Šta je novo?

Potrebna AGP graficka kartica

BratCoa84

Cenjen
Učlanjen(a)
08.11.2012
Poena
151
Komp mi je malo stariji i treba mi agp graficka Hitno

MOj kommp:
Processor: Intel Pentium 4 2.80ghz
Ram:1gb mislim da radi na 400mhz
Trenutno mi je integrisana graficka od 64mb i tesko da mogu da radim nesto

Treba mi bolja agp graficka jer hocu da igram novije igre tipa Assasins Creed 1 i tome slicno

Koja agp bi bila dobra?

Uh, pa novu sigurno neces naci... Ostaju ti jedino oglasi pa da uzmes bilo sta sto ima recimo 256mb rama.
Ako mene pitas ja bih to prodao nekom ko se ne igra na kompu i uzeo nesto novo u zavisnosti od budzeta.

Ne vredi, kakvu god grafu da staviš (najjača agp je bila 3850), sve ostalo je usko grlo. Ja sam nedavno sastavio neku mašinu klincima, 754 ploča, athlon 2800+, 1Gb ddr400, ati radeon 9600, veruj mi nisu ni onaj glupavi minecraft mogli da igraju bez smanjivanja detalja na minimum. Onda sam kod jednog drugara koji trguje s tim starim komponenta, trampio to uz doplatu za neku integrušu 775 ploču, C2D6600 2.4GHz [email protected] GHz, 2x1GB rama i polovnu 4850ku trampio nešto sa burazerom i evo mašina ko bombonica. Windows 7 32bit, sve radi kako treba za malo para.

fala bogu, iole ok agp su apreno skupe, a za male pare mozes solidnu konfu da nabavis.

Batali ti to rodjace,sve je to kalemljenje za dzabe,nista ne dobijas time.Uzmes lepo amd APU,plocu,napajanje,i memorije i miran si.Ja sam izracunao da za te 4 komponente treba da das oko 200 evra :)

Sve to lepo prodas, ako nemas sad pare skupljas lagano, dodas i uzmes novu ddr3 platformu sa PCI-e slotom za grafiku.
Ne vredi da budzas yuga, za te pare uzmes polovnog punta koji je em noviji em boji od nabudzanog yuga , ako me kapiras...

ati 3650 sam vidjao u agp varijanti ali ne znam da li ti se isplati, ni procesor ti nije sjajan

Ma bilo sta je bolje od tih starih integrusa. Neki Radeon 7600 ili Neka 5200 / 5700 bi bila par sa tom masinom, ne da ces se naigrati nekih igrica novijih od 5 godina ali ce definitivno biti bolje. Pogledaj oglase mogu da se nadju za ispod soma.

AGP kartu samo polovnu možeš pazariti. Opet moraš da raskrstiš koliko je to para koliko se isplati dati za tako nešto pošto je u pitanju matora platforma. Kod izbora grafičke karte nije toliko bitno kojoj generaciji kartica pripada već je mnogo važnije obratiti pažnju na par važnih detalja u specifikaciji.

Kvalitetne grafičke kartice pre svega imaju široku magistralu prema memoriji i naravno bržu memoriju. Kod AGP srednja klasa ima 128-bitnu magistralu dok visoka klasa ima 256-bita magistralu. Takođe na brzinu utiče i to koja je memorija ugrađena DDR, DDR2 ili DDR3.
Što se količine memorije tiče ispod 256mb ram-a ne treba ići, ali naravno da je poželjno imati 512MB ili 1GB.

Što se samog GPU procesora tiče važan je i broj Shader Processors i Texture Units pa tek na kraju na koliko mhz radi.

Da bi lako uporedio dve grafičke kartice toplo preporučujem GpuReview site.

http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=629&card2=550

Definitivno najbrže AGP kartice su ATi Radeon HD 3850 AGP, ATi Radeon HD 4670 AGP i nVidia GeForce 7950 GT AGP ako slučajno naletiš pošto se ne pojavljuju često.
Opet moje lično mišljenje je da dati više od 20€ na AGP kartu je bacanje para, jer za 40€ može da se nađe polovan 4850 (PCIe) koga ne može stići ni jedna AGP kartica a skoro sve igre novije generacije rade na njoj.

Ako je verovati internetu, ima i nova 3450 da se kupi - ovde i ovde.

Svaka čast, gde iskopa to. Samo što neznam koliko taj njegov procesor može da je isprati. Ako kao što on reče treba samo da radi na njoj onda bilo šta u rangu recimo 5200 ili 9600 će biti dobro poboljšanje u odnosu ne integralu. Tih ima polovnjaka za male pare koliko hoćeš.

lično imam 3650 agp od 512mb i to radi savršeno čak i sa athlonom 2000+.

doduše, već je faktički prodata . radi sve od DXVA do igara . performanse su kao nvidia 9500gt.
AC1 radi bez ikakvih problema .

problema može da bude samo ako imaš nforce čipset , zbog IRQ konflikta sa integrisanom realtek zvučnoj namenjenoj za HDMI izlaz.
u tom specijalnom slučaju moraš da disejbluješ tu zvučnu.

inače, catalyst 12.6 radi savršeno. ako misliš da oživljavaš stari komp, svaka preporuka .

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno