Šta je novo?

Potrebna pomoc ok Kx drajver-a

eMe

Čuven
Učlanjen(a)
05.01.2003
Poena
619
Nije mi bas najjasnije kako da pustim winamp na front zvucnicima, a na rear da ide zvuk iz bsplayer-a (recimo). Da li je neko voljan da to lepo objasni. Drajvere sam instalirao i sve je po defaultu.
Pozdrav

U Winamp-u podesis za izlaz (preferences>output>NullsoftWaveOut) na Kxwave 4/5 (to ti je prednji izlaz, ako uzmes u obzir "swap" prednjeg i zadnjeg izlaza u KX-u)
A u Bs-playeru podesis (preferences>audio) da ti izlaz ide na KxWave 6/7 (rear)

OK, ovo radi.
Mozes li mi jos samo reci kako da ubacim jos jedan 10 Band EQ jer mi je
GPRs 246/256. Da li negde moze da se nadje neko detaljnije uputstvo ili neki primeri vezni za ove drajvere? Hvala.

Ne znam kako da ubacis jos jedan 10B.Eq., posto on trazi vise resursa (registara)ego sto mu tvoja verzija kartice daje. Iskljuci Reverb ako ti ne treba, on je "velik potrosac" resursa, onda bi trebalo da mozes dodati jos jedan 10B Eq na default konfiguraciju, ili smisli neku drugu kombinaciju. Kad kliknes na info "uredjaja" u DSP dobijes koliko resursa zahtjeva.

Za uputstvo ne znam, mozda da pogledas na zvanicnoj stranici, forumima i sl.....

Totalno si upravu. Ni reverb ni corus ne koristim tako da sam ih totalno izbacio. Hvala ti.

Nisam neki audiofil, ali mi se cini da KX drajveri daju nesto losiji zvuk od originalnih? Ne cini li se i vama isto? Pitam, jer imaju sjajne funkcije, ali ih ne koristim, jer mi se ucinilo da je zvuk nesto losiji u odnosu na "prave" Live! drivere...

Pa kada ih instaliras po defaultu i nista ne podesavas sigurno da su losiji od originalnih drajvera. Ali ako malo vise experimentises i upustis se u konfigurisanje ubrzo ces shvatiti da se zvuk moze sasvim solidno namestiti. S' obzirom da mi trebaju za gledanje DivX filmova i slusanja MP3 muzike (na odvojenim kanalima) u sustini nista ni ne gubim.

Nisam primjetio neku razliku u zvuku, ali sada, sa Kx-om np. kada slusam mp3 i u isto vrijeme ukljucim modem da bira broj dolazi do kratkotrajnog prekida u reprodukciji, sto nije bilo slicaj sa Creative drajverima. Izgleda da ovi drajveri, iako su manji, vise "opterecuju" sistem od obicnih (mada je u mom slucaju dosta kriv i VIA cipset). Ali meni to i nije toliko bitno koliko ASIO i niska latencija u muzickim aplikacijama, te nezavisna kontrola izlaza koju dobijam sa Kx-om.
Mada si u pravu za kvalitet zvuka, mnogi ljudi se slazu da relativno losi D/A konvertori na Live! umnogome osakaciju karticu. Ali to ne bi trebalo da ima mnogo veze sa promjenom drajvera.
Poz.

a kako da se namesti da oba izlaza na live-u rade u isto vreme ako me kapirate?

na jedan izlaz su mi prikljucheni zvuchnici a na druge slushalice, i onda nocu poshto mi svi spavaju :) iskljuchim zvuchnike i sve chujem na slushkama ali sad taj izlaz jednostavno ne radi...

snashao sam se, line2 je bio smanjen skroz ...

btw. jel ima mozda skinovi za ove kx drajvere? ovo plavo je skroz ruzno i ne vidi se lepo ...

Misha je napisao(la):
a kako da se namesti da oba izlaza na live-u rade u isto vreme ako me kapirate?

na jedan izlaz su mi prikljucheni zvuchnici a na druge slushalice, i onda nocu poshto mi svi spavaju :) iskljuchim zvuchnike i sve chujem na slushkama ali sad taj izlaz jednostavno ne radi...

Mozda ce ti biti od pomoci:
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=29974&highlight=

Nazad
Vrh Dno