Šta je novo?

Potrebna Pomoć Pri Izboru Banke Za Devizno Plaćanje

DuskeZ

Zapažen
Učlanjen(a)
05.03.2022
Poena
21
Pozdrav ljudi,

Interesuje me kao što naslov kaže koja bi banka bila najpovoljnija za devizno plaćanje.
Jedino što imam od zahteva je da u banci mogu da se otvore USD i EUR račun i da imaju okej ebanking platformu.
Trenutno sam u Intesi i otvorio sam dodatno devizni USD račun kod njih jer većina transakcija kojih obavljam su u dolarima i mislio sam da će biti manja provizija. I tako ja odem u banku sa mojim dolarima uplatim ih znači bukvalno sam im dolare odneo i uplatio i tu je sve bilo ok.
E sad kad je došlo plaćanje na red meni je cena proizvoda bila 49$ a oni mi skinu 53$.
Okej odem ja na drugo mesto cena mi je 72$ a oni mi skinu 79$. Čak iako sve plaćam u izvornoj valuti prodavca uopšte mi nije jasno šta ja to dodatno plaćam.
E sad verujem ja da ovo nije puno ali kada svakodnevno plaćam nakupi se jednostavno i hteo bih da umanjim to.

Tako da na kraju moje pitanje je ko ima iskustva koje banke mogu da mi pruže normalnije cene transakcija?
Hvala unapred!

Eurobank devizni sa master karticom. Plaćaš samo izradu. Ako imaš dolare a plaćaš u dolarima - skida ti koliko si provukao. Isto važi i za evre. Mana - mesečno te obaveštavaju emailom o promenama (nema sms ili aplikacije ako ti je samo devizni kod njih) ali je održavanje 0 dinara.

Rezerviše se 10ak% preko iznosa koji plaćaš, pa ti se to vrati kad se proknjiži transakcija kroz par dana.
Koliko se sećam to je do VISA kartice, a ne do banke, mada nisam siguran za ovo.

Inteza visa internet konvertuje dolare u evre i onda skine dolare ponovo konvertovano. Odrali su me vise puta na tu foru.

U Intezi nikako ne koristiti dolarsku karticu zbog trostruke konverzije! Dakle, Visa Classic Debit uz EUR račun ili ako baš hoćeš da trošiš direktno dolare, onda Erste Master Debit devizna (3,5€ na 3 godine).

E to me je zanimalo, znači Erste ili Eurobank da koristim. Baš meni bilo čudno kako toliko puno skidaju, znači trostruka konverzija je u pitanju e baš su se i oni dosetili, strašno. Hvala vam puno na pomoći!

E to me je zanimalo, znači Erste ili Eurobank da koristim. Baš meni bilo čudno kako toliko puno skidaju, znači trostruka konverzija je u pitanju e baš su se i oni dosetili, strašno. Hvala vam puno na pomoći!
Erste. Moja greska. Nije eurobank
Erste. Moja greska. Nije eurobank

Čitam šta pišeš i meni nije jasno pošto sam ja u Eurobanci i znam da na ino plaćanja imaš dodatni trošak od 1.50 % na plaćanja visom i 1.25 % na plaćanja MC.
U međuvremenu si se ispravio ;-)

Ma... Imam milion kartica a kod njih samo ovu vezanu za deviznu a počeo sam i da zaboravljam. Godine... 😄

Nazad
Vrh Dno