Šta je novo?

Potrebna pomoc oko Overclock-a

Gangsta

Slavan
Učlanjen(a)
19.12.2007
Poena
304
Posedujem: ploca Striker Extreme, cpu e6550, Geil Black Dragon 800MHz i Gainward 8800gt/ 512!
Koja su najbolja setovanja za taj komp? Ne bi nesto sad da ga silujem, cisto hocu da ga kloknem! :)
I kako to da izvedem! :trust:
Hvala!!!

Posedujem: ploca Striker Extreme, cpu e6550, Geil Black Dragon 800MHz i Gainward 8800gt/ 512!
Koja su najbolja setovanja za taj komp? Ne bi nesto sad da ga silujem, cisto hocu da ga kloknem! :)
I kako to da izvedem! :trust:
Hvala!!!

Imas ovde slicnu temu pa malo procitaj. U principu ti niko ne moze sa sigurnoscu reci stavi tako i tako i to ce raditi. Moras to sam otkriti koje bi bile stabilne vrednosti.

Lagano podizi FSB za po 5 i onda save&exit ulazak u Win. Ako sve prodje kako treba ponovo bios i novih 5 za FSB. I tako dok Win ne postane nestabilan ili ne budes uopste mogao da udjes u Win (ako se to desi uradis clear CMOS jumperom na ploci ili vadis bateriju biosa na 10-ak sekundi, prethodno iskljucis napajanje). Kad se to desi vratis na prethodnu vrednost i onda testiras stabilnost Orthosom na priorotetu 9. Ako pukne Orthos ides u bios i jos smanjujes vrednost FSB-a pa ponovo testiras i tako dok ne dobijes stabilan rad.

To ti je osnovno bez podizanja voltaza.

Hvala! Znam za to nego sam mislio ako neko ima slican komp pa da mi da neka odredjena setovanja cisto da probam! Posto bas i nemam toliko strpljenja da dizem po malo! :D Ja bi sve na gotovo! ;)

Mnogo vise ces nauciti ako sam budes isao postepeno,nego ako sve dobijes na gotovo+niko ti tacno ne moze reci na koliko ce tvoj proc na toj ploci biti stabilan...
Pregledaj malo search,pa polako :)

cisto da imas sliku, moj savet je kao i gore,
ovako sve imamo isto sem ploce, ja imam Asus P5K-SE
CPU sam OC na 3150 Mhz , bus na 450 bez problema ALI imam vodeno hladjenje
kraficku 720/1750/1025

Ponavljam kao i ostali, procitaj istrazuj i polako

cisto da imas sliku, moj savet je kao i gore,
ovako sve imamo isto sem ploce, ja imam Asus P5K-SE
CPU sam OC na 3150 Mhz , bus na 450 bez problema ALI imam vodeno hladjenje
kraficku 720/1750/1025

Ponavljam kao i ostali, procitaj istrazuj i polako

Da ali da li si dizao voltazu? Najvise sto sam uspeo da OC procesor mi je na 2450MHz
Bus Speed mi je 350 (na 355 mi zakuca masina)
I fsb mi je 1400... Da li postoji mogucnost da se promeni multiplier (stalno je na 7)?!
A sto se tice temperatura one su Cpu=30c i ploca 35c (inace imam stock hladjenje)!
:type:

Zapravo Bus speed dignem sve do 354 a kako prebacim na 355 tako mi zakuca masina i ne mogu vise da dignem sistem, ona se upali ali stoji zakucana u post meniju!!:wall:

Nazad
Vrh Dno