisplayPort to HDMI adapter

Razmisljao sam o tome ali nisam siguran da bi kompjuter prepoznao izlazni signal iz oba ulaza kao jedan istovremeno vec bi bili odvojeni i aktivni samo jedan ili drugi.

Ovakav switch sam svojevremeno kupio sa AliExpress-a i radi odlično to što tebi treba. U jednoj sobi imam stariji Samsung LCD TV sa samo jednim HDMI ulazom, pa mi taj switch služi da prebacujem između Android TV boxa, D3 risivera i DVD rekordera.

Reci mi da li si probao da povezes kompjuter preko njega i da tv koristis kao drugi monitor istovremeno sa monitorom od kompjutera znaci slika sa kompjutera istovremeno da je na monitoru i tv-u?

Reci mi da li si probao da povezes kompjuter preko njega i da tv koristis kao drugi monitor istovremeno sa monitorom od kompjutera znaci slika sa kompjutera istovremeno da je na monitoru i tv-u?

Odavno sam izbacio računar iz te sobe, ali mislim da jesam i da je radilo bez problema. Može da znači da napomenem da taj TV ima rezoluciju od 1366x768.

Odavno sam izbacio računar iz te sobe, ali mislim da jesam i da je radilo bez problema. Može da znači da napomenem da taj TV ima rezoluciju od 1366x768.

Spliter i switcher podrzavaju rezoluciju do 1920x1080 tako da nije to problem. Problem moze biti da radi pasivni switcher ali da ne radi pasivni spliter ili obrnuto. Zato se nadam da mozda ima ovde nekog ko je koristio oba uredjaja istovremeno ili zna sa sigurnoscu da li rade ili ne.

Nazad
Vrh Dno