Denis je napisao(la):
Da li neko ima, ili zna gdje se moze naci softverski Mpeg2 CODEC (dakle i koder i dekoder), a da moze da se koristi u raznim programima (u VirtualDab-u konkretno). Po mogucnosti besplatan

.
Imam NimoCodecs 5.0, pise da ima mpeg2, ali ga nema.
Unaprijed Hvala!
Da li ti odgovara OVO:
= skini sliku da vidis sta sam otvorio za tebe u VirtualDub-u =
CoDecs
------
Etymonix MPEG-2 I-frame CoDec (ProXP)
Matrox Software MPEG-2 I-Frame CoDec (ProXP)
ProgramS
--------
Ligos MPEG Configuration Utility (ProXP,PlayerXP)
ActiveX Filters
---------------
Darim Vision MPEG-1/2 Decoder ActiveX Filter (ProXP,Not Installed as Typical)
Elecard MPEG2 Demultiplexor ActiveX Filter (ProXP,PlayerXP)
Elecard MPEG2 Stream Demultiplexer ActiveX Filter (ProXP,PlayerXP)
Elecard MPEG2 Trimmer ActiveX Filter (ProXP,PlayerXP)
Elecard MPEG2 Video Decoder ActiveX Filter (ProXP,Not Installed as Typical)
I-Media Multi-MPEG2-Source ActiveX Filter (ProXP,PlayerXP)
Ligos MPEG-2 Parser ActiveX Filter (ProXP,PlayerXP)
Ligos MPEG-2 Splitter ActiveX Filter (ProXP,PlayerXP)
Moonlight MPEG2 Multiplexer ActiveX Filter (ProXP,PlayerXP)
MPEG Layer 2 Audio Decoder ActiveX Filter (ProXP,PlayerXP)
MPEG-2 Splitter AC3 ActiveX Filter (ProXP,PlayerXP)
Universal AC3-MPEG Audio Layer 2-3 Decoder Filter (ProXP,PlayerXP)
Ovo je SAMO DEO onoga sto poseduje "ACE Mega CoDecS Pack v5.00" koju ja trenutno koristim, mozda je izasla i novija verzija ali meni je i ova dobra
Ova verzija sadrzi i PROFESIONALNU (registrovanu) VERZIJU DIVX 5.02
Gde da ga nadjes, koji fajl, velicina fajla,:
- nacices ga na ove dve adrese:
1.
http://www.fw.hu/galgonet/ (ovo je u Madjarskoj, tip je odatle, i samo posle 02h - tokom noci - imas dobru vezu, u drugo vreme jedva da hoce i .html da procita odatle).
2.
http://ace.subpage.net/ (odavde skidas kad hoces ali obicno kasni sa osvezavanjem ove stanice jer je prevodi na Engleski.
- fajl koji treba da skins MORA DA NOSI OZNAKU "PRO", ja trenutno imam: ACEMCP501PROXP.EXE
- velicina fajla je: 24.601 KB (24MB)
NAPOMENA:
Kada download-ujes doticni fajl i startujes ga, on ce ti ponuditi da se RASPAKUJE u odredjen direktorijum. TO JE SAMO RASPAKIVANJE ali NE I INSTALACIJA. To mozes i ti da uradis pomocu WinZip-a i da zatim iz tog direktorijuma startujes .exe fajl. TAJ DIREKTORIJUM MOZES POSLE DA OBRISES ALI AKO HOCES DA OVOM PAKETU MENJAS KONFIGURACIJU POMOCU Add/Remove Programs, MORAS DA IMAS TU RASPAKOVANU VERZIJU BAS U TOM DIREKTORIJUMU.
NAPOMENA 2:
Ako nemas na masini instaliran "Windows Media 9.0" paket a zelis da instaliras SVE STO "ACE" NUDI pomocu "rucnog" izbora, onda moras u prikazanom folder-stablu pronaci Microsoft, pa pod njime Wind.Med.Pl.9.0 i DESTIKLIRATI doticnog. U suprotnom ti instalacija nece proci !!!
Be