Šta je novo?

Potreban program za pravljenje liste fajlova

twister

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
660
Potreban mi je program koji ce raditi sledece:
U jednom direktorijumu se nalazi gomila *.htm fajlova.Program treba da mi u jednom *.txt fajlu poredja imena svih fajlova odozgo na dole (pocevsi od slova A pa na dalje) tako sto ce recimo fajl npr. "Pera.htm" u *.txt fajlu biti ubelezeno samo "Pera".Znaci bez extenzije.Tj. npr.
Pera
Mika
Zika
itd.

ne treba ti nikakv program za to. otvori konzolu (start > run > cmd), idi u taj direktorijum (cd direktorijum) i kucaj:

dir *.htm* /w > \out.txt

a onda:

sort \out.txt > \sortiran.txt

i dobicesh sortiran spisak u \sortiran.txt

Ima jedno lepo programce koje se koristi za stampanje sadrzaja foldera, tj imena fajlova u njemu. Izvozi u txt sa gooomilom podesavanja i mislim da se zove Directory Print.

Rage against The mAchine je napisao(la):
E, a koji program ima opciju stampanja imena fajlova na onu foru da stane na omot za CD? Velicna je 12x12cm.
CDR Label, http://www.cdrlabel.com/

Program je čista desetka, samo kad bi još mogao da isti posao uradi i sa bilo kojim podfolderom ;) ...

E, fala ti puno, znas koliko sam se cimao da pronadjem odgovarajuci sw ne bi li nekako istampao omote za sline mp3 CD koje imam...

Veliko ti hvala...

ZoNi je napisao(la):
...

Word! (ja ga koristim vec duuugo vremena, iako sam isprobao sve moguce programe za pravljenje omota!)

Onda nisi probao CDR label :) jer on ti sam lepo skenira sve foldere i imas jos dosta drugih opcija. Moj glas za njega.

Dajte bre covek je trazio program za stampanje sadrzaja direktorijuma a ne za CD omote!?

vladimir je napisao(la):
...

Onda nisi probao CDR label
naravno da JESAM! cak ga i sada imam instaliranog... koristio sam ga par puta, ali vise mi se svidja da radim u Wordu u kombinaciji sa rjhExtensions!

kao sto rece Marti: ipak je poenta u stampanju sadrzaja direktorijuma, a ne pravljenju cd omota... ;P

CDR Label sasvim solidno obavlja posao. I kolko vidim nije mu glavna funkcija pravljenje omota, vec upravo to skeniranje CD i pravljenje spiska fajlova. Pogotove je iskusnno ono Booklet, tako da ne moram da se mucim da smanjim fontove, i ostalo, pa jedva da se vidi, nego lepo sve spakuje kao knjizicu... Nema razloga da se sad prepirete jer sam siguran da svaki jeb**ni program odradi svoje na kraju...

ja sam isto uvek mp3 spisak radio iz word-a... generate html playlist u winampu, pa copy&paste u word...

jel taj cd label čita id3 tagove?

Marti Misterija je napisao(la):
Dajte bre covek je trazio program za stampanje sadrzaja direktorijuma a ne za CD omote!?
ne vredi Marti, nema veze, mrzelo coveka da postavlja svoj tread.
Nego, malo sam koristio predlog xvoodoo-a (doduse malo izmenjeno da mi da listu), a malo program SCR Replacement Tool, tako da sam nekako dosao do resenja ali to ipak nije bilo to. Fora bi bila da sam sve zavrsio u jednom potezu :( Znaci nije mi bila potrebna lista gde ce pored imena fajla biti i njegova extenzija, pa zatim koliko je velik, pa gde se nalazi, pa datum...
Nego ako se (kao sto sam vec rekao) u direktorijumu nalaze dva fajla:mika.htm i pera.htm ,zeleo sam da dobijem listu koja ovko izgleda:
mika
pera
To je cela filozofija. Znaci zavrsio sam sta mi je bilo potrebno ali ako neko slucajno zna program koji ce ovo zavrsiti sto sam trazio u jednom potezu nek' ipak napise ili da adresu.

@kiza ns: Ne, samo direktorijume i fajlove. Ne mogu da provalim, a jako me nervira, kako da izlista iskljucivo direktorijume (bez fajlova) u verziji 7? Da ne moram da zatvaram rucno svaki direktorijum.

twister je napisao(la):
...
Nego ako se (kao sto sam vec rekao) u direktorijumu nalaze dva fajla:mika.htm i pera.htm ,zeleo sam da dobijem listu koja ovko izgleda:
mika
pera
To je cela filozofija. Znaci zavrsio sam sta mi je bilo potrebno ali ako neko slucajno zna program koji ce ovo zavrsiti sto sam trazio u jednom potezu nek' ipak napise ili da adresu.
http://www.rjhsoftware.com/rjhextensions/ :rolleyes:

koliko ja vidim i dalje mi je word najjača kombinacija za sve varijante

Možda malo zakasneli odgovor, ali verovatno će nekome olakšati život:)

Za pravljenje liste fajlova već neko vreme koristim Total Commander 5.51. Sve što treba da uradite je da dodate dugmić na toolbar i da mu dodelite komandu cm_CopyFullNamesToClip. Selektujete fajlove, kliknete na tu komandu i paste u notepad ili gde želite...

To što trebi izgleda treba zove se FileLister Pro,

pogledaj na www.cds.co.nz

http://www.massey.ac.nz/~odiegel/filelister/

prtogram je freeware i radi super to sto treba da radi
:wave;

Cynic je napisao(la):
Možda malo zakasneli odgovor, ali verovatno će nekome olakšati život:)

Za pravljenje liste fajlova već neko vreme koristim Total Commander 5.51. Sve što treba da uradite je da dodate dugmić na toolbar i da mu dodelite komandu cm_CopyFullNamesToClip. Selektujete fajlove, kliknete na tu komandu i paste u notepad ili gde želite...

Da, ali njemu treba samo ime, bez putanje i ekstenzije.

I meni je nekada bilo teško da u notepadu u replace dijalogu ukucam "C:\mp3\" u prvo polje a donje ostavim prazno...

Cynic je napisao(la):
I meni je nekada bilo teško da u notepadu u replace dijalogu ukucam "C:\mp3\" u prvo polje a donje ostavim prazno...

Daj bre, jel' neko probao ovo sto sam dao:

http://www.massey.ac.nz/~odiegel/filelister/

Programcic je SUPER bas ono sto vam treba, vadi TXT listu iz bilo kog foldera, sta vise?

OKej.. Izvinjavam se što sam predložio Total Commandera jer postoje mnogo bolja i namenski pravljena rešenja za to. (može li ovde da se predloži nešto a da se nekome ne stane na žulj?)

moze ;) no su ljudi malo stubborn :)
file lister je zaista najlaksi za koristenje, ja sam koristio ne znam ni ja sta :) ali je ovo mnogo bolje.

poz

Otvoricu novi topic "SVI ZONIJEVI PROGRAMI" i predlozicu moderatorima da ga stave kao sticky. cheers

Vrh Dno