Šta je novo?

Potrebna pomoc,realtek zeza

MarkosNS

Slavan
Učlanjen(a)
11.05.2009
Poena
320
Imam zvucnike 5.1 i do pre neki dan je sve radilo ok,medjutim iz meni nepoznatog razloga prestali su da rade tj rade samo prednja 2 a ostali mrtvi... u realtek manageru ih vidi i kada se potera test,rade,a kada ukljucim muziku,film ili igru,nista,opet samo ta 2. Deinst. sam stare drivere i inst sveze,ali opet isto,pa me zanima da li nekome nesto pada na pamet sta bi moglo biti tj kako da resim ovu glupost. Imam os win7 32.

Jel si probo neki DVD film da pustiš pošto je tamo zvuk petokanalni i za to se uostalom kupuje 5.1 sistem dok za muziku je priča drugačija jer je to dvokanalni zvuk pa verovatno se ne koriste ostali zvučnjaci

Probao sam i naravno da nece,jednostavno iz nekog meni nepoznatog razloga ne konta sve zvucnike,a do pre neki dan je sve bilo ok i sad nikako ne mogu da namestim,skroz me smara ova situacija :wall: :crash:

Start --> Control panel --> Playback --> Speakers --> Dolby --> Opcija Dolby Prologic IIx mora da bude ukljucena.:wave:

Start --> Control panel --> Playback --> Speakers --> Dolby --> Opcija Dolby Prologic IIx mora da bude ukljucena.:wave:

Mozda sam tenkre,ali ja apsolutno ne vidim dolby....
Kod mene ide ovako start-control panel-hardware and sound-sound-speakers i tu mi kaze da je sve ok,ali vidi samo 2 zvucnika i na onom testu koji moze da se potera,pa cak i kada prebacim na 5.1 sistem
Znaci 100% je nesto u nesrecnom realteku,zato sto mi i tamo vidi samo 2 zvucnika,i takodje kada se prebaci na 5.1 on tera svoje sa 2! :mad:

Sve sam uradio i stavio ove nove drivere i opet isto,kada se zavrsi instalacija (staru verziju naravno deinst i restartujem komp) kada udjem u realtek vidi samo 2 zvucnika i sad vec zaista ne znam sta da radim,bukvalno sam sve ideje ispucao. Cak sam i zvucnike otkacio i ponovo sve zakacio (nikad se ne zna :d ) ali na zalost nista se nije promenilo. Garantujem da je neka glupost u pitanju,ali ajd sad budi pametan pa znaj sta je :wall:

Problem je do realtekovih drajvera za win7. Mene je takodje izludjivalo sto nisam mogao da namestim 5.1 zvuk i kad mi je na kraju proradilo onda se desio novi problem da zvuk ima time delay na zadnjim zvucnicima, tj. cuje se na prednjim pa ide na zadnje sa zakasnjenjem. Sta da ti kazem, probaj xp ili ponovo reinstaliraj win7 pa ako te zeza onda je mozda i do hardwera da su ti otisli izlazi na zvucnoj.

Ufff,ne znam sta da kazem,jasno mi je da je realtek u pitanju,ali me buni sto mi je sve ok radilo do pre neki dan i onda je jednostavno prestalo,bez nekog meni realnog razloga.Ne iskljucujem ni mogucnost da su crkli izlazi,ali valjda bi u tom slucaju crkli svi,a ne samo 2.
Vrlo cudno "ponasanje" tih drajvera,a pogotovo sto sam skinuo i instalirao verziju za win7,znaci nisam nista budzio,nego sve lepo i pravilno,ali eto neda mi se nikako :crash:

Novi momenti.....sad sam otkacio i zakacio zvucnike, po ko zna koji put i sad mi iz nekog razloga proradio i vufer i vidi sve zvucnike u realteku i kada poteram onaj test svi se cuju,ali i dalje su centralni i zadnji zvucnici mrtvi kada hocu nesto da pustim 5.1,bez obzira sto mi je u principu za muziku dovoljno i 2 + vufer,za filmove sam koristio uvek 5.1 i radilo je,a sad nece

Evo kako se to kod mene vidi.

Prilozi

• Realtek001.jpg
    Realtek001.jpg
    82.2 KB · Pregleda: 50
  • Realtek007.jpg
    Realtek007.jpg
    36.3 KB · Pregleda: 40
  • Realtek003.jpg
    Realtek003.jpg
    38 KB · Pregleda: 43
Hmm,sve nam je manje-vise isto,ali mi nije jasno odakle dolazi ovaj dolby,ja to nemam :zgran:

Hmm,sve nam je manje-vise isto,ali mi nije jasno odakle dolazi ovaj dolby,ja to nemam :zgran:

To je verovatno zbog toga sto je moja Realtek ALC889a a tvoja je valjda ALC662.:eyebrows:

Potrazi da li u Realtek HD audio manager imas opciju speaker fill (to bi trebalo da se nalazi u onom delu tamo gde testiras 5.1 sistem, iznad opcije enable bass management). Ako imas tu opciju ukljuci je.

Probao sam i to,ali nista se novo nije desilo,pa sam onda lepo sve ponovo deinst,pa inst i kada sam ponovo probao,nisam mogao da verujem RADI
E sad nadam se da ce potrajati,ali sad makar znam sta sve da probam,ako me opet bude zezalo
Hvala ti puno,oci si mi otvorio :D

Nazad
Vrh Dno