Šta je novo?

Potreban PCi kontroler !

Rasuzzio

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2003
Poena
604
Pregoreo mi je kontroler na ploci za flopi, pa mi je potreban neki PCI kontroler. Gde mogu da ga nadjem i po kojoj ceni?

A Usb?

Igra li ti nesto externi USB fdd? Mislim da ces poteze naci PCI kontroler za njega, pa da ti predlozim.
Nemam ja, ali sam negde video oglas (PcPress cini mi se) za njih.

Rasuzzio je napisao(la):
Pregoreo mi je kontroler na ploci za flopi, pa mi je potreban neki PCI kontroler. Gde mogu da ga nadjem i po kojoj ceni?

Malo cudno da to 'pregori' ako je neka novija masina...razlog je prost, kontroler za flopi je isti kao i za HDD - to je Southbridge, ako on pregori, neces ni butovati masinu :). Da nije riknuo sam flopi ili kabl za isti?

Pa sta znam. To je jedan stari racunar Celeron 466Mhz i decko je prikljucivao flopy dok je racunar bio ukljucen, okrenuo kabal za napajanje uredjaja naopacke i tako pokusavao da ga osposobi, naravno posle je kabal okrenuao i drugacije. Kupljen je novi flopy koji radi i kabal ali jednostavno nece ni da ga prepozna. U windowsu ga belezi kao stari 5-1/2 uredjaj i nista vise. Flopy mu je potreban i naravno ima gomilu podataka i gomilu praznih flopy disketa koji bi koristio.

Nece externi usb flopy. Da li postoji neki pci kontroler kao sto je odavno preko jednog isa kontrolera u starijim 386/486 mashinama islo sve i flopy i hdd, cak i igrom slucaja imam jedan takav. Naravno on nema isa slot.

Tesko ga je naci ako neko zna ko ima neka odmah javi !

Rasuzzio je napisao(la):
Tesko ga je naci ako neko zna ko ima neka odmah javi !
Cini mi se da sam u Sweex (valjda se tako pise) katalogu video tako nesto. Pogledaj na Comtrade-ovom sajtu, oni ih zastupaju.

Da li on moze da se zameni na matichnoj ploci? PREGOREO!!!!!!!

Vrh Dno