Šta je novo?

Potrebna dva programcica...

Boba

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2003
Poena
604
Cao svima...

Potrebna su mi dva programa.

prvi je It`sMe 2.03
adresa sajta je www.reallusion.com a posto (naravno) ne zelim da ga platim, gde ima besplatno da se skine (ako neko zna, naravno).

Drugi zelim da mi vi preporucite. Naime, imam
gomilu cd-a i vise pojma nemam kome sam sta dao. Znaci, treba mi neki program koji bi vodio evidenciju, nesto kao za cd (video ?!?) klub. Naravno, nebitan je izgled, bitna je funkcionalnost i naravno, da je besplatan.

pozdrav i hvala unapred

Probaj ovaj disk katalog , zove se "Advanced Disk Catalog"
f*p://64.82.92.131/incoming/Advanced.Disk.Catalog.v1.48.WinAll-ENFUSiA.zip .

Zoni, taj program koji je Austin "ostavio" je za katalogizaciju fajlova na HD-u.

EsGTs, ovo sto si ti ostavio upravo skidam pa cemo videti sta je.

U svakom slucaju, hvala vam obojici!

Boba je napisao(la):
Cao svima...

gomilu cd-a i vise pojma nemam kome sam sta dao. Znaci, treba mi neki program koji bi vodio evidenciju, nesto kao za cd (video ?!?) klub. Naravno, nebitan je izgled, bitna je funkcionalnost i naravno, da je besplatan.

pozdrav i hvala unapred

Upravo pravim jedan takav program, pa kada ga zavrsim saljem ti 1.00 verziju registrovanu na tvoje ime! :wave;

Elem, moraces rucno da unosis sve diskove koje imas (normalno).

Moci ces da zaduzujes diskove i da ih razduzujes i moci ces odmah da ubelezis podatke o osobi kojoj si ga dao.

Jeste da ce program nece da bude bas onako profi ali ce da sluzi.

Pozdrav! :wave;

ZoNi je napisao(la):
evo jos besplatnih programa za katalogizaciju: http://www.pctv.co.yu/software/katalogizacija.htm

luka.l, moze i meni jedan primerak?

Zoni, naravno....! cheers

Jedino bi mogli da me podrzite u mojim namerama sa skromnom donacijom od 30$ (Kaufman Mail Warrior.....:D )

Salim se. Ma okacicu program ali cete dobiti vi svoje primerke...
Jedino nemojte da ocekujete previse od programa jer sam ja ipak jos uvek pocetnik koji uci. :)
Radice on ali nemojte da ocekujete da ce da bude nesto ekstra profi.....

Dakle, jedna baza podataka u kojoj se cuvaju podaci o vasim diskovima......

To Luka majstore! :boom:

To je bas ono sto mi treba, znaci rucno unosim diskove, da znam kod koga je koji i to je kraj.

...nista vise...

Zoni, sacekacu lukinu verziju, mnogo mi je lakse tako... :D

pozdrav momci i hvala vam!!!

Boba je napisao(la):

pozdrav i hvala unapred

Po meni za takve stvari, Offline CD-Browser je mama!
http://hem.spray.se/anders.peterson/download/ocdbrowser.exe

Re: Re: Potrebna dva programcica...

omnik je napisao(la):

Pazi, sve su to profi programi. Oni su sigurno bogatiji opcijama i funkcijama od mog buduceg programa.

Original posted by Boba...
Zoni, sacekacu lukinu verziju, mnogo mi je lakse tako...
pozdrav momci i hvala vam!!!

Probacu da je zavrsim do vikenda (tj. za vreme vikenda bi trebalo da ugleda svetlost dana). Poslacu ti je pa ako nadjes da ti koristi super. Ako ne, imas ovo sto su oni preporucili.
Mada verujem da ce da ispadne nesto od ovoga.

Vec mesec i nesto dana me vuce ta ideja posto imam isti problem ali me sve nekako obrazovanje sprecava u tome.Ali ide raspust tako da.......coming soon..... :)

Re: cekajuci godoa...

Boba je napisao(la):
Cekajuci luku...

ajde luka....

salim se, samo lagano...

It`sMe 2.03

gde ovo da nadjem ljudi?!?

ajde da objasnim malo, evo linka o programu...

http://www.sk.co.yu/2002/12/sktr04.html

pomazite... ctp;

Luka ide, polako ali zato sporo....:beat:

Bice gotovo sutra. Zavrsio sam ja kostur i 90% programa ali ono sto mi oduzima vreme su neke glupe sitnice koje doduse pomazu pri radu tj. olaksavaju ga. Jos je ostalo da ga testiram (detaljno) i da napisem uputstvo i to je to.

Podrav! :wave;

Dve dobre i jedna losa vest.

Ajmo prvo dobre..........

1. Program je gotov i spreman za isporuku.
2. Exe datoteka + baza = 200kb

A sad losa.....

Setup zauzima 9*1.44mb....ctp;

Dakle, upload otpada.

Ako neko od vas ima instaliran VB nece biti problema...tj. moci ce da pokrene program bez prethodne instalacije. Ukoliko nema.....e onda.....?

Ajde recite kako vama odgovara.......

Zasto tu tvoju aplikacu ne distribuiras kao zip i u zip ubacis readme.txt u kome ce biti napomenuto koju verziju vb runtime dll-ova treba koristit, tj koju verziju vb si ti koristio. Ionako svaki provajder u na svom ftp serveru ima doticne vbrun datoteke, a neke se i same nalaze u operativnim sistemima ili su vec dosle uz druge (mnogo vece) programe.

Okaci adresu gde si postavio arhivu da i ja download-ujem.

Glupi Zmaj je napisao(la):
Zasto tu tvoju aplikaciju ne distribuiras kao zip i u zip ubacis readme.txt u kome ce biti napomenuto koju verziju vb runtime dll-ova treba koristit, tj koju verziju vb si ti koristio. Ionako svaki provajder u na svom ftp serveru ima doticne vbrun datoteke, a neke se i same nalaze u operativnim sistemima ili su vec dosle uz druge (mnogo vece) programe.

Okaci adresu gde si postavio arhivu da i ja download-ujem.

Nije problem u VB Run time.....verzija je 6. To zauzima 1mb. Problem je sto to nije dovoljno da bi se program pokrenuo. Tj, on se pokrene ali su mu potrebne i druge datoteke da bi umeo da radi sa svim kontrolama koje su koriscene u kreiranju. To su neke .ocx datoteke. Takodje je potreban i neki exe fajl koji instalira i podrsku za baze ukoliko nije prethodno instaliran Access i sl.

Evo dok ovo pisem sad sam video da je upravo taj neki mdac_typ.exe najveci fajl i da zauzima 8 mb. Dakle ako imate svi instaliranu podrsku za ADO, OLEDB i sl. (tj instaliran MS Access) onda ne bi trebalo da bude problema.

Jos nesto. Tek sad kada sam zavrsio progam uvideo sam mnogo bolje nacine da istu stvar izvedem tako da ce program da dozivi velike promene (naravno, bice potrebno menjati samo .exe fajl, a ne i bazu).

Evo ovako.....
Veliko finale.....

Instalacija je okacena na http://home.drenik.net/luka.l/evidencija.zip

Raspakujte je i pokrenite setup.exe. ALI......

Pre toga:

1)Potrebno je imati instalirane VB Run time datoteke (Verzija 6.0)
2)Potrebno je instalirati DCOM98 odnosno DCOM95 (sto se nalazi na Microsoftovom sajtu i neophodno je ako koristite Win 98 odnosno win 95)
3)Potrebna je podrska za MS Access baze podataka (ukoliko je vec nemate onda sledi mucenje sa onim fajlom i odabirom iste pri instalaciji).

Toliko oko toga.

Ako neko nesto od toga ne moze da nadje nek pise.
Zoni, Boba, kad skinete prog. pisite mi da vam posaljem .exe registrovane na vas. :)

Program cu da menjam, koliko budem vremena imao, a cim krenem da popunjavam svoju bazu pojavljivace se stvari koje cu da ispravljam (mada do sada sve radi).

Pozdrav!:wave;

ADO podrška postoji još od win98, što se ti?e tvoje aplikacije svi koji imaju win2k-xp ne moraju da brinu jer to sve ve? postoji ugradjeno u sistem, verovatno da 90% ljudi ne?e imati problema sa tvojim programom.

Ko još koristi win9x/ME :D

Luka, upravo skidam ovo a posalji slobodno .exe na mail [email protected]

Zmaju, ja koristim win98SE :beat: :rocket: type;

Luka, javicu da li radi sve kako treba a potrudicu se da intsaliram sve to sto si rekao...

pozdrav i hvala

Boba je napisao(la):
Luka, upravo skidam ovo a posalji slobodno .exe na mail [email protected]

Zmaju, ja koristim win98SE :beat: :rocket: type;

Luka, javicu da li radi sve kako treba a potrudicu se da intsaliram sve to sto si rekao...

pozdrav i hvala

Sta hoces da napisem? Mislim, jel hoces da pise boba ili nesto drugo?

Nego, sad sam nesto probavo na jednom kompu na kom drzim w95 i nesto nece da se instalira? :confused:
Pukne negde pri kraju instalacije. Vidi, mozda ce na 98-ici da radi sve kako treba.

Taj package&deployment wizard za pravljenje instalacija u VB-u je mnogo los u odnosu na druge programe koji prave instalacije, ali je i sam VB takav da mora da ima gomilu fajlova iza sebe dok u VC++ mozes lepo da napravis .exe fajl koji u sebi sadrzi sve sto mu je potrebno i ne treba ti nikakva instalacija. Ali dobro, za pocetak i VB sluzi... :)

Pisite sta ste uradili!

evo sta je "problem" pri instalaciji (bar kod mene, naravno)...

Luka, jel imas ideju sta je to?

*** ERROR: The file 'C:\WINDOWS\TEMP\msftqws.pdw\$(DLLSelfRegisterEx)' could not be registered because it was not found.

instalirao sam vbrun60, imam instaliran MS Access, ali ocigledno mi nesto fali...

Kao sto rekoh, OS je win98se

u cemu je problem, sta je jos potrebno dodati?

pozdrav

p.s. napisi sta god hoces, moze Boba, zasto da ne... ziveli! (D)

ej, bre luka, kako ti je tako veliki instal file za prostu 2-tier aplikaciju.

ne bi trebalo da ide preko 3 mega sve djuture.

stakoristis za pravljenje instalacionog fajla?

legend je napisao(la):
ej, bre luka, kako ti je tako veliki instal file za prostu 2-tier aplikaciju.

ne bi trebalo da ide preko 3 mega sve djuture.

stakoristis za pravljenje instalacionog fajla?

Znao sam da ce negde da bude problem......:boom: :mad:

Za kreiranje koristim package&deployment wizard koji je i jedini alat u okviru MS Visual Studia za pravljanje setupa ali za VB programe. Za VC++ postoji onaj instal shield.

Fora je u tome da ne znam zasto mi sada trazi takvu podrsku za baze. Raniji programi koje sam pravio na slicnu foru ali tipa katalog igrica imali su malu instalaciju i to bas otprilike 3 mb.
Doduse, jeste da sam ovde koristio i commondialog kontrole i sl. ali to nije ono sto je problem. Problem je sto odjedanput trazi instaliran DCOM a to nije ranije trazio i sto trazi instaliranu podrsku za baze. To ranije nije trazio, a programi su savrseno sljakali sa onim dll-ovima koje je setap instalirao.

Videcu da ceo projekat ponovo zapocnem i da lepo natenane sve pratim. I sve da klicem ziveo copy&paste. :)

Inace i Zoniju sam vec napravio .exe fajl ali sam zaboravio da doticni label postavim na visible i sl. ctp;

Nerviram se.......

Ajde pokusacu sve da ispravim natenane pa se javljam nocas da kazem sta sam uradio. Do tada cu da skinem program sa servera posto moram da promenim i uputstvo i jos neke gluposti na koje sam zaboravio.

Zdravo.......

luka.l je napisao(la):
Znao sam da ce negde da bude problem......:boom: :mad:

Za kreiranje koristim package&deployment wizard koji je i jedini alat u okviru MS Visual Studia za pravljanje setupa ali za VB programe. Za VC++ postoji onaj instal shield.

Fora je u tome da ne znam zasto mi sada trazi takvu podrsku za baze. Raniji programi koje sam pravio na slicnu foru ali tipa katalog igrica imali su malu instalaciju i to bas otprilike 3 mb.
Doduse, jeste da sam ovde koristio i commondialog kontrole i sl. ali to nije ono sto je problem. Problem je sto odjedanput trazi instaliran DCOM a to nije ranije trazio i sto trazi instaliranu podrsku za baze. To ranije nije trazio, a programi su savrseno sljakali sa onim dll-ovima koje je setap instalirao.

Videcu da ceo projekat ponovo zapocnem i da lepo natenane sve pratim. I sve da klicem ziveo copy&paste. :)

Inace i Zoniju sam vec napravio .exe fajl ali sam zaboravio da doticni label postavim na visible i sl. ctp;

Nerviram se.......

Ajde pokusacu sve da ispravim natenane pa se javljam nocas da kazem sta sam uradio. Do tada cu da skinem program sa servera posto moram da promenim i uputstvo i jos neke gluposti na koje sam zaboravio.

Zdravo.......

malo gresis.....install shield mozes koristiti i za VB projekte i to je veoma dobro i preporuceno resenje za izradu vb instalacija. Package&deployment wizard je jedno obicno djubre.

ako nemas nista protiv posalji mi projekat da ti upakujem ako ti je hitno. code me ne zanima zaista.

pozdrav.

legend je napisao(la):
malo gresis.....install shield mozes koristiti i za VB projekte i to je veoma dobro i preporuceno resenje za izradu vb instalacija. Package&deployment wizard je jedno obicno djubre.

ako nemas nista protiv posalji mi projekat da ti upakujem ako ti je hitno. code me ne zanima zaista.

pozdrav.

Ma znam da nije do koda....uostalom, ti si mi ionako pomagao oko search-a. Nije meni hitno........njima je....:D

Provalio sam u cemu je problem ali nisam uspeo da ga resim, tj. resicu ga u toku noci. Fora je da sam ja sad par dana kod majke i da na komp (P 233mhz) nisam instalirao "sve ono sto ne znam kada ce mi zatrebati" vec samo neki najuzi krug potrebstina. Tako i VB ne moze da nadje sve dll-ove koji su mu potrebni vec nudi taj MDAC_TYP.exe koji bi kada se instalira trebao kao da resi problem. Medjutim, ja i kada ga instaliram opet imam isti problem. Uglavnom, posto sam nejasan, reci cu sledece.....idem sada (dakle u narednih 5 minuta) kuci i uzecu sve diskove koji mogu da mi zatrebaju, reinstaliracu sistem i SVE natenane sto lici da moze da zatreba i onda cu lepo da probam sve iz pocetka da zapakujem.

p&d wizard jeste djubre i to neopevano ali ja nesto nisam uspeo da napravim instalaciju sa Instal shield-om. Probacu veceras.

Pozdrav!

Pisem za jedno dva-tri sata da kazem kakva je situacija........

idemo on-line.......:D ....Luka sada ide kuci, da vidimo sta ce da uradi sledece.......type;

P.S. Ma dobicete vi program, makar morali da instalirate MS Visual Basic i MS Visual Studio....:D

Evo me. Ne bih da psujem po forumu ali to uredno radim po kuci.

Nervoza i nervoza. Bio sam kuci i nije mi jasno zasto ovde trazi ...... taj mdac_typ.exe a tamo ne trazi kada se ubace ado kontrole??????
:boom:

Pokusao sam sa InstalShieldom for VC++ i nisam uspeo da napravim instalaciju. Pokusacu jos malo da se mucim i ako ni na jedan nacin ne uspem da resim problem, poslacu ti projekat da ga upakujes. (Prosto ne volim tek tako da odustanem).

Ajde probaj da napravis cistu formu sa ADO Data Control 6.0 (OLEDB) i MS Data Grid Control 6.0 (OLEDB). Probaj to da kompajlujes ako ti nije problem i da probas da napravis setup iz p&D wizarda. Samo vidi koje dll-ove i fajlove ukljucuje (ako vec ne ukljucuje MDAC_typ.exe) pa da probam rucno da ih dodam.

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno