Šta je novo?

Potrebna pomoć oko FM Radio aplikacije...

neogeo

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
10.08.2002
Poena
770
Evo o čemu se zapravo radi.
Prekjuče sam uflešovao, preko SP Flash toola, blago modifikovani ROM (za NEKEN N6) i tek juče videh da u njemu nema FM Radio aplikacije koju originalni ROM ima. Mogu li nekako da je vratim na fon ("izčupam" sa originalnog ROMa) ili da skinem i instaliram neku drugu aplikaciju?
Probao sam par njih i nijedna nije htela da radi (uključujući i Spirit1 i Spirit2...)
Probao sam da uflešujem i originalni ROM ali mi sada (nakon SP Flash toola) prijavljuje grešku i neće da ga uflešuje (fleš se radi iz CWMa izborom ZIPa smSD kartice)

Ima li pomoći?

tnx

Udješ u taj flashable zip od originalnog roma pa u system pa u app.
Tu bi trebao biti apk od originalne aplikacije koja te interesuje.
Pa je izvučeš i ručno instaliraš kao bilo koji apk.
Ili ako tako ne radi (a telefon je rutovan naravno) udješ sa nekim file explorerom u system folder na telefonu, mountuješ folder kao r/w, kopiraš apk od radija u system folder, namestiš permissions r-w-r-r pa restartuješ fon.

Ok.
Pogkedao sam i tasmo zaista postoji FMRadio.apk međutim, odmah pored .apk-a postoji i fajl sa nazivom FMRadio.odex za koji ne znam čemu služi?

Moraš da uradiš deodex tog ROM-a, pa onda izvučeš FMRadio.apk. Mada, ako nije radio Spirit na tom ROM-u pitanje je da li će raditi i originalna aplikacija za radio.

Spirit je fokusiran na AOSP romove sa podržanim hw.
Ako je blago modifikovani rom onda bi fabrička app trebalo da radi.
Postavi pitanje na temi onom ko ga je pravio zašto fm ne radi...

ROM je modifikovan zarad dislociranja memorije sa 2 na 5GB i to je sve (ako ne računam nedostatak pojedinih stock aplikacija)...

Pokušaću sve redom pa javljam ishode, ali to tek noćas kada dođem sa posla :(

Hvala svima koji pomažu!

Ne nađoh na netu kako da deodexujem fajlove iz ROMa koji sam samo downloadovao ali ne i instalirao.
Svi tutorijali koje sam pronašao navode me na to da skinem i instaliram ROM pa iz instaliranog da izvlačim fajlove.
Ja pokušah još jednom, ali ne mogu kroz CWM da instaliram skinuti stock ROM (od kada sam ubacio ovaj blago modifikovani preko SP Flash toola i scatter fajla... nešto se podrndalo).
Ako neko iščačka (ja nisam uspeo da pronađem) kako da odradim deodex iz downloladovanog ROMa neka pošalje link ovde.
Inače, za sada, ćoooraaak :(

tnx

Poslednja izmena:
Ok.
Probam i to noćas pa javljam.

P.S. Nađoh u ROMu koji mi treba scatter faj i probao sam jutros da napunim fon dotičnim ROMom (pošto već neće preko CWMa) međutim, ćorak.
Punjenje fona je odrađeno al i je unutra opet bio stari, blago, modifikovani ROM :(

Jel zna neko koliko Mb trose te internet radio aplikacije?

Ovde u temi je reč o FM radiju.

Što se tiče "net" radija, zavisi od kvaliteta u kome dotična stanica/stanice koje slušaš emituju.
I naravno dužine vremena korišćenja.
Evo dva primera.
If you download an internet radio transmission that comes in at 128 Kilobytes per second for 60 minutes then you will have used 57.6 Megabytes of data in that 1 hour. If you stream an hours worth of internet per day for 30 days then you would have eaten up 1.7 Gigabytes of data, and of course, the higher the quality of the broadcast, the more data you will be using up. For example, a 320 Kilobytes download will use up a whopping 140.62 Megabytes per hour and that works out at a data munching 4.2 Gigabytes of internet usage in 30 days. So as you can see, even for one hour per day for a month, you are looking at quite a considerable amount of your monthly data allowance being used each month.

Poslednja izmena:
Sto sam se ja istripovao da je internet radio u pitanju.
Nije valjda da se potrosi 57 Mb za sat vremena.

Dva put nista jednako je nista, matematika je jasna. :d
Nesto mi ti mnogo.

Juče se vratih sa iznenadnog višednevnog službenog pa danas probavam vaše savete i javljam ishod.

tnx

Isprobao sam sve što ste me posavetovali ali ništa od svega toga nije upalilo a nađoh i stok ROM koji hoće da se uflešuje pa sam njega i nabacio i sada ću, polako, da deodexujem iz njega (kada ga budem uflešovao) sve što mislim da može da mi zatreba u buduće.

Hvala svima na pomoći!

Vrh Dno