Šta je novo?

Potrebna pomoć - kompjuter ne prepoznaje SONY TV preko HDMI ulaza!

cacogenius

Cenjen
Učlanjen(a)
13.11.2012
Poruke
64
Poena
159
Dobar dan svima! Potrebna mi je vaša pomoć, mučim se juče i danas ceo dan i ništa! Nemogu da prikopčam televizor SONY KDL-40R455B na kompjuter prekoť HDMI ulaza! Imam na kompjuteru monitor povezan preko DVI-D veze i on radi odlično. Imao sam do juče još jedan monitor priključen na VGA ulaz i oba su radili usaglašeno i bez problema. Pošta sam prodao stari CRT monitor koji je inače bio prikopčan na VGA ulaz, rešio sam da umesto njega prikopčam gore spomenuti SONY TV. I tu nastaje problem. Kada priključim samo TV u komp preko HDMI-a nema nikakvog odziva ni slike kako u Windowsu (8) tako i u biosu i onom delu pre podizanja Windowsa. Kada priključim u isto vreme DVI-D monitor u kombinaciji sa TV-om priključenim na HDMI, izbaci mi istu sliku i na monitoru i na tv-u, kao da ih kompjuter vidi kao jedan uredjaj. Desktop je isti i na jednom i na drugom komputeru i nemože se prebaciti sa jednog monitora na drugi zasebno. Takodje TV ovom prilikom ima neke male smetnje, u vidu belih tačkica. Kada isključim monitor i ostavim da radi samo TV (na zez) smetnje se pojačaju u vidu horizontalnih ljubičastih linija. Razmišljao sam da možda nemogu da rade dva digitalna izlaza istovremeno, pa sam čak pokušao da povežem monitor VGA kablom a TV HDMI-jem. Opet ništa, odnosno monitor ima sliku a TV nema. Bespomoćan sam zaista, reinstalirao sam i drajvere i Windows novi nema rezultata. Molim vas za pomoć!!!!
 
Poslednja izmena:
problem.jpg

Evo kako kompjuter vidi TV- jedino u ovom slučaju kada selektujem opciju da ga učita kao VGA! Ali ni onda nije moguće promeniti rezoluciju ili selektovati da TV radi zasebno kao poseban uredjaj!

E da najvažnija stvar! Nisam spomenuo da sam pre par meseci bez ikakvih problema prikopčavao ovaj TV na komp i kompjuter ga je prepoznao čim sam utikao HDMI kabl u ploču što me još više zbunjuje. Inače grafika je neka integruša ATI HD4250 valjda a dužina HDMI kabla je 10 m ako i to možda ima neke veze.
 
Poslednja izmena:
Nema veze sa kabelom, ta kartica može samo da tera jedan digitalni izlaz i jedan analogni, ne dva digitalna. Isključi monitor i videćeš da će TV da proradi...
 
Pa čovek je napisao da je to već probao.
Isključi antenski kabl da bi bio siguran da nije ground loop, pod uslovom da si na kablovskoj.
Promenio hdmi ulaz?

Sent from my B1-730HD using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
Pa čovek je napisao da je to već probao.
Isključi antenski kabl da bi bio siguran da nije ground loop, pod uslovom da si na kablovskoj.
Promenio hdmi ulaz?

Sent from my B1-730HD using Tapatalk

Da isključio sam kablovsku samo hdmi je priključen u komp. Kada isključim monitor, tv radi sam ali samo na kratko odnosno dok opet ne restartujem windows kada ga više nema. A i to kratko vreme dok radi na *zez* ga kompjuter vidi kao taj monitor koji sam isključio. Stvarno neznam. Doneo mi je sad ortak drugu grafiku, idem da probam, ako na njoj radi kupicu takvu graficku za 20e i resen problem da se vise ne mucim u ovoj agoniji...
 
Hm, probao bih drugi HDMI kabl pre toga.
 
Hm, probao bih drugi HDMI kabl pre toga.

Naravno da sam probao i drugi hdmi kabl, nije bilo razlike. Kada sam ubacio drugu graficku sve radi normalno. Tako da sam posle dva izgubljena slobodna dana borbe sa racunarom konacno rešio problem. Izgleda da je integruša na ploči pobrljavila. Hvala svima na savetima i pomoći!
 
A, pa nisam ukapirao da je integruša. Na većini tih ploča postoji džamper kojim se prebacuje sa vga na hdmi. Potraži po netu, ako te još uvek interesuje.

Sent from my Redmi 3S
 
Za džamper ne znam ali znam da se u BIOS-u bira Primary Video output (ili već kako se to zove u tvom biosu), pa se tu odabere DVI-I, HDMI ili VGA.

Reaci mi da li ti pokušavao da namestiš sekundarni displey preko ATI Catalyst Control Centra ili samo ovako kako si prikazao na slici ?
 
Nazad
Vrh Dno