moram malo da se ukljucim u raspravu ...
U zadnjih 2-3 godine sam za svoje potrebe i firmine napazario bar 10ak laptopova..
Toshibini imaju najblaze govoreci uzasnu plastiku ! :trust: "podnozje" za dlanove kada se koristi tastatura (prostor oko touch-pad-a) kao da je napravljen od neke totalno tanke plastike koja jos ima i lufta pa bukvalno moze da se oseti ili da se ugiba a stalan je osecaj kao da ce se prepoloviti komp ako se slucajno jace oslone ruke (imao sam laptop P2 Toshibu koji je totalno suprotan i teska srca sam ga se rastao - da ne pomislite da licno imam nesto protiv Toshibe..)
Sony - ubedljivo najlepsi i najelegantini ,ali i najskuplji ..
Fujitsu-Siemens imaju odlicne modele - lepe elegantne i vrrrlllooo dobro rade u praksi (imao priliku na Celeronu2 1.5GHz i na Athlon-u)
IBM - mislim sta reci! po mnogima imaju najbolju unutrasnjost a uz to i vrlo prihvatljivu cenu (spoljasnost, po mom ukusu, - daleko od lepe!!)
Acer - e ovi su me najprijatnije iznenadili - lepi fini i vrlo jaki, imam osecaj da kada bih ga bacio sa vrha solitera da bi preziveo

jako podnozje za dlanove, odlicno rade (na 4 modela sam imao priliku - AthlonXP i A64 - od igara do Max-a, Visual Studia..)
Preporuke:
FSC Amilo A1645 S3100+/512/60/DVD±RWDL/15.4"/XPH (
Pakomu - 1015e )
FSC Amilo A1650 A64 3200+/512/80/DVDRW/15.4"/XPH (Opet Pakom 1200e)
Acer i mnogi drugi: - obrati se kod "cuvenog" Pande u Cvijicevoj - ima izlozenu gomilu modela i mozes svaki da "osetis" u svojim rukama
99% nemaju novi laptopovi floppy, neki imaju mesta (maskicu) da se ugradi a postoje da se kupe za ne neke posebne pare externi (mada bolje za te pare USB flash disk - licno nisam floppy drzao u rukama ne pamtim...)
Uz neke FSC modele stize i bezicni mis (generalno treba kupiti neki mis bilo na usb bilo bezicni - naravno opticki u svakom slucaju - jer touch-pad ume mnogima da zadaje muke...)
EDIT: zaboravih: nisam imao nameru da reklamiram neke posebne firme - pakomov sajt mi je otvoren pa mi bilo najlakse da prekopiram link...