Šta je novo?

Laptop Potreban predlog za laptop

Koji laptop kupiti?

sasa022

Znamenit
Učlanjen(a)
14.11.2004
Poena
1,045
Potreban predlog za laptop

U proteklih 4-5 godina je koriscen model sa Celeron N4xxx

Upotreba - office i multimedija/surf

Da li uzeti neki model sa Ryzen3 7320U za oko 40.000 ili
i5-1155G7 / Ryzen5 7520U za oko 55.000 ???

Plastika jeste slabija ali uopste nije loseg kvaliteta. Za razliku od ovog laptopa Lenovo V130 je nesto najgore sto sam imao prilike da probam po pitanju plastike.
@FunSte93
Najbolje da odes do A1 i sam pogledas konkretne modele.

Lenovo ima bolju plastiku do Acera , Hp je na trecem mestu.
ili
Plastika jeste slabija ali uopste nije loseg kvaliteta. Za razliku od ovog laptopa Lenovo V130 je nesto najgore sto sam imao prilike da probam po pitanju plastike.
@FunSte93
Najbolje da odes do A1 i sam pogledas konkretne modele.
Nisam siguran da imaju na stanju u Subotici sve modele ali mogu da odem sutra pre posla.

Da ne ovaram novu temu, sta mislite o ovom laptopu?

Namena je iskljucivo productivity - office, mail, browser sa 10+ tabova, tu i tamo rad u figmi i photoshopu
ispao sam odavno iz HW price, kakav je amd 5600H?

Pozdrav,
Želim da kupim Lap top po ceni od oko 550€. Ne razumem se naročito.
Valjda je neki uslov 8GB, 512 SSD, kakva-takva kamera, da se ne skrca pri otvaranju...
Namena je posao, dokumenta, muzika, filmovi, surfovanje... Dakle standardni kućno/poslovni rad. Valjda će moći da podrži neke osnovne aplikacije.
Što se igara tiče nije mi toliko bitno, ali ako mogu nekakve "obične" mini bilo bi fino.
Šta je to na šta moram da obratim pažnju?

Gledaj da ima bar 16GB memorije ili opciju da se nadogradi kasnije. Po mom mišljenju je to bolje i sa 250GB diskom, nego juriti SSD od 500GB, jer se on uvek može zameniti. Ili ubaciti microSD kartica.

Za to što tebi treba, svaki nov laptop će biti dobar, ali možeš juriti neki sa 4c/8t, 6c/6t ili 6c/8t procesorom u tom rangu, nema mnogo smisla ići na manje za taj novac. I pogledaj ekrane, mada ne znam ima li razlike u tom rangu

Ja bih radije gledao bolju tastaturu, kvalitet izrade i ekran, nego da li je RAM prosiriv. 16gb je sasvim dovoljno za vecinu korisnika za naredne 3-4 godine. Bolje neki polovan thinkpad, nego neki novi slabije izrade.

Ja bih radije gledao bolju tastaturu, kvalitet izrade i ekran, nego da li je RAM prosiriv. 16gb je sasvim dovoljno za vecinu korisnika za naredne 3-4 godine. Bolje neki polovan thinkpad, nego neki novi slabije izrade.
16GB jeste dovoljno, on je gledao modele sa 8GB, a to bih preporučio da se izbegne

Lenovo V15 G3 IAP FULL HD sa TN panel i procesorom i5-1235U je 400 evra kakva su iskustva? Na Lenovo sajtu pise da postoji i sa IPS panelom , jel uspeo neko sa IPS panelom da upeca ovog lenova?

Poslednja izmena:
Lenovo V15 G3 IAP FULL HD sa TN panel i procesorom i5-1235U je 400 evra kakva su iskustva? Na Lenovo sajtu pise da postoji i sa IPS panelom , jel uspeo neko sa IPS panelom da upeca ovog lenova?

Не верујем да ћеш наћи у Србији IPS панел. Уосталом то је застарео модел, већ је изашао V15 G4. За 400 евра осећам да је неки најјефтинији TN панел.
Тешко је наћи неки пристојан панел.
Што ниси пробао да купиш полован у радњи у Београду ако си близу, видим да си узимао доста преко KP ? Мислим на половни са гаранцијом од 12 месеци, писменом гаранцијом.
Ово што се сад прави само преко 100.000 динара а да је добар екран, иначе све мање више танко.
За 400 евра се нећеш усрећити са екраном, барем када је ново у питању.
Читам да је V15 G4 oчајан квалитет израде.
Па сад види, кажу да је V15 G3 нешто бољи.
Али онда имаш старији процесор, не знам шта ти је битније, израда или процесор ? Екран је на оба модела слаб.

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi, jurim nešto da uzmem pa mi treba preporuka, ovi su mi zasad favoriti pa ako neko ima neki savet, oberučke ću ga prihvatiti :)

Tako nešto gledam, od 150 do 200k, ako ste videli ovih dana neku još bolju ponudu, otvoren sam za sve predloge

Treba cale da kupi laptop, svidja mu se neki asus koji je video u prodavnici, msm da je asus-vivobook-go-15-e1504fa-nj889.
Inace se bavi advokaturom, dakle koristi dosta word, plus YouTube, Google, filmovi malo i to je to. Jel ovaj laptop ok za 38000? Jel mu zavrsava posao na duze staze, obzirom da je prosli lenovo koristio 8 god? Hvala.

Treba cale da kupi laptop, svidja mu se neki asus koji je video u prodavnici, msm da je asus-vivobook-go-15-e1504fa-nj889.
Inace se bavi advokaturom, dakle koristi dosta word, plus YouTube, Google, filmovi malo i to je to. Jel ovaj laptop ok za 38000? Jel mu zavrsava posao na duze staze, obzirom da je prosli lenovo koristio 8 god? Hvala.
Na duze staze a i generalno mislim da mu je bitna sigurna masina bez obzira na sve, da za posao laptop uzme malo bolji, bar za 500e ako nista drugo. Imas teme ovde ako ti to ne iskace previse iz budzeta.

Znaci ovaj asus nije ok sto se tice karakteristika? Njemu je najbitnije kako izgleda i kakva je tastatura zbog kucanja, a ovaj mu se dopao...u performanse se ne razume, bitno mu da radi fluidno i ono sto sam napisao...Zar mu ovaj ne vrsi posao?

За те паре немој ни бесплатно да узмеш.

Ne razumem? Pitao sam za karakteristike?
За 38.000 динара се не надај добром, барем када су нови лаптопови у питању.
Поједини поклањају и Windows само да их неко узме, али то реално не вреди труда.
Сад не знам шта ти је приоритет, процесор, квалитет израде ? Екран ?
Ако се дода још мало новца може да се набави бољи процесор, не треба узимати на брзину лаптопове, па кад процесор застари онда се опет купује нешто ново.
Ти јефтинији су Интелови, дакле нису нешто штедљиви по питању потрошње батерије, за то су бољи Ryzen aли их по тој цени нема.
Боље уложити мало више новца па је већа шанса да се нађе мало бољи квалитет израде.
Нпр нешто овако

Процесор је јачи, дакле омогућава и за коју годину да покрене веће захтевне апликације а има и 16 гигабајта RAM-a. Tо је сад стандард.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno