Šta je novo?

Potreban savet za graficku

Boxter7

Cenjen
Učlanjen(a)
27.12.2012
Poena
151
Pozdrav, potreban mi je vas savet oko kupovine graficke, posto se jako dvoumim oko nvidia i radeon. Do sad sam uvek koristio nvidia. Elem treba mi za nesto malo igrica, mada jako retko igram, i treba mi za radu PhotoShopu, Illustratoru i Corelu, pa me zanima vase misljenje oko izbora. Nesto se dvoumim izmedju nvida 660 i Radeon R9 270 :)

Konfigyracija:
Ploca: Gigabyte ga z68x ud3h b3
Procesor: Intel i7 2600k
Ram: 16gb ddr3 Kingston
Hard: SSD 90gb Kingston
Napajanje i kuciste: Chieftec

Znacilo bi mi vase misljenje i obrazlozenje, zbog i zasto. :)

zbog da jedes... :D

zavisi koliko para si spreman da potrosis, na kojoj rezoluciji igras... uz tvoju konfu bi minimum isao na 270x,280x i gtx660,gtx760...

Ja bih ti savetovao Asusovog Radeona R9 270x ali tesko ces to sada naci. Bitcoinicari sve razgrabili. Ako ti nije za glavu, sacekaj kraj Januara.

Poslednja izmena:
Iskreno i ja razmisljam o R9 270X, jos ako je uzmem u madjarskoj izasla bi me 16k dinara kad mi vrate afu mada nije ni kod nas puno skuplja. :) Al kao nesto sam citao po forumima da je ova nv660 bolja od nje i ako ova radeonka ima jaca parametre... Tu me nesto kopka...

posto radeona nema,trenutno imas izbor izmedju 660 i i 760 i eventualno da trazis 590 na oglasima (a milion je razloga protiv nje,samo jedan plus - performanse),a posto si sam rekao da ne igras puni igre,vise se svodi koliko mozes novca da das.ako bas hoces da ustedis onda i 650 ti boost,ali ispod toga ne treba ici,tj ako bi isao trazi 630 na oglasima za 30-40e.

Hvala vam, definitivno ne bi isao ne neku jeftiniju kartu koja ce da mi pravi usko grlo, jer trenutno sam na nv9600 i ako radim na nekom vecem radu postaje nocna mora. Nasao sam u Madjarskoj Asus R9 270x za 180 eura, tako da cu verovatno danas da odem da je kupim pa da prvi put osetim i radeina kako se ponasa. Osima ako se ne predomislim pa ne kupim nv760 :D

Hvala vam, definitivno ne bi isao ne neku jeftiniju kartu koja ce da mi pravi usko grlo, jer trenutno sam na nv9600 i ako radim na nekom vecem radu postaje nocna mora. Nasao sam u Madjarskoj Asus R9 270x za 180 eura, tako da cu verovatno danas da odem da je kupim pa da prvi put osetim i radeina kako se ponasa. Osima ako se ne predomislim pa ne kupim nv760 :D

Predomisli se uzmi Nv GTX760, AMD nema kartu koja parira GTX760 tako da je ona bas neka sredina jaca je od R9 270X, a slabija od R9 280X.

Kao vlasnik MSI radeon r9-270x gaming series, mogu da ti kazem samo reci hvale. Nisam neki gamer, ali ovo novije sto igram pici sve na ultra, FPS samo prsti. Jedini nedostatak je podrska drajvera, jer AMD izbacuje samo beta drajvere. A i sa njima radi stvarno super, samo sto se zovu beta. Onaj flicker koji pominju ljudi gotovo i ne primecujem, u igrama nisam ni jednom zavalio tu anomaliju. A kazu da update BIOS-a resava problem. Ovo ti je best buy kartica za sada, naravno pod uslovom da se dokopas jedne pored ovolike traznje ;)

Uzeo sam Gigabyte onaj model sa tri ventilatora. Instalirao sam originalne drivere, al nesto mi tu nestima. Mozda mi je win dotrajao... Nisam siguran da je teme za ovde... Igram cs go, trenutno samo to imam instalirano, nestabilan je fps, jako varira, od 300 pa nekad padne i do 70... to mi je jako cudno. Iskljucio sam VC.

da ne otvaram novu temu imam i5-3450, ploca asus-p8h77-m, 8GB rama, graficka 5670, Kupio bih novu graficku izmedju 100-130e, pa me zanima sta predlazete inace rez ekrana je 1920x1080

Nazad
Vrh Dno