Šta je novo?

potreban savet

shomi1417

Slavan
Učlanjen(a)
14.09.2006
Poena
320
Pozdrav
imam sbb internet (10/1) sa wireless mrezom koja ide preko tp linka 542..
hocu da 1mb interneta pustim u lokal (hotspot ) gde bi ap imao naziv lokala...
pitanje je kako to izvesti ?
znaci hocu da mi kucna mreza i dalje nosi naziv koji ima (sa downloadom od 9mb) a da 1mb ide u lokal kao free net (lokal je u prizemlju kuce)...
sta je sve potrebno pazariti i da li je uopste moguca ta kombinacija ?
u pitanju je kafanica 😛 gde se cesto koriste telefoni za citanje vesti, fb uz pivce 🙂
moja kucna mreza pokriva lokal ali posto se cesto skidaju, siduju torenti veza nije stabilna....
hvala unapred

Ubedljivo najjednostavnije resenje koje mi pada na pamet je neki asus koji sam skoro video, RT-N12 valjda koji ima dual SSID, odnosno dve bezicne mreze od kojih jednu mozes da izolujes od druge u potpunosti. Nisam siguran da li postoji jos neki proizvodjac da ima takav model, prosto nisam obracao paznju toliko. Moguce da Asus ima jos modela, brzim googlanjem sam video i neki RT-66. Druga stvar je sto nisam siguran da li on moze da ti ogranici saobracaj izmedju te dve odvojene mreze, proveri to vec.

Potpuno profesionalno resenje bilo bi da kupis jos jedan AP, stavis ga u kafanu, povezes na ruter i na njemu postavis maksimalni download/upload (naravno, trebalo bi da taj AP ima takvo podesavanje) jer mislim da tovj TP-link ne moze da ogranici to po interfejsu/adresi ili tako nesto.

Sve preko ovoga bi ukljucivalo kupovinu nove (skuplje) opreme.

Moj ti je savet da lepo kupis mikrotik rb951 i podignes hotspot, takodje na njemu mozes lepo da uredis i login stranu sa nazivom kafane, sa nekim akcijskim cenama i slicno... A takodje dobijas i punu kontrolu brzine.... Mozes da ides i sa solucijom da npr uzmes rb750 i kablom spustis AP do kafane radi boljeg signala i opet podignes hotspot na interfejsu gde si ubo AP.

hvala druze, sada google u ruke pa da vidim koliko novaca da spremim 🙂

Nazad
Vrh Dno