Šta je novo?

Potrebna pomoc pri izboru (pt6021 ili ma br2 + t-amp)

Tony

Čuven
Učlanjen(a)
24.11.2003
Poena
620
Naime, nasao sam se u dilemi. Trenutno imam al fx4021 i cvrsto sam resen da ga menjam, pa trazim vasu pomoc.

Sistem br.1 je altec pt6021 (~220e)... znaci top ponuda 2.1 kompjuterskih zvucnika o kome sam nasao samo reci hvale.

Sistem br.2 je neki entry hifi stereo sistem zbudzen od npr. monitor audio br2 zvucnika (19900din) i sonic t-amp pojacala (~50e). Ovo nemam gde uzivo da poslusam i uzimao bih ga na gluvo. I to ko zna na koji nacin, jer se pomenuto pojacalo ovde, koliko mi je poznato, ne moze kupiti.

U obzir dolaze i drugi predlozi, pa izvolite. :)
Soba je cca 15 kvm i slusam najrazlicitije vrste muzike. Zvucnici moraju biti bookshelf, manjih dimenzija u tom nekom cenovnom okviru.
Polovno, za sada, ne razmatram, s obzirom da jako malo znam o tematici (i nesto nisam zeljan da se upucujem mnogo dublje, dosta mi je skupih hobija :)) pa ce me neko preveslati.
Pozdrav i hvala

edit - muzika (flac ili mp3 >320kbps) ce se pustati preko laptopa i nekog wireless network player-a kada ga kupim jednog dana.

Poslednja izmena:
Tebe interesuje stereo varijanta a MA BR2 sa pojacalom daju neuporedivo lepsi zvuk od bilo kojih komp 2.0/1 zvucnika. Reci koliki je tvoj max budzet.

Negde do 350e max. Vise ne dam! :)
Postoji i varijanta da kupim prvo zvucnike pa da ih kacim na staro pojacalo koje imam... ali ta ideja mi se bas i ne svidja mnogo.

Pitanje je koje pojacalo imas i da li bi ti se uskladili zvucnici sa tim pojacalom. Tih 15kvm nije malo ni za lep 5.1 sistem a kamoli za stero par zvucnika pa bi i podni zvucnici poput Mission m33i (najjeftiniji za ono sto daju ali opet super za pare) dobro dosli ali oni su sami oko 23k din. Recimo Mission m32i je oko 18k din ali prijatelju moras preslusati to sto zelis kupiti jer tek onda mozes znati sta zelis da imas u kuci.

Pa znam da moram, ali kad nemam gde da cujem t-amp i pomenute br2 a negde sam citao da se vole. Cisto sam hteo da pitam da li je pomenuta kombinacija ocigledno bolje resenje ili ici na pomenuti altec.
Nahvatacu nekog da mi naruci pojacalo sa ebay-a pa ga nositi u radnju da probam na zvucnicima. Ako i ne valja, necu mnogo izgubiti.
Inace, bez obzira na velicinu prostorije, ostajem pri bookshelf dimenzijama jer ne bih da mi ogromne kutije kvare izgled sobe :)

Poslednja izmena:
To se retko cuje od muske osobe, hehe. Obicno zene kukaju na velicinu i izgled zvucnika (nista lose). Ako vec mozes tako nabaviti pojacalo idi u neki showroom i povezuj sa nekoliko zvucnika i neki ce ti se vec dopasti. U svakom slucaju bolje nego li komp zvucnici.

Poslednja izmena:
I ja imam slicnu dilemu, pola godine imam ovu kombinaciju (m33 i denon) i nisam nesto zadovoljan zvukom. Pre toga sam imao jazz j9940 i prelaskom na mission sam se odusevio cistim visokim i jako dobrim srednjim tonovima pri slusanju muzike ali mi izgleda fali bas i surround. Vremenom sam zakljucio da mi ne godi zvuk, cini mi se plitak i malo naporan za slusanje. Ovaj mission daje malo "metalan" zvuk, sto mi dosta smeta(iako slusam metallicu :)), a jos mi je i soba nesto ispod 20kvM, pa i to kvari dozivljaj. Zato sam odlucio da ponovo predjen na neki 5.1 ili bar 2.1 sistem.

Razmisljam da idem na MA br1(ili 2) i neki subwoofer, tako da dobijem nesto izmedju ali treba vise love za tu kombinaciju. A da uzem z5500, pa ce muzika dosta da trpi, ali zato uzivanje sa 10" subwooferom i surround zvukom. Nemam pojma sta da radim sa fondom oko 350e.

Nemam pojma sta da radim sa fondom oko 350e.
Imas npr varijantu
ONKYO TX 8222 za oko 220
i JAMO S-408 za oko 130
Ako ne planiras da maltretiras komsiluk glasnocom, ovo je sasvim lepa kombinacija za entry level.

Pojacalo ne bih menjao ako bih ostao na stereo varijanti. E sada kakvi su jamo zvucnici naspram mission-a? trebalo bi da su dosta jaci sa basom ali za ostalo nemam pojma. Pojacalo mi je 2x45W i sa m33 je i vise nego dovoljno, na ~50% snage je vec ozbiljno glasno. Ne znam kako bi se snaslo sa ovim jamo drajverima od 8". Malo sam gledao ponudu i svidjaju mi se S 606, ali kako zvuce?

http://www.jamo.com/Default.aspx?ID=5922&M=Shop&PID=17157&ProductID=17849

Poslednja izmena:
Slaba vajda od ocekivanja nekog konkretnog i pravog odgovora ovde oko izbora komponenti za taj novac. Jamo kutije sluze za gruvanje i izivljavanje, za SLUSANJE muzike postoje druge stvari. Od Jamo kutija cenim samo D-870, ali onda ne pricamo o malim parama. Ostalo je skoro sve fuseraj od kutija, vidi se na prvi pogled. Jednostavno pravilo je da za male pare nema extra zvuka!Ako vec niste, posetite http://www.hifi-forumi.com/forum/. Tu mozete naci prave strucne savete u oblasti Hi-Fi zvuka, a u sekciji malih oglasa mozete naci povoljne ispravne i proverene komponente. Verujem da se za 350e moze sklopiti pristojan stereo sistem, naravno nista preterano, solidno pojacalce, par kvalitetnih bookshelf kutija, eventualno izvor zvuka neki cd player po potrebi(NAD, Philips, Denon,..), i ako ostane nesto kesa otisao bi na sto bolje interkonekt i zvucnicke kablove. Ali da bi se napravio sto kvalitetniji sklop, ne moze sve odjednom.Taj novac treba sto bolje iskoristiti, ili ako se nema za sve od ovoga u pocetku, prvo dodje jedna stavka, a zatim se dokupljuje ostalo postepeno. Pozdrav:wave:

Poslednja izmena:
Pojacalo ne bih menjao ako bih ostao na stereo varijanti. E sada kakvi su jamo zvucnici naspram mission-a? trebalo bi da su dosta jaci sa basom ali za ostalo nemam pojma. Pojacalo mi je 2x45W i sa m33 je i vise nego dovoljno, na ~50% snage je vec ozbiljno glasno. Ne znam kako bi se snaslo sa ovim jamo drajverima od 8". Malo sam gledao ponudu i svidjaju mi se S 606, ali kako zvuce?

http://www.jamo.com/Default.aspx?ID=5922&M=Shop&PID=17157&ProductID=17849
Postoji samo jedan pravi nacin, a to je da odneses pojacalo i muziku i prikacis kutije koje te interesuju. Mislim da ce ti ovo odraditi u Tehnomarketu, a pominjali su u drugom tredu coveka sa Banovog brda koji radi Jamo, tako da verujem da moze i kod njega da se poslusa.

Nazad
Vrh Dno