Šta je novo?

Potrebna pomoc oko instalacije Windows-a

RaZeR25

Cenjen
Učlanjen(a)
12.11.2010
Poena
159
E ovako, probam prvo preko USB-a da bootujem win7, stavim 1st boot usb (ima 4 komada usb FDD,usb HDD,usb ZIP i CD USB sta god to znacilo),ni jedan nece, kaze missing BOOTMGR, pogledam na usb-u i ima BOOTMGR.

Probam preko CD-a, krene ono normalno "Windows is copying files" sa sve kilometarskim load bar-om, dodje do kraja, pojavi se Win 7 startup screen (bez logo-a, samo pise win7 i pozadina) i tu se restartuje komp i krene sve to ispocetka.

Probao sam i win 8.1 preko cd-a, na pocetku boot-ovanja se pojavi 8.1 logo i tako stoji 10 minuta i opet se restartuje i tako stalno.

Vadio sam bateriju, nista, probao da flashujem bios i ne prepoznaje usb stik.

Na hard-u nema nista jer sam ga potpuno formatirao preko drugog kompjutera i obrisao particije, MOZDA je do toga.

Na taj racunar je pre bio instaliran win7 i sve je savrseno radilo.
Sve verzije koje sam pokusao da instaliram su original.
Molim vas dajte neku ideju kako da resim ovo.

Poslednja izmena:
Sata kabl, kontroler? Hard disk je mozda neispravan.

A posto ne vidi USB stick, to je mozda i maticna...

To sa USB-om ne ide, jer nemaš tu opciju u biosu, nije nijedno od ta četiri koja si naveo.

Prilikom instalacije sa CD-a ti verovatno nudi opciju na koji disk ili particiju da instaliraš sistem. U tom slučaju klikni ''Advanced'' i odaberi ''Format''. Tu možeš i da kreiraš sistemsku particiju od npr 100-tinak GB. Možeš i da ostaviš ceo disk kao sistemski, kako hoćeš. Ali ovo sa ''Format'' može eventualno da pomogne ako problem nije u nečem drugom.

Hard disk je ispravan jer sam ga koristio u drugom racunaru, sata cabl sam probao drugi i nije do njega.
Usb vidi ali ne kada treba da se flesuje bios..Ploca je Gigabyte ga-31m-es2l.
Prilikom instalacije windowsa sa cd-a uopste ne mogu da dodjem do bilo kakvih podesavanja jer cim zavrsi zavrsi ovo sa slike win7_install_01.jpg racunar se restartuje i tako u krug.

Probaj u Bios-u da promenis mod za hard disk...nisi napisao kako je podesen,ali uglavnom probaj drugu opciju od te kako je podesen...Ako je Compatible stavi na AHCI, ili obrnuto...

Uopste ne mogu da nadjem tu opciju u biosu, vervatno je ni nema..

A jel imas enhanced ili combined mod?

Imam, probao sam oba i nece ni jedan.

Da li si testirao RAM? ako imas dva ili vise stapova, probaj da kombinujes sa njima...moguce da neki zeza...Takodje , koje je napajanje? Po meni ako je RAM ispravan, onda sledece sto moze da zeza je napajanje...probaj drugo ako imas...

Ram sam testirao 3 puta, nema nikakve greske. Napajanje je bluberry 500w, ne verujem da je zeza.
Probacu to sa ramom jos pa javim.

Ako si testirao RAM 3x i sve ok...onda 99% napajanje...

Stavio sam drugu mat. plocu, ista stvar znaci nije do nje.
Svi naponi u biosu su stabilni al mozda kad povuce vise struje se poremete.
Stice mi napajanje za koji dan pa cemo videti, ako nije do njega onda je verovatno riknuo hard koji ima 10 godina.
Jel moguce da je crklo nesto od komponenti ako su bile u prostoriji gde je oko 10c stepeni a nije bio ukljucen racunar?

Stavio drugo napajanje i nista. Ako neko ima neku ideju kako da resim ovo nek kaze, mucim se vec 3 dana i nista, sve sam probao.

Proveri i da li hard disk ima lose sektore! Pusti ti to hard disk je ispravan , i hard diskovi sa losim sektorima mogu da rade normalno ponekad verovatno cd/dvd pokusava da kopira na hhd neke privremene boot fajlove pa ne moze zbog losih sektora i restartuje , otkaci hard disk i kreni da bootujes cd kao da hoces da instaliras windows bez hard diska i vidi jel se restartuje!

Ako je i hard disk u redu onda skini i procesor i pogledaj da li je sve u redu. Ako nisu iskrivljeni pinovi stavi pa izvadi nekoliko puta iz slota (mozda su oksidirali kontakti). Javi kakva je situacija.

Ja jos nisam video da Win ne moze da dovrsi instalaciju zbog slabog napajanja? 95% je problem u hardu, jos ako je star 10 godina, to dosta govori. Zasto bi oksidirali kontakti na procesoru, i kako bi dosao donde da procesor ne radi?

Poslednja izmena:
Da, hard je gotovo sigurno u pitanju.
Ram je testiran kao što kažeš pa on otpada kao uzrok, testirati detaljno hard pa će biti jasnija situacija.

Napajanje ne pravi takvu vrstu problema, ako je ono problematično prilikom instalacije dolazi do restarta ili "zamrzavanja" instalacije.

Ja jos nisam video da Win ne moze da dovrsi instalaciju zbog slabog napajanja? 95% je problem u hardu, jos ako je star 10 godina, to dosta govori. Zasto bi oksidirali kontakti na procesoru, i kako bi dosao donde da procesor ne radi?
Veruj mi da sam vidjao svasta. Mogu kontakti na procesoru da prave razne probleme. ;)

I to se lako da proveriti.
Butuje Hirens boot cd (ili bilo koji drugi live cd) udje u mini windows xp na primer pa ako ima problema onda može biti procesor u pitanju.
Isto važi i za druge live diskove, ako je procesor problematičan računar sigurno neće raditi uredno.

I moje mišljenje je da je HDD u pitanju. I po simptomima a i po tome što je jedino on sve vreme u igri tokom različitih neuspeha. Ako za trenutak zaboravimo na mogućnost njegove hardverske neispravnosti ostaje nam da iz već spomenutog Hirensa MHDD alatom saznamo da li ima "softverskih" BS i ako ih ima onda iste pokušamo da repariramo HDDregeneratorom ili HDAT-om a ako sve to bude OK onda na kraju svakako reparticioniramo HDD jer problem može biti i u boot sector-u obzirom da nisi rekao da li si postojeću particiju samo formatirao te da li si prethodno koristio neki drugi bootloader sem bootmgr...

EDIT: zbog nepažljivog čitanja sam ovo gore podvučeno bezrazložno napisao ali ostatak predloga ostaje

Poslednja izmena:
Hdd sasvim uredno radi na drugom racunaru.. HD sentinel kaze da je health 100%, testirao i nema gresaka. Formatirao sam ga preko windowsa (ne quick format) i nece. Skinuo sam program active@killdisk i uradio potpuni wipe i nista nije pomoglo. Probao sam bez harda da dignem ubuntu bez instalacije preko cd-a isto nece, samo samo se rebootuje. Iedino nisam vadio procesor jos. Ali sam menjao maticnu i na toj drugoj je bila ista situacija.

Ali sam menjao maticnu i na toj drugoj je bila ista situacija.
Druga matična sa drugim proc. i ostatak tvoje konfiguracije?

Onda je napajanje.

Ili ipak ram.. koliko prolaza si uradio sa Memtestom?
Možeš probati i unakrsan test sa Goldmemory.

A najbolje/najbrže da pozajmiš pouzdano ispravno napajanje i ram i saznaš 100% sigurno šta mu je boljka.

Skinem ti ja procesor i imam sta da vidim i na njegovim pinovima i na pinovima socket-a ima termalne paste. Ocistio sam to i opet nece.. verovatno nisam dobro. Probao sam sa fenom da ugrejem pastu pa sam sa cetkicom za slikanje skidao.. ako neko zna kako se to najbolje cisti nek podeli samnom.

To ces veoma tesko da skines, a upalo je i u socket, a to tek nema sanse da ocistis.
Kako se to uopste desilo, trebalo bi staviti ludu kolicinu paste...

Poslednja izmena:
Nemam pojma stvarno kako je dospelo tamo, stavio sam tackicu paste velicine tri zrna pirinca :)

Kupio sam 70% alkohol (nije bilo cistijeg) i cetkicu za zube i polako cistio pinove. Ostavio sam maticnu i cpu da se suse pa cu javiti rezultate.
Hvala bogu nije neki AM socket pa da ima one rupice vec je LGA775 i ima ovakve pinove pa je laske ocistiti
IMG_0723.jpg

I jel' radi? :trust:

Poslednja izmena:
Evo sad sam probao i ne radi :mad:
Dodje mi da ga odvalim o' zid.
Probacu sa drugim procesorom, mora da je ovaj rikno.

Ne bi me čudilo da je socket oštećen.

Izbaci sve memorijske stapove i uzmi od nekoga samo jedan stap i ubaci ga i vidi kako ce da se ponasa...

Socket ne verujem da je osctecen jer su svi pinovi lepo ravni..A ovo sa memorijom cu da probam, jest da sam vec 10 pass-ova memorije prosao bez greske.

Vrh Dno