covece, moras malo sam da se snadjes, nemoj ocekivati da ti se bas sve servira na tanjiru. sve ti je receno, ti trazis jos.
da ponovim, javascript ovo ne moze elegantno da uradi, a ne moze uopste, ako hoces da ti to radi bez potrebe za jednim jedinim ucitavanjem stranice, a koliko vidim, ti upravo to hoces. mislim evo, ucinicu ti kontra uslugu, ali je pitanje koliko ces iz toga nesto nauciti:
napravi
fajl.php i turi ovo u njega:
PHP:
<?php
$ch = curl_init();
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL,"http://www.ovdestavisajtkojiocesdatiseucitava.com");
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER,0);
ob_start();
curl_exec($ch);
curl_close($ch);
$kod = ob_get_contents();
ob_end_clean();
echo $kod;
?>
uploaduj na server i ucitaj ga jednom u browseru, cisto da vidis jel ti server ima podrsku za cURL (ako ima, trebalo bi da kao rezultat vidis upravo sajt koji ti se ucitava, sa ******im slikama i puknutim css-om tj. kompletnim formatiranjem stranice)
ako nema tj. ako kao rezultat dobijes bilo sta drugo, vristi (i napisi sta dobijes, naravno!), pa cemo da probamo drugu varijantu (namerno sam ti dao resenje sa cURLom jer je dosta korisna i mocna stvar, pa nije lose da se susretnes sa njim sto pre)
ako ima tj. ako dobijes ono sto rekoh, izmeni fajl.php u ovo:
PHP:
<?php
$ch = curl_init();
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL,"http://www.ovdestavisajtkojiocesdatiseucitava.com");
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER,0);
curl_exec($ch);
curl_close($ch);
?>
i podesi cron da ti u intervalu koji hoces izvrsava taj fajl i imaces to sto trazis, uz pomoc PHP-a, bez potrebe da bilo sta posecujes u browseru: radice u pozadini, sve dok sam ne ukines taj cron task.
u slucaju da ne znas sta je to, crontab je komanda kod unix sistema kojom se podesava izvrsenje odredjenih zadataka u zeljenom vremenskom periodu, bez interakcije tebe ili korisnika (samim tim te je taj sto ti je rekao suprotno debelo slagao, osim ako pitanje nisi postavio pogresno, pa samim tim svesno ili nesvesno iskljucio mogucnost koriscenja crona) -- podesavas ga ili kroz neki kontrol panel (i.e. cPanel), ako ti je dostupan, ili rucno, na nivou servera, putem same crontab komande (ako ne znas sam ili nemas pristup serveru, sto je verovatnije, trazis od administratora i on ti podesi izvrsavanje fajla koji hoces, kroz program koji hoces [u tvom slucaju
/usr/bin/php] i u intervalu koji hoces [1 sat])
p.p.s u prvoj varijanti koda dobijes ekstra promenljivu -
$kod - koja ti je u osnovi (HTML) kod koji bi dobio u browseru kao rezultat ucitavanja te stranice (output) -- moze mnogo da ti znaci, ako hoces nesto naknadno da radis posle ucitavanja. a ako ti treba cisto jedan hit (aka poseta), slobodno koristi drugu varijantu.