Teби је процесор најмање битна ставка.Potreban predlog za laptop
U proteklih 4-5 godina je koriscen model sa Celeron N4xxx
Upotreba - office i multimedija/surf
Da li uzeti neki model sa Ryzen3 7320U za oko 40.000 ili
i5-1155G7 / Ryzen5 7520U za oko 55.000 ???
Слажем се да су добри IPS eкрани, али за 55.000 не треба очекивати превише. Добри углови гледања и то је то, квалитет самог екрана је сходно цени, а то значи слабо и танко.Mislim da ima Lenovo sa IPS ekranom za 56000.
Aj što lažeš sebe, nego što lažeš čoveka? Najjači celeron (i najnoviji za laptop i desktop) je opet duplo slabiji nego taj Ryzen.Ryzen 7520 је један безначајан процесор. Закључан на 15 вати, са скромним перформансама, одприлике у рангу старих Целерона
Aj što lažeš sebe, nego što lažeš čoveka? Najjači celeron (i najnoviji za laptop i desktop) je opet duplo slabiji nego taj Ryzen.
То ти питај себе, зашто по сваку цену браниш AMD на свакој теми.Kakav ti problem imaš sa AMD procesorima, jer sam primetio više puta jedno te isto da ponavljaš...
Ја говорим чињенице које свако може проверити.Morao sam ovo da napišem jer će neko doći i pročitati neistinu i poverovati.
The AMD Ryzen 5 7520U is a mobile processor for cheap laptops of the Mendocino series.
256 KB Level 2 Cache 2 MB Level 3 Cache 4 MB Number of Cores / Threads 4 / 8 Power Consumption (TDP = Thermal Design Power) 15 Watt
- Total Cores5
- # of Performance-cores1
- # of Efficient-cores4
- Total Threads5
- Cache8 MB Intel® Smart Cache
- Processor Base Power15 W
- Maximum Turbo Power55 W
Prije mjesec dana sam uzeo baš za te namjene Asus X515 sa Intel i3, 8GB RAM 512GB nvme.Potreban predlog za laptop
U proteklih 4-5 godina je koriscen model sa Celeron N4xxx
Da li uzeti neki model sa Ryzen3 7320U za oko 40.000 ili
i5-1155G7 / Ryzen5 7520U za oko 55.000 ???
Taстатуре су лоше за тај новац, али добро, шта је ту је.Hvala svima na predlozima
Hoce novo , sta ce da izabere - videcemo...
Било где да оде, упаљени су само модели од 100k (и то не сви), тако да ће тешко те јефтиније моделе да нађе негде као изложбене.Pa svakako, desava se danas cesto da imaju fabricku manu cak i oni iz premijum segmenta, niko nije postedjen. Ako vec odluci da uzme nov, moj savet je da se uzivo vidi sve lepo, pa onda naruci online, pazljivo otvori, upali, proveri sve dal je ok, pa ako nesto ne valja da vrati. Licno kad se kupuje moze biti dosta komplikovanije zameniti.
Не би она осетила разлику међу процесорима за тај свакодневни рад.Ja imam i5 1135G7 4.2GHZ leti sve i pusta lagano 4k 60fps na youtube , i5 1145G7 i i5 1155G7 su skoro slicni procesori sa par stotina megaherca vise , ali opet 12 generacija ima vise jezgra i5 1235u 4.4GHZ je dobra kupovina ali opet gledaj i Ryzene , imaj na umu da laptopovi od 400-500 evra uglavno mogu maksimum od 12-16GB rama.
Не подиже лаптопу само процесор цену. Ту је и екран и квалитет израде.i3 / Ryzen 3 za oko 40.000 ili i5 / Ryzen 5 za oko 55.000 ?
tj. da li i5/R5 zaista vredi 15.000 vise u odnosu na i3/R3 ???
Само једна продавница је повољна, у другим је преко 60.000Najjeftiniji a da vallja i ima 5 godine garancije je ovaj https://www.eponuda.com/poslovni-la...8gb-512gb-ssd-backlit-crni-5y5b-cena-12965183 e sad zovi prodavnicu i pitaj kako se ostvaruje ta garancija od 5 godina da li treba registracija negde ili kako verovatno treba malo ciminja.
Кад једном будеш куцао у конфорној тастатури као што је Thinkpad, oнда нема више назад.Ali korišćeno je, to nemam nameru nikom da savetujem, kažem bez loše namere prema prodavcima.
Ima mnogo dobrih polovnih ali ... ko to zna šta je i kako je.
Ови модерни лаптопови у нижој класи имају плитку и неудобну тастатуру, но добро, навикне се човек некако.Za nekih 10% cene u Gigatronu osiguraš laptop na dve godine pa neka ga i namerno razbije nema veze.
Normalno, pretraži ostale radnje i modele, meni ovi imaju pregledniju pretragu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari