Šta je novo?

Potrebna oprema?

obi_van

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2005
Poena
650
Evo ovako, drugar zivi "preko" i zeleo bi da ulozi neku kintu ovde, tacnije da otvori firmu i da zaposli pet-sest programera...e sad ja ovo pitam u njegovo ime, znaci on je sve proverio sta i kako sto se tice prostora, papira, dozvola, birokratije uopste. Ono sto njega zanima je sledece, sta je od tehnike potrebno za takvu firmu, ni on ni ja nismo strucni, mene je pitao, ali mislim da ne mogu da mu dam preciznu specifikaciju tehnike koja mu je potrebna, pa ja pitam vas ovde...znaci, sta je potrebno za firmu u kojoj ce raditi 5-6 programera (programi vezani za net), koja ce imati izlaz na net preko servera, koja ce imati svoju web prezentaciju, itd, itd...ako nisam dovoljno strucno postavio pitanje pitajte vi mene ja cu njega i tako dalje :d
...hvala u napred na odgovorima :wave:

Ajd kad niko nece, ja cu 🙂
Treba mu (odokativna metoda)

1. Dva servera - jedan ce biti web server a drugi file/testing server (ako napr programeri pisu web/database aplikacije)
2. 5-6 jakih masina - dobri procesori, puno rama, dobri monitori, veliki hardovi, grafika nebitna
3. internet konekcija u skladu sa pozicijom - ADSL/kabl/wless zavisi gde ce biti firma, protok po potrebi, min 256k flat, uz to ce dobiti od provajdera i modem/ap tako da za to ne mora da brine
4. jedan switch od 16 portova
5. razvlacenje utp kablova - moze i sve po podu, moze i zbog urednosti da se to lepo ubaci u kanalice i montiraju uticnice

Ok, hvala tabi sto si odgovorio :wave:

Evo sta ga jos zanima, da li mu treba print server? :wave:

Poslednja izmena od urednika:
Ok hvala jos jednom 🙂, ako ima neko nesto da doda, neka doda slobodno 😛

Vala ako ce programeri posle 8-16 sati zestokog psihickog presinga i kodiranja imati snage da gledaju comp a uz to nemaju simptome dubokog gadjenja, onda zasluzuju i dobru 3d grafiku 🙂

E jos jedno pitanje, posto je resio da nas dvoje to umrezimo 😛 :crash: , zanima me jos da li mi je dovoljan taj jedan switch samo...znaci jel u njega da ustekam ADSL i sve ostalo pa da mi ovaj web server bude gateway, il' kako to vec ide :S: ...znaci dajte neku semu u par reci sta u sta ide da nam skratite muke :type:

Nazad
Vrh Dno