Šta je novo?

Potreban POPUP Killer.

ovako, ovo reshenje nije najidealnije, ali kako ja ne volim da instaliram neke programe koji ce mi mozda ubiti neki potreban ili vazan popup prozor (a ima ih, verovao ili ne), ipak je "najcistije" reshenje. evo mog predloga:

ako imash neki sajt koji cesto posecujesh, a sadrzi popup, uzmi domen tog sajta (npr http://www.benchmark.co.yu), idi u tools, internet options, security, restricted sites dugmic. tamo dodaj domen.

posle toga, zbog setovanja za restricted sites (zabrana izvrshavanja JavaScipta i josh mnogo toga), ni jedan popup se vishe nece pojaviti ikada!

ne samo to, nego i banneri (koji se uglavnom pozivaju JavaScript-om) vishe se nece ucitavati, tako da sajt pod restricted sites, ne samo shto nece imati popup prozore, nego ce se i brze ucitavati.

eto, to je moj predlog.

Hvala

Hvala svima na opseznim informacijama, uvazicu ih.

ZoNi je pomenuo multitab CrazyBrowser, koji je kompletno resenje za serf po internetu (i sto se tice popup). Posto ovih multitab browsera(koji zahtevaju prisustvo IE 5x i ie6) ima nekoliko (netcaptor, crazybrowser, myie, myie2, websurface) cini mi se da je najbolje uradjen MyIE2, mada su svi oni manje vise slicni i izvedeni jedni iz drugih.

http://www.ruihehang.com/myie2/files/myie2final.zip

Probao sam razne popup killere i na kraju zadržao ZeroPopup.
Nije loše ni pomenuto rešenje sa alternativnim multi-tab pretraživačima. U tom slučaju moja preporuka je FastBrowser. Nije besplatan kao MyIE ili CrazyBrowser ali je primetno bolji.

Moze i Zone Alarm Pro 3.1.395 , treba samo podesiti Privacy pa Ad blocking na med ili high.

ZoNi je pomenuo multitab CrazyBrowser, koji je kompletno resenje za serf po internetu (i sto se tice popup). Posto ovih multitab browsera(koji zahtevaju prisustvo IE 5x i ie6) ima nekoliko (netcaptor, crazybrowser, myie, myie2, websurface) cini mi se da je najbolje uradjen MyIE2, mada su svi oni manje vise slicni i izvedeni jedni iz drugih.

I ja dajem glas za MyIE2, mada i njemu kao i drugima nedostaje malo poliranja (stabilnost, sminka, funkcionalnost). Obicno svaki od njih ima nesto sto drugi nemaju i po tome se izdvaja. Eh, kad bi neki od njih imao sve... 😀

Nego, ako hoces cist IE, najbolji je Zero PopUp (ja sam ih probao nekoliko, ali se on najbolje pokazao).

da li moze da se u MyIE2 namesti da na srednje dugme (ili desno) otvara linkove u novom prozoru, kao sto umeju CrazyBrowser i NetCaptor??

da li moze da se u MyIE2 namesti da na srednje dugme (ili desno) otvara linkove u novom prozoru, kao sto umeju CrazyBrowser i NetCaptor??
U poslednjoj verziji pise da moze. Meni je tu neka druga funkcija pa nisam probao.

Moze, s tim sto to najbolje funkcionise u poslednjoj (beta) verziji 0.60.531 .Prethodna je imala bug, pa je pritiskom na srednje dugme na link izazivalo jos i pojavljivanje strelica za kontinuirani scroll. Sada radi odlicno.
MyIE2 Options>Window>New i chekirati opciju "Middle Mouse Button....

Inace, ovo funkcionise i kada je srednjem kliku omoguceno da zatvara tab klikom na njegov naziv.

Laki Strajk je napisao(la):
Probao sam razne popup killere i na kraju zadržao ZeroPopup.
Nije loše ni pomenuto rešenje sa alternativnim multi-tab pretraživačima. U tom slučaju moja preporuka je FastBrowser. Nije besplatan kao MyIE ili CrazyBrowser ali je primetno bolji.

Da li mislis u smislu popup killer-a ili mislis da je fast browser generalno bolji od myie2. Ako je ovo drugo ne bih se sasvim slozio. Fast jeste definitivno kompletniji, ali neke od stvari mu ne funkcionisu kao u myie (npr. ne moze se pogledom na toolbar odmah videti da li se strana ucitava sa grafikom ili bez nje, sto je moguce kod myie2). Autocomplete adresa mu radi, iako je iskljucen u internet options (to je verovatno bug). Nema opciju za brisanje cachea (koji brise highlighting posecenih adresa, ali ne brise hystory)...
Ovo je csto meni licno, inace ima neke sjajne opcije koje nema u myie2 (npr. brz pregled i editovanje kukija).

DS9 je napisao(la):
Da li mislis u smislu popup killer-a ili mislis da je fast browser generalno bolji od myie2. Ako je ovo drugo ne bih se sasvim slozio. Fast jeste definitivno kompletniji, ali neke od stvari mu ne funkcionisu kao u myie (npr. ne moze se pogledom na toolbar odmah videti da li se strana ucitava sa grafikom ili bez nje, sto je moguce kod myie2).
Mislio sam kao kompletan browser. Ovo sa grafikom jeste prednost, ali meni mnogo ne znači.

Pored MyIE probao sam jos CrazyBrowser, ostale nisam probao ali mi MyIE2 obavi sve sto pomislim da bi mi moglo zatrebati. Od pop-killera programa koristio sam bas "Pop-up killer", ali od kada koristim MyIE2 ne koristim vise ni jedan pop-up killer niti je to vise potrebno. Dakle, moj glas za MyIE2

Sa zvanicnom verzijom sam imao problem da mi nije pokazivala brzinu download-a, kod bete to radi ok (lucent winmodem). Takodje, u poslednjoj beti je dodata funkcija za brisanje liste "undo close".
Za one koji prvi put koriste myie, u desnom donjem uglu (ulevo od brojeva koji pokazuju slobodnu memoriju...) su mali kvadratici kojima se kontrolise da li ce linkovi (po default-u) biti otvarani u novom tabu, da li ce taj tab postati aktivan, kao i da li je ukljucen popup filter(jeste po defailt-u). Oni koji su koristili netcaptor ili stariju verziju myie(1) mogu slobodno da sirovo prekopiraju grupe iz foldera groups, pa nece morati ponovo da ih kreiraju. Mislim da radi i iz crazybr.
Za one koji vole skinove, vidim da ih u ovoj beti ima par komada. Inace bez obzira sto je beta nisam primetio problem.
Gore sam dao link sa zvanicnom 0.5.830., a ovaj dole je za betu 0.6.531,- kliknite na download (udesno)
http://fileforum.betanews.com/detail.php3?fid=1029407732

Ako vam je ukljucen downlodad manager, u listi ce se pojaviti fajl pod imenom rename.me, klikom na njega pocece download i sam ce se rename-ovati u myie2beta.zip. Mozda je bolje da iskljucite dm, posto fajl ima 500KB.

Nazad
Vrh Dno