Šta je novo?

potreban savet amd vs intel

• Začetnik teme Začetnik teme randy80
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
R

randy80

Guest
cao svima,nov sam ovde.potreban mi je savet sta da izaberem od ove dve konfiguracije:

amd
asrock ALiveNF7G-HDready + athlon 4000+ X2 2.1ghz +2gb ram

intel
asrock ConRoe1333-D667 R1.0 + intel e2160 1.8ghz +2gb ram

po vama koji je bolji na defaultu,overklock me ne interesuje.

help :wall:

Pa bolji je prvi ako neces da klokujes, ali zato je drugi zvijer kada ga malo OC:-devil-::-devil-::-devil-:

overklock me ne interesuje.
Tako sam i ja rekao, kupio amd konfu i onda sam plakao bukvalno kada sam video da ljudi sa e2*** jedu malu decu a ja bacio pare za amd-a i josh mi radi slabije. Prodao sam proc i mat nakon nedelju dana, uzeo intela, oc-ovao ga na 3.0ghz (bez dizanja voltaze) i dobijam mnoooogo bolje rezultate nego sa prethodnim amd-om (i na becnh testovima a i ovako se dosta primeti!).

Znaci kupi obavezno e2160 (makar i ne overklokovao), jer ce komp pretpostavljam da ti traje bar godinu dana (ako ne i dosta vishe) pa ce ti kasnije biti zao sto si kupio amd-a. Inace overklokovanje e2160 se svodi samo na "udjesh u bios->podignesh fsb malo>reboot"... itd... pa sve tako dokle hoce da digne sistem. Kad nece onda malo vratish i na kraju samo bacish testove da vidish da li je sve ok i to ti je to. Dobijesh procesor sa tri puta vecim performansama od tog amd-a.

Procitaj ovo pre nego sto se odlucish za kupovinu: http://www.tomshardware.com/2007/09/12/pentium_dual_core/ (i posle kupi intela 😀). Cak i da si pitao 4800+ ili e2180 (isto bi intel bila bolja varijanta).

Poslednja izmena:
Procitaj ovo pre nego sto se odlucish za kupovinu: http://www.tomshardware.com/2007/09/12/pentium_dual_core/ (i posle kupi intela 😀). Cak i da si pitao 4800+ ili e2180 (isto bi intel bila bolja varijanta).

Imam AM2 X2 4200 na GA M55S-S3, ako pogledamo novčano, to sada košta 120€. Intel E2140 je 57€ a iole vredna pomena ploča (recimo GA-P31-DS3L) 67€ što daje 124€ i manjih problema sa radom memorije. Kako radim sa računarima imao sam prilike da imam ove dve kombinacije i daleko sam zadovoljniji sa kombinacijom koju sam ostavio. Zanima me koju si ploču imao sa X2 4000? mislim da je tu bio problem i razlog nezadovoljstva.

Kupi Intela bez razmisljanja

Pa bolji je prvi ako neces da klokujes, ali zato je drugi zvijer kada ga malo OC:-devil-::-devil-::-devil-:
На плочи са 945G чипсетом ће свакако да буде мали OC :d

Ја бих изабрао AMD варијанту, посебно ако се користи графика интегрисана на плочи (да обе наведене плоче само игром случају имају интегрисану графику ми делује невероватно 😀).

Nazad
Vrh Dno