Šta je novo?

potreban savet oko izbora monitora

voki88

Slavan
Učlanjen(a)
08.11.2014
Poena
210
Moja oprema  
CPU & Cooler
I7 13700f & be quiet pure rock pro 3
Matična ploča
MSI B660M BAZOOKA
RAM
2X16gb DDR4 3200mhz kingston
GPU
Asus tuf rx 6800xt
Storage
1tb nv2 m.2 kingston,ssd 240 kingston,1tb toshiba
PSU
Cooler master 750w
Kućište
MS titan pro
Monitor
DELL G2724D 2K 165HZ Adaptive sync
Mobilni telefon
a52
Pristup internetu
  1. Optički internet
Razmisljam se za 144hz ASUS LED 24" VG248QE
Ili da uzmem neki Ips. Uglavnom igram igre kada imam vremena fps tipa Bf1, division on je od sve pomalo u sustini sve sem strategija dotu,lol i takve vrste ne igram uopste. Pa se pitam da li bi mi vredelo da kupim monitor od 144hz ili neki ips panel da uzmem.
I da li bi vredeo monitor od 144hz ako u igri imam trenutno 60 ili 70 fps cisto me interesuje necije misljenje ko se razume?
I jos nesto nisam od onih da smanjuju detalje na low volim da uzivam u lepoti igre -grafike naravno gledam i da fps bude normalan imam solidnu graficku pa tako da ispunjava za sada zahteve :D

Naletao sam na ovaj monitor i ne mogu da verujem da je ovoliko jeftin

http://www.emmi.rs/monitor-monitor-2...roductId=56557

LG LED 27" 27MP38VQ-P

PHILIPS LED 27" E Line 276E7QDAB/00

Kavi su ovi monitori da li su pogodni za 1080p rezoluciju posto su 27" mislim na sliku da li je ostra?

voleo bi da me posavetujete jer oko monitora se ne razumem mnogo.
monitor bi kupio ovde na rate ili na cekove tako da madjari nisu u opticaju :D

Juce sam proveo skoro 2 sata trazeci neki 24" monitor sa ips i da ima bar 75hz a da nije za amd i da nisu preko 40000din nisam nasao uopste nista ovde. Jedino sto sam naso je 27" ali na to mi se ne ide. Uopste mi nije jasno sa ovim monitorima sta se desava sve neki 23,8",23" totalno bezveze. Ja sam mislio da ima da se bira koliko oces u 2017 godini monitori i dalje standardni sa 60hz neka se j...

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Sve to stoji ali malo sam trazio i sa ips panelom posto sam citao da oni daju i prirodnine boje i uglavnom su bolji od tn panela. U pocetku sam bio napaljen za 144hz ali reko ajde malo da pogledam i ostalo da se nezalicem samo za to a mozda i jeftinije prodjem. I uopste mi nije jasna ponuda monitora koliko sam video standradni ips 24 su klasika 60hz i toliko strasno.

I ja sam imao istu dilemu , nisam hteo se zalecem al na kraju sam ipak uzeo Benq ZOWIE XL2411 i stavio ga na 120hz. Igram trenutno samo BF1 i World of Tanks.
BF1 sam malo smanjio detalje sa Ultra na HIGH i teram u 120 FPS.
Mogu ti reci da je 120 hz primetno i korisno za oci a i za gaming skill definitivno. I osecaj je odlican :). Tako da bih dao preporuku za 120 -144 hz monitor 24" ako moz da izgura config.

Ti imas i7 tako da mislim da vredi.

Jedina mana ovog monitora je color calibration out of the box jer je TN panel. Tako da skines profile s neta i malo cackas, snimis podesavanja i saltas samo sa desktop na gaming podesavanja po potrebi.

Koda nas je tesko naci izgled/cena/ HZ/IPS /brzina za gaming. A na KP oglasima najveca razlika je 50 evra u odnosu na cene kod domacih prodavnica. Is it worth the risk?

Pozz

Poslednja izmena:
I ja sam imao istu dilemu , nisam hteo se zalecem al na kraju sam ipak uzeo Benq ZOWIE XL2411 i stavio ga na 120hz. Igram trenutno samo BF1 i World of Tanks.
BF1 sam malo smanjio detalje sa Ultra na HIGH i teram u 120 FPS.
Mogu ti reci da je 120 hz primetno i korisno za oci a i za gaming skill definitivno. I osecaj je odlican :). Tako da bih dao preporuku za 120 -144 hz monitor 24" ako moz da izgura config.

Ti imas i7 tako da mislim da vredi.

Jedina mana ovog monitora je color calibration out of the box jer je TN panel. Tako da skines profile s neta i malo cackas, snimis podesavanja i saltas samo sa desktop na gaming podesavanja po potrebi.

Koda nas je tesko naci izgled/cena/ HZ/IPS /brzina za gaming. A na KP oglasima najveca razlika je 50 evra u odnosu na cene kod domacih prodavnica. Is it worth the risk?

Pozz

iskreno ni sam nisam pametan vise. trenutno od fps igram samo igram bf1 fps u igri nije problem ide to lagano, a ti monitori su bas uradjeni za te vrste igre, e sada svidja mi se i ips kako prikazuju boje bas prirodne pogotovo lg koji sam postavio on mi je bas ok po izgledu a mislim i da je kvalitet prikaza dobar samo sto je 60hz ali ****ga klokovacemo ga ako ga uzmem.
videcu ne zurim nigde razmislicu
Igram i ove klasicne single player naslove koji vrede kao sto sam rekao volim da uzivam u grafici pa zato razmisljam o ips monitoru.

Poslednja izmena:
ipak sam odlucio da uzmem IPS
ali razmisljam se koji imam 3 monitora u opticaju
http://www.lg.com/us/monitors/lg-24MP88HV-S-led-monitor
https://www.asus.com/Monitors/VN248HA/overview/
https://www.asus.com/rs/Monitors/VZ249H/
Koj od ova 3 bi mi preporucili?

Posto igras pre bi isao na neki od ovih Asusa mozda cak i ovaj sto je renne stavio jer je na akciji . Ovaj LG je lep nema sta nisam siguran koliko je za gaming, ne pise mu u specs GTG respose time?

Ja naručio 279 Asus, stiže u utorak

ah sad skontah koju grafiku imas... nista onda :D

Ja sam narucio 259 ocekujem ga iduce nedelje

stigao 259 prezadovoljan stvarno se vidi razlika u boji prirodnije nije kao na tn vestacki nekako zatamljeno

Asus MX259h?

Kolika je sRGB pokrivenost i kako se sam monitor ponasa na stolu? (u smislu da li je postolje dovoljno stabilno i tesko da spreci ljuljanje monitora pri manjim vibracijama)

Na stolu se lepo ponasa postolje je jako. Ovaj model je 25 inca imas od 23 i 27. Ovo sRGB ne bi znao da ti kazem sigurno mozes da nadjes u specifikacijama negde

Thx. Znam da imaju i VX/MX 23/27 verzije.

Sto se postolja tice znaci da nema blagog ljuljanja monitora pri udarcem rukom o sto ili drugim vibracijama?

Meni je konkretno taj mx259h na uzoj listi za kupovinu u narednih par nedelja sa pored jos par komada, ali vrlo malo ljudi ima iskustva sa tom VX/MX serijom ovde na forumu. I slabo su aktivni tako da je feedback u temi za monitore minimalan.

Ja imam 27 inča, postolje je robusno i dovoljno široko, a uz to i jako lepo, tako da nema nikakvih vibracija. Ni kada su zvučnici na maximumu nema vibracije samog monitora

ja sam iskreno zadovoljan nikakvo probijanje nema moj stari benq je imao odaziv 5ms i ovaj ima toliko ali mi se cini da je ovde bolji odaziv.

Nazad
Vrh Dno