Šta je novo?

Potreban savet!!

nil80

Čuven
Učlanjen(a)
10.02.2003
Poena
604
Zdravo svima,

odlucio sam da kupim fotoapart do sada sa izbor sveo na dva modela IXUS 110IS i Olympus TOUGH 6020.Svasta sam i video i procitao o dva modela i zbog toga zapao u veliku dilemu. Molim za pomoc :)) Interesuje me vase misljenje o ova dva modela i koji je vas favorit.

Hvala puno
Pozdrav!!

Ako ti je bitan kvalitet slike, uzmi Ixusa, a ako ti tehnika stalno ispada na beton, onda Olympus. Canon je jeftiniji jedno 50e inache...

Poslednja izmena:
Od ova dva - olympus... igrao sam se sa ovim, slika pod vodom, sve super... al ono...
U svakom slucaju bih isao na nesto tipa PANASONIC Lumix DMC-G1...
moj stric je kupio takav, i ne da je dobar, nego je ubojit.
Sad samo da vidim da li je platio 250e ili 350e...
ako je 250e, to ti je slicna cena ovima iznad, a mislim da je najbolji izbor.
Javljam ti kasnije koji tacno model ima, i koliko je platio.
Pozdrav.:wave:

Ako ti je bitan kvalitet slike, uzmi Ixusa, a ako ti tehnika stalno ispada na beton, onda Olympus. Canon je jeftiniji jedno 50e inache...

Kada bih birao po marci fotoaparata odabrao bih IXUS bez razmisljanja ali mi je dilemu pravi ta opcija da Olympus moze pod vodu. E sada cena za kuciste za ixus 110 is je negde oko 170 funti ili oko 22000 + 26000 za sam aparat sto izadje na 48000 a olympus kosta oko 30000. Jedino me zanima koliko su to slike na olympusu losije u odnosu na Ixus. Jel to neka drasticna razlika?

48000 dinara? haha pa za te pare imas mnooooooooogo bolje od tog IXUS...
Uzmi te onaj panasonic lumix sto sam ti ja rekao ako ti kes nije frka... veruj mi, neces se pokajati.
A to sto olympus moze pod vodu, kakva veze ime... ne moras bas pod vodom da se slikas!
mani se olympusa i ixusa, uzmi sta sam ti rekao... ;)

saznao sam: ima Panasonic Lumix FZ35... perfektan aparat, samo mislim da je oko 350e! Odusevices se ako ga kupis!

Poslednja izmena:
48000 dinara? haha pa za te pare imas mnooooooooogo bolje od tog IXUS...
Uzmi te onaj panasonic lumix sto sam ti ja rekao ako ti kes nije frka... veruj mi, neces se pokajati.
A to sto olympus moze pod vodu, kakva veze ime... ne moras bas pod vodom da se slikas!
mani se olympusa i ixusa, uzmi sta sam ti rekao... ;)

saznao sam: ima Panasonic Lumix FZ35... perfektan aparat, samo mislim da je oko 350e! Odusevices se ako ga kupis!

Haha nemam ja toooolliiiiko para ali kada se sabere koliko mi treba za ixus sa kutijom za podvodu onda mi se nikako ne isplati da uzmem IXUS :)) zato mi je olympus primamljivije resenje jer bih hteo da fotoaparat koristim i ispod vode :)). Ali hvala na prdlogu pogleda cu i model koji si mi predlozio :)

LOL, kakav thread :)

Kakav sad Panasonic FZ35, G1 :) Covek ocigledno trazi mali dzepni aparat za oko 250e, a ovde se vrti pricha o 5x vecim i duplo skupljim aparatima :)

Mnogo je komplikovano objasniti zashto je taj Olympus losh, ali jednostavno zbog njegove konstrukcije, da bi bio mali, sa objektivom koji se ne izvlachi i da bi bio otporan na teshke uslove i vodu, povlachi i loshije fotografije. Ja nisam mogao da nadjem primere na brzaka, ali ostali podvodni olympusi imaju mnogo loshije fotografije od Ixusa, ili od bilo chega.

Pitanje je i shta cesh to fotografisati pod vodom, to su vrlo specifichni i teshki uslovi, kao kada bi sad hteo da fotografishesh Formulu 1 nekim dzepnim aparatom, i to ne ide, za to ti treba mnogo ozbiljniji aparat, nije dovoljno samo da je otporan na vodu, sa tim mozesh da se zezash u plicaku :) Ako ti treba za zezanje, uvek postoji PVC kesa za bilo koji aparat za 50ak eura i koja ide do 3 metra dubine pa se moze koristiti za snorkeling, a ostatak godine na suvom imash mnogo bolji aparat...

Poslednja izmena:
LOL, kakav thread :)

Kakav sad Panasonic FZ35, G1 :) Covek ocigledno trazi mali dzepni aparat za oko 250e, a ovde se vrti pricha o 5x vecim i duplo skupljim aparatima :)

Mnogo je komplikovano objasniti zashto je taj Olympus losh, ali jednostavno zbog njegove konstrukcije, da bi bio mali, sa objektivom koji se ne izvlachi i da bi bio otporan na teshke uslove i vodu, povlachi i loshije fotografije. Ja nisam mogao da nadjem primere na brzaka, ali ostali podvodni olympusi imaju mnogo loshije fotografije od Ixusa, ili od bilo chega.

Pitanje je i shta cesh to fotografisati pod vodom, to su vrlo specifichni i teshki uslovi, kao kada bi sad hteo da fotografishesh Formulu 1 nekim dzepnim aparatom, i to ne ide, za to ti treba mnogo ozbiljniji aparat, nije dovoljno samo da je otporan na vodu, sa tim mozesh da se zezash u plicaku :) Ako ti treba za zezanje, uvek postoji PVC kesa za bilo koji aparat za 50ak eura i koja ide do 3 metra dubine pa se moze koristiti za snorkeling, a ostatak godine na suvom imash mnogo bolji aparat...

Pa ja sam i mislio za neki snorkling ili rafting nista ozbiljno. He he a zvucalo je suvise dobro da bi bilo tako :)
Hvala na savetu

Pa da vidis kakve fotke pravi panasonic lumix onaj model... mislio bi isto sto i ja...
to je foto-aparat od 350e, i nisam ga kupio u Metrou... a da je odllican, ja mislim da jeste...
Ne kapiram, sta ti mislis da ne valja?

Pa da vidis kakve fotke pravi panasonic lumix onaj model... mislio bi isto sto i ja...
to je foto-aparat od 350e, i nisam ga kupio u Metrou... a da je odllican, ja mislim da jeste...
Ne kapiram, sta ti mislis da ne valja?

Pa da, mislim da je vrlo teshko videti primere fotki bilo kog aparata na svetu pa ih ja nisam video, a da sam video, odushevio bih se :)

Od skoro si na forumu pa nisi u toku, Panasonici imaju mnogo loshu reprodukciju boja zahvaljujuci obradi/senzoru. Za 40e vishe imash Canon S90 koji je "alfa i omega" dzepnih fotoaparata..

A jel ima dicapac da se kupi kod nas?

Ne, ali moze da se nabavi :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno