Šta je novo?

Potrebna pomoc oko spasavanja podataka !

igysa

Čuven
Učlanjen(a)
10.05.2002
Poena
695
Hard je izgubio napajanje pri radu (losi kontakti u fioci). Ima tri particije od kojih je treca, najveca (E) ostecena. Maxtor 40GB UDMA133. Scandisk je pri dizanju sistema skenirao disk i krenuo da popravlja greske na toj particiji (lost clasters) i tu se zaglavio. Isto i pod win98 sa nortonom. Samo napise :"Fixing lost clasters" i onda se zaglavi.
Znaci ova dva programa ne mogu da poprave greske. C i D particije su potpuno OK. OS trecu vidi kao da je prazna , odnosno formatirana. Mada free space prijavljuje kao 3gb od 31. Ali onih 28 GB podataka nigde nema ?! :eye:

Molim za pomoc ako neko zna kako da povratim podatke. Vidjao sam negde na netu ranije oglase o tome, ali ne znam da li ih je ovako moguce vratiti. Prekontrolisao sam hard i sa Powermax-om i nije nasao gresku.
Ko to radi komercijalno moze da mi se javi. Placam popravku

Igor
064/219-8587

Ontrack easy recovery pro, imas ga na ohim sajtovima. ;P

Kada vam se nesto ovako dogodi, VAZNO je nikada ne dirati tu particiju, kako bi verovatnoca oporavka fajlova bila cak i na 100%. Znaci cim vidite da nesto ne valja, stopirajte Scan disk, pa u neki Recovery program (ranije je bilo reci i to dosta o tome) i pustite nek on sve odradi...

Resio sam problem ! (D)

Hvala svima na savetima, a posebno Goranu (Gsimon- u) na iscrpnoj pomoci. Drago mi je da sam na ovom forumu naisao na coveka koji je spreman da sa ljudima podeli znanje koje drugi naplacuju ! POZDRAV GORANE ! :happy:

Koristio sam Get Data Back 2.22 . Lak je za upotrebu i efikasan.Vratio mi je 90 % podataka, a vratio bi i vise da nisam ceprkao pre toga sa Nortonom. Zaista je najbitnije da cim se ovako nesto desi ni slucajno ne snima nista na ostecenu particiju i onda je oporavak zaista veoma izvestan !

Nazad
Vrh Dno