Šta je novo?

Potrebna informacija

• Začetnik teme Začetnik teme ivande
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ivande

Slavan
Učlanjen(a)
04.12.2004
Poena
319
Dakle,

u planu mi je kupovina novog kompa, odluka je pala na A64, ali za moje potrebe i budzet sasvim mi odgovara konfiguracija za socket 754.

Kako sam saznao (izmedju ostalog i na ovom sajtu/forumu se prica o tome), AMD ce sve A64 uskoro da prebaci na socket 939. E sad me interesuje po vasoj strucnoj proceni (oni koji vladaju takvim informacijama) DO KADA otprilike ce se na nasem trzistu moci naci ovi procesori? Dali da zurim sa kupovinom ili ne? Konkretno mene interesuje A64 3000+.

Hvala unapred.

Uzmi 939, ili sacekaj M2 podnozije (ako ti to nije predugo) jer ce 754 socket biti ugasen, tj. ostat ce na 32-bitnim sempronima koji i nisu neki skok u performansama. A novih A64 za to podnozije nece biti. Uostalom solidni EPoX od 135 evrica je i jeftiniji od nekih 754 ploca, tako da cena i nije neko opravdanje i pored toga sto su procesori nesto skuplji.

Cena je bitna jer razlika nije "nesto" veca! OK ploca jeste 30 evrica skuplja, ali procesor. U NS-u (PIN) A64 3000+ je 160 E, a A63 3500+ 290 E!!!!

Ok procesor je dosta sakuplji, ali ono sto sam hteo reci jeste da pricekas. skok u performansama ne opravdava tu kupovinu, a i juce prekjuce je objavljeno da novih 64-bitnih procesora za 754 nece biti. A cim izadje soket M2 i dvojezgarni ovima "obicnim" ce svakako pasti cena. Jedino sto ce ti onda trebati i nova graficka, osim ako vec imas neku sirovinu od 400-500 evrica pa da kazes da je onda pametnije to odgoditi i uzeti neki 754. Toliko!

Nazad
Vrh Dno